QUOTE(LEEja @ 2006 06 28, 12:55)
betgi 10 litu vakarienei seimynai - atsiprasau, bet yra pigu.
nezinau ar galima pigiau.
aisku galima prisivirti makaronu ir su pomidoru padazu uzsikimsti.. bet naudos is makaronu nulis.
o kaip kazkas paminejo, kad mazai kaloringas maistas saltibarsciai, tai nezinau, kai sitaip karsta, ar kas nori taukais varvanciu riebalingu patiekalu....
tada alieju belieka gerti, jei norisi kaloringumo
bet cia tik mano kukli nuomone...
kas kaip ismano, tas taip daro
Argi? 10lt pigu?

Tai kiek per dieną jūsų šeimyna "pravalgo" nu nežinau už 10Lt galima padaryti Ohoho. pvz: tokiu atveju nėra nieko "pigiau" už mėsą. Nusiperki 800g faršo sumoki 7,20 (jei faršas kainuoja iki 9Lt) vakarienai, jo net bus per daug. O jei sakai kad tokio pigaus faršo nėra tai atsakau: yra ir dar pigesnio, jei pirksi turguje: čia rašau parduotuvės kainas.imi manų kruopų saują (bent aš taip darau, kadangi perku 400g jautienos ir iki 400 kalakutienos ne krūtinėlių faršo, o to riebesnio, kadangi jautiena sausa) na kiek gali kainuoti sauja manų? grubiai 0,40cnt? imi 2 kiaušinius jei perki didžiuosiuose prekybos centruose paskaičiavus 2 kiaušiniai apie 0,70cnt, jei taupai, kaip aš tai kiaušinius perki pvz: CESTOJE, tik gaila, kad jų ten ne visada būna (bet kaina daug mažesnė, o kiaušiniai dideli) tada prieskoniai: druska ir pipirai pagal skonį apie 0,20cnt (abejoju ar kas subers visą pakelį pipirų

) dar 1 svogūniuką supjaustai apie 0,20cnt (nežinau tiksliai, nes patys atsivežame iš vyro tėvų). Lieka 1,50 garnyrui. Jei nėra iš kur atsivežti bulvių tai tokia suma kaip tik kokiai kruopų košei su trupučiu sviesto ir 1 kubeliu sultinio. (skanu su miežinėmis kruopomis, o jų visas kg 1Lt tekainuoja, tiek tikrai nereikės, su grikiais- jau brangesnis atrodo variantas, bet grikiai 3 kartus padidėja, taigi jų dar mažiau reik, ryžiai padidėja 2 kartus) Tiesa, daržovėms deja pinigų nelieka, tačiau darant mažesnį kiekį 1 kartui pavalgyti galima iš mažiau daryti kotletų. Čia išeina apie 10 didelių. O iš pinigų likučio nusipirkti kokį kopūstą ir morką: smulkiai supjausčius truputis aliejaus ir pirštelius apsilaižysi.
Papildyta:
Na, kai mums su vyru buvo labai striuka su pinigais, tam, kad būtų ką pavalgyti pusryčiams ar vakarienei mes virdavome šaltienas. Beje į jas nebūtina dėti kiaulės kojos, ar ausų (tai brangu). Turguje (prekybos centruose brangiau) nusiperki kaulų ant kurių dar yra šiek tiek mėsos, arba nueini į mėsos parduotuves tie patys kaulai su dar daugiau mėsos vadinasi "ragu", jei bijai, kad nesusting ir esi prekybos centre, tai pažiūrėk būna kiaulių kojų dalelės ten kur sanariukai papjaustyti bet nėra nagų (nemoku paaiškinti, gal suprasit) taigi prisiperki iki 3Lt kaulų, pipirų (maltų), druskos ir lauro lapelį (būtinai). gerai nuplauni kaulus ir verdi 2 min po to nupili vandenį ir vėl su švariu vandeniu ir druska verdi kol jie visiškai suvirs vandenį pasilieki (man asmeniškai kvapas nepatikdavo, bet ką darysi

) Atvėsinus nuimi nuo kaulų mėsą, sumali, pridedi pipiro, jei dar reikia druskos tada suverti masę į puodą ir trumpai paverdi maišydama, kad neprisviltų su lauro lapu. Išeina gan didelis indas šaltienos. valgai 2-3 dienas. Aišku pietums darai, ką nors bet manau už 4Lt tai iš ties pigu.