Įkraunama...
Įkraunama...

Ar valot dantukus?

Kaip gerai, kad radau tokia temele thumbup.gif
Ir tik dabar supratau, kokia unsure.gif as apsileidusi mama. As savo leliui, kuris turi jau 7 dantukus, juos valau tik kelis kartus per savaite, pirsta apsivyniojusi gabaleliu merles. Man tas valymas toks baisus darbas! Tas mano mazas peliukas mas vis taip isega i pirsta, kad net silpna pasidaro. Kokie astrus dantukai! Tai va, as visa apkandziota ir nelendu dazniau, o be to, jis laaabai nemegsta sitos proceduros, muistosi, rekia, sukasi, o kai jau siaip ne taip ilendu isvalyti, tai kai jau sega! Ot pelynas!
Bet dabar thumbup.gif . Suzinojau, kad yra silikoniniai antpirsciai. Rytoj pat nusipirksiu. Gal leliui visai su jais dantukus valytis patiks?
Atsakyti
Mes su dantu pasta valyti dantukus pradejome 1metu ir musu dantukai kaip perliukai clap.gif
Atsakyti
Nu, kazkoks kosmaras! Nepadeda nei silikoniniai antpirsciai, nei daineles, niekas. Nezinau, kaip tam mano beibiui dantis isvalyt. Jis kanda, stumia, pyksta, po to visai neprasizioja. Patarkite ka daryti!
Atsakyti
QUOTE (ainax @ 2004 06 09, 23:30)
Nu, kazkoks kosmaras! Nepadeda nei silikoniniai antpirsciai, nei daineles, niekas. Nezinau, kaip tam mano beibiui dantis isvalyt. Jis kanda, stumia, pyksta, po to visai neprasizioja. Patarkite ka daryti!

As tai siulyciau truputeli luktelti, kokia savaitele. Maniskis ir nnoredavo valytis dantuku, tik pasta nukasdavo ir viskas nepraziodysi, o jei ir issiziodavo tai as rizikuodavau likti be pirstu blink.gif . Viena karta taip ikando, kad silpna pasidare ir visas pirstas istino unsure.gif . Tai nusprendziau palaukti kokias dvi savaiteles ir pabandyti vel, jei neiseidavo vel palaukdavau ir vistiek pasiekiau savo clap.gif . Dabar einam kasvakara kartu valytis dantu smile.gif
Atsakyti
as su vaiku kartu dantis valausi: ir ryte, ir vakare. jis tiesiog atkartoja mano judesius savo burnyteje su dantu sepetuku.Ainax, maniskis anksciau irgi kasdavo, bet visa tai jau praejo. wink.gif praeis ir jums smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sfinxute: 10 birželio 2004 - 20:45
QUOTE (ainax @ 2004 06 09, 23:30)

Man ziauriai patiko Braskes(ankstesniam puslapyje)pasakymas,kad ,kai vaikas prisikakoja,gi nepaguldom miegoti nenuplove siknytes vien todel,kad mazius nemegsta plautis uzpakalio.Tas pats ir su dantimis.Tikiuosi Braske nepaduos manes i teisma uz autoriniu teisiu pazeidima. tongue.gif
Jau rasiau,kad ir mano jaunelis nemego valytis dantu ilga laika(dabar jau jokiu problemu nebeiskyla).Irgi kasdavo kobriukas. unsure.gif As dariau taip-sone gi kol kas dantuku nera,tik dantenos.Kaires rankos nyksti apvyniok marles ar medziagos gabaleliu ir ikisk vienoj pusej sone tarp dantenu,kad negaletu susiciaupti,kitais tos pacios rankos pirstais pakelk virsutine ar apatine lupas(ziurint kokius dantis valysi).Desine ranka valyk dantukus.Su dantenom nesuzeis taves,o dantimis negales sukasti. wink.gif Dar maniskiui gerai veike reklamos,stengdavausi valyti,kai sustinges ziuredavo i telika. smile.gif
Tarp kitko,siandien darbe per pertraukele skaitinejau cia jusu mintis,tai praeidamas kolega pro sali liepe man parasyti,kad is tikro tai visai nereikia tu dantu valyti,nes jei kruopsciai priziures visos mamos vaiku dantis,mes netrukus nebeturesim is ko gyventi.O valgyti tai norisi... biggrin.gif doh.gif
Atsakyti
as noreciau suzinoti kas kiek laiko reikia keisti vaikams dantu sepetel blink.gif
Atsakyti
QUOTE (origa @ 2004 06 10, 21:12)
as noreciau suzinoti kas kiek laiko reikia keisti vaikams dantu sepetel blink.gif

Na va,turi 2mergaites,o as 2 bernus.Tai neteisybe. biggrin.gif
Teoriskai sepeteli reikia keisti kas menesi,praktiskai,jei jo sereliai neissilankste,kas 8savaites.Kai kurie sepetukai turi indikatoriu-tam tikros spalvos sereliai pakeicia spalva,kai jau sepeteli reiktu pakeisti kitu.
Siaip maziukai l.greitai sukramto serelius,jei tik duosi sepeteli jiems i rankas.Geriau tada tureti 2 sepetelius-vienas vaiko zaidimui,kitas-valymui.
Atsakyti
QUOTE (origa @ 2004 06 10, 19:12)

manau, kad kaip ir suaugusiems, kas puse metu.
Atsakyti
QUOTE (origa @ 2004 06 10, 21:12)

Sorry,patikslinimas-dantu sepetelius reikia keisti kas 3-4menesius. doh.gif
Pasiteiravau kolegu,paskaiciau literaturos. smartass.gif laugh.gif
Atsakyti
QUOTE (Aist @ 2004 06 12, 22:12)
Sorry,patikslinimas-dantu sepetelius reikia keisti kas 3-4menesius. doh.gif
Pasiteiravau kolegu,paskaiciau literaturos. smartass.gif laugh.gif

labai aciu kad rupinates wub.gif
Atsakyti
Maniskis tikras kobrinas, net ir nevalant dantu kandziojasi, o kai pabandau i burna ilysti, tai tiesiog kauksi dantukais, tai as galeciau pabandyti taip, kaip sake ikisus pirsta ten, kur dantu nera, bet klausimas: jis reks, aisku, tai jei reks, tai ar nebus taip, kad paskui visa sita procedura jam juodai kels pasipiktinima ir dantu valyma visai teks pamirsti? Nesinori kazkaip perlenkti lazdos.
Viena karta perlenkiau migdydama lovytej sad.gif - jis prie manes megdavo pietu uzmigti, bet karts nuo karo uzmigdavo ir lovytej, bet tas kartas matyt buvo ne tas. Paguldziau i lovyte, tai pravirkdavo, bet as vis galvoju - nu ne, jau taip pavarges, tuoj va ir uzmigs... tai ir isiverke, ir teko ir prie saves ir dar davus papuli uzmigdyti, tai grauziausi nerealiai, kad privirkdziau vaika. tai va dabar pasidariau baile ir bijau tas lazdas perlankstyti ir su tasi dantu valymais...
Atsakyti