QUOTE (Almusia @ 2004 02 25, 10:29) |
gavau bent jau simboliškai su savo valyti... |
QUOTE (viksrelis @ 2004 02 17, 10:13) |
Is stomatologes girdejau,. kad geriausia su zaliu bruksneliu. Bet kiek ziurejau musu pardese, ne viena jos neturejo ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kur beeitum - nesvarbu koks oras - visada pasiimk savo nuosavą saulę. (A.J.D'Angelo)
QUOTE (Aist @ 2004 03 08, 23:29) |
Manau,kad si skyreli skaito tos mamos,kurios valo vaikiukams dantis.Bet vis delto noreciau pagasdinti.As stomatologe.Siandien pas mano kolega (vaiku stomatologa)atejo mama su 1,8m mergyte.Jai buvo liaudiskai tariant,nervo uzdegimas,priekiniai virsut.dantukai sugede iki saknu.Vaikui skaudejo tragiskai,buvo issikankinus,nemiegojus,klykianti.Aisku,kolega pasiule mamai gydyti mergyte su lengva narkoze,mama atsisake.Pasake-as ja palaikysiu.As galvojau,man sirdis plis,kai girdejau ta maziuke draskantis.Teoriskai leisti anestetiku iki 2metu nelabai galima.Kaip manot,ar neliko vaikui psichologines traumos po tokios egzekucijos.Nesmerkiu as tos mamos,kad nenorejo premedikacijos ar narkozes(kas to nori),bet tiesiog siuntu,kad ji(pati prisipazino)nevale mergytes dantuku. ![]() Dantis reikia valyt nuo pat pirmojo baltuko pasirodymo.Iki 8dantuku(virs.4kandziai ir apat.4)galima valyti medziagos gabaleliu dregnu ,zinoma,be pastos,ryte ir vakare po valgio.Svarbu nemaitinti naktimis saldziomis arbatelemis,sultimis,pienu(ir mamos pienu).Priesingu atveju,bus "Buteliuko kariesas"-suges dantukai.Stomatologai mano,kad gamtoje gerai sutvarkyta-jaunikliams isdygus dantims,motinos ju nebemaitina(zinoma,ne del dantu sveikatos,bet,kad jaunikliai buna pasiruose valgyt rimtesni maista).Manau,virs metu vaikiukus jau reiktu atpratinti nuo naktinio valgymo. Isdygus bent 1 kruminiui dantukui,jau reikia dantu sepetelio minksto.Man patinka chico(su barskaliuku rankenelej),jordan(extra soft)firmu.Kol vaikas nemoka skalauti(valgo pasta),pastos dekit tik del kvapo(pedsakus,vos vos).Kai jau ismoksta ja isspjauti-pirkit vaikiska su fluoru,dekit vaiko mazojo nagelio dydzio zirniuka pastos.Kokybiskai vaikas gali issivalyti savo dantis nuo 7metu,t.y.jo judesiai koordinuoti tampa,kai jis moka parasyti pvz.raides.Iki tol tevai turi padeti.Na gal sikart uzteks.Jei kas neaisku-klauskit. ![]() |
QUOTE |
Aist, noriu paklausti del dantenu stiprumo... Dukryte turi 10 dantuku (2 kruminiai). Va, nupirkau minkstuti, vaikisk sepeteli su barskalu. Pora kartu pabandziu pavalyti svelniai svelniai, taciau abu kartus pasirode kraujas is keliu dantenu vietu. Ar cia kaltas sepetelis, ar jos dantenos? Tiesa, ji ka tik sirgo virusu, tai gal jos burnos gleivine pajautrejusi (sergant atrode paburkusi). |
Kur beeitum - nesvarbu koks oras - visada pasiimk savo nuosavą saulę. (A.J.D'Angelo)