Įkraunama...
Įkraunama...

kaip pigiai pavalgyti?

Labas,mergaitės ir berniukai 4u.gif

Nesu aš studentė.... tik turiu namažą šeimyną.... ir vieną ją išlaikantį žmogų....
Todėl pasukti galvą,ką pagaminti pigiau,tikrai tenka.... g.gif

Mano viena pažįstama visad sako,kad pilve nėra langelio ir niekas nepamatys,kuo maitiniesi.... blush2.gif

Aš nekalbu apie visavertį maistą... beje,ar toks aplamai yra? mirksiukas.gif
Jei jau kalbant apie pigumą,tai dabar pigu pirkti kiaulės galvą... kai kur ji būna net su ausimis ax.gif
Ją išvirus ir nukaulinus,gaunasi gerokas kalnas mėsos... beje,skanios....
Sumalus,puikiausi įdarai lietiniams,virtų bulvių cepelinams,pyragėliams....
Galima pakepinti su svogūnais ir tiesiog užsipilti ant bulvių (beje,kepinant jau nebereikia papildomai riebalų),perlinių kruopų,virtų žirnių ar kitokių dalykėlių....

Tą patį galimą padaryti ir su vištienos sriubos rinkiniu... čia dar lieka sultinys sriubytei.

Dar darau balandėlius be mėsos.Viduje tik pakepintos morkos su ryžiais.Pamatysit,ten tos mėsos visai netrūksta.... rolleyes.gif
Arba lietinius su daržovių (kepintų) įdaru....
Ypač dabar,kai derliaus laikas,galima tikrai puikiai improvizuoti....
Sutinku,kad tam reikia nemažai laiko ir pastangų.... nes reikia pasisukti virtuvėje ilgėliau,nei nusipirkus pusfabrikatį..... blush2.gif


Atsakyti
SIULYCIAU SI PATIEKALA



Jums reikes bulviu
cesnaku
grietines
druskos
truputis vandens arba pieno
lauro lapu.
O gaminasi taip:
bulves nulupi supjaustai storais griezineliais ir sluoksniuoji su smulkintais cesnakais, druska ir taip sluoksnis po sluoksnio.
Ant virsaus grietines pora trejata saukstu lauro lapelius ir i orkaite pasauni, kokiai valandai
SKANAUS
Atsakyti
Sutarkuoji morką, sukapoji česnako gabalėlį, visa tai sumaišai su šaukštu majonezo ir žiupsneliu druskos, užsitepi ant batono ir niam, niam thumbup.gif dešros ir nebereikia.
Grikių košė - išverdi kruopas, pakepini ant aliejaus svogūną, į keptuvę sudedi virtas kruopas ir šaukštą medaus. Skanaus!
Atsakyti
QUOTE(Pramones prospektas @ 2004 09 02, 21:31)
bulviu kose uz 3lt, kokiem 3 kartam iseina, uzpili vandeniu ir niamniuoji. cia kai neturi laiko aisku. arba plastmasines sriubos. vaikui ju neduociau bet uztat kainuoja liuksiniai -keliasdesimt centu laugh.gif

Oj ne. Tik ne tai. Jau geriau(ir pigiau) bulvių košės patiems išsivirti sad.gif. Ją galima valgyti su spirgais ir svogūnais. Tikrai nebrangu ir labai sotu. Kol pati buvau studentė, tai dažnai darydavau troškinius, jei norėdavosi mėsos: pakepindavau oačiųū įvairiausių daržovių ir kokios mėsos ar vištienos, viską užpildavau grietine ir gaudavosi skaniai, daug pigiau, nei valgyti kokius kepsnelius, o ir kaskaret vis kitaip išeidavo, nes vieną kartą grietinės užpildavau, kitą - sultinio, dėdavau skirtingą mėsą, prieskonius. Be to, yra labai daug bulvinių patiekalų be kelpų bulvių. Va, dabar pasiimsiu iš mamos seną knygą "PIGI VIRTUVĖ", tai gal, jei nepamiršiu, parašysiu čia kokį bandytą receptuką.
Atsakyti
Pigiai iseina toks patiekalas:

Vistiena su kopustais

reikia:
1 vistienos file
puse kopusto galvos
1 -2 morkos
svogunas
prieskoniai
aliejus,sviestas
2-3 saukstai grietines

ruosimas:
Keptuveje pakepini vistiena pjaustyta gabaliukai mazais .
Sutarkuoji kopusta su burokine tarka ,taip pat morkas ,supjaustai svogunus.
Viska pakepini kepjuveje su aliejum ,galima ideti gabaleli sviesto ,paskui sudedi apkepta vistiena ,prieskonius ,grietine ir dar pakepini.

Gaunasi nemazai ir l skanu
Galima patiekti su virtai ryziais
Atsakyti
QUOTE(Daivulyte @ 2007 12 17, 11:53)
Pigiai iseina toks patiekalas:

Vistiena su kopustais

reikes pabandyt ax.gif
pigu visokie blynai, darzoviu troskiniai, trokinti kopustai su savais rinktais grybais ar bulves su grybais
Atsakyti
pigus kopustu kotletai:
tarkuotas kopustas+kiausinio+dziuveseliu+manu kruopu. Formuojam kotletukus ir kepam aliejuje ar ant sviestuko. Skonis labai primena mesos kotletus.


Dar man atrodo pigus labai patiekalai yra ivairiausios sriubos. Taigi pagrindinis ingredientas - vanduo rolleyes.gif
Atsakyti
Pigus ir skanus kotletai is aviziniu dribsniu:
Dribsnius uzpilt vandeniu ir palikti isbrinkt. Tuomet ipjausyti zalia svoguna, ideti prieskoniu ir kiausiniu. Skonis panasus i vistienos kotletus.
Atsakyti
Dar galima ivairiu sriubyciu issivirti su sonine mirksiukas.gif tai ir sriubos paragausit ir mesytes pasistiprinimui ax.gif
Atsakyti
iš bulvių galima daug,daug paruošti patiekalų:
1.bulvių kugelį,{jeigu priliksime tarkių iš jų galima išsivirti nedidelius kukuliukus,bus pieniška sriuba,ir kugelis},jeigu nenorime kukuliukų,tiesiog supilkime į virintą vandenį,galima pienišką paruošti galima įsidėti to pačio spirgių,ar svogūno +aliejaus+pienuko mišinį.
Jeigu,neturime mėsos cipelinams galima iš tos masės galima išsivirti tokias bulvines bandeles{padažą galima paruošti iš svogūno+džiovintų grybų+aliejus}
Turint kopūstų ,morkų,galima paruošti sriubyčių,troškinių blynelų.
Reikia tik prisiliesti prie produktų,ir pastelkti savo fantaziją.
Atsakyti
na as ir galiu pasiulyti pigu patiekala:
issikepam lietinius blynus, tik storenius, i juos dedu dar vegetos.
ydarui pakepinam svogunus, desreles ir uzpilam ketcupu. tada sudedam virtas pupeles ir ismaisome. viska dedam ant blyno ir sulenkiam pusiau. skanu valgyt su marinuotais barsteliais ar agurkeliais .
Atsakyti
Na ir man buvo sunkūs laikai kažkada, teko galvelę pasukti kaip pasimaitinti pigiai g.gif bet tuos patiekalus ir dabar mielai pasidarau. Ir manau kad dar sveikiau kai pati pasigamini, nei pusfribikačius perki, nežiniai ko jie ten prideda kad ilgiau nesugestų g.gif
galiu pasiūlyti kopūstų blynus.
puse kopūsto galvos supjaustome kubeliais (principas kaip svogūną) įmušame 3 kiaušinius (jei kopūstas didesnis galima dar kelis įmušti) įdedam prieskonių. Į keptuve dedam šaukštu tarsi blynus, tikrai skonis puikus thumbup.gif valgyti galima su padažu ar su grietine na čia jau skonio reikalas ax.gif
Atsakyti