Dabar laukiu kol atšals ir meldžiu, kad sustingtų, nors tirštas tas skystimas atrodo
Dariau ir aš šiandie pomidorus drebučiuose, tik palikau pasterizuot uošvienei, mat į pamokas išskubėjau. Po pasterizavimo jinai pabijojo apverst juos dangteliais į apačia, kad žėlė neprikibtų
kaži nieko baisaus
Dabar laukiu kol atšals ir meldžiu, kad sustingtų, nors tirštas tas skystimas atrodo
Dabar laukiu kol atšals ir meldžiu, kad sustingtų, nors tirštas tas skystimas atrodo
nu jei dangteliai gerai isitempe nelaisvi ties viduriu paspaudus tau turetu laikyt
Seip tai kol atvesta tai tikrai jokia zele neprilips, o kai atveso as ir per nakti saldytuve palaikiau ir sustingo labai gerai, ir ryte i rusi iskeliavo, ziuresim kas per skoniai bus...
QUOTE(daivasen @ 2009 08 20, 12:02)
Seip tai kol atvesta tai tikrai jokia zele neprilips, o kai atveso as ir per nakti saldytuve palaikiau ir sustingo labai gerai, ir ryte i rusi iskeliavo, ziuresim kas per skoniai bus...
Lygiai taip pat daru ir aš

O paskui keliauja rūsyn
o jus visada po pasterizavimo apverciat stiklainius?
Kiek laiko jie taip turi pastovet?
Siandien pirma karta gyvenime dariau pomidorus zelatinoje, tikiuosi gausis
nu bet kaip mane nervuoja kai kurie stiklainiai ir nauji dangteliai
persisuka mat
tai vienam stiklainiui bandziau tris dangtelius, pro visus bega, o stiklainis perziurejus per sriegi visur geras. Tada perpyliau i kita stiklainiuka, tai jauciu reiks greit suvalgyt ta stiklainiuka, nes kazi ar man laikysis, nors ir perpyliau verdanciu vandeniu. Ir kitam stiklainiukui persisuko, nu uzkniso
siaip su 1 litru marinato padariau 10 puslitriuku
dejau dvigubai zelatinos nei nurodyta recepte, kuri turiu
QUOTE(Naira @ 2009 08 20, 18:13)
o jus visada po pasterizavimo apverciat stiklainius?
Kiek laiko jie taip turi pastovet?
aš palaikau,kol stiklainiukai pasidro vos vos šilti ir jau būtų galima kišti šadytuvan
Tik negalima jokių maisto gaminių su želatina dėti į kameras ar šadiklius.Želatina peršąla ir lieka skysta !!!
QUOTE(merga @ 2009 08 20, 21:58)
aš palaikau,kol stiklainiukai pasidro vos vos šilti ir jau būtų galima kišti šadytuvan
Tik negalima jokių maisto gaminių su želatina dėti į kameras ar šadiklius.Želatina peršąla ir lieka skysta !!!
Tik negalima jokių maisto gaminių su želatina dėti į kameras ar šadiklius.Želatina peršąla ir lieka skysta !!!
As irgi siek tiek palaikiau apvertus, bet labai trumpai..
QUOTE(JURGIDAR @ 2009 08 19, 23:52)
nu jei dangteliai gerai isitempe nelaisvi ties viduriu paspaudus tau turetu laikyt
Jo užsivakavę gerai yra. Ir puikiai sustingo
Maniskiai atrodo irgi stingsta
neveltui dvigubai zelatinos dejau
Dariau siandien pomidorus drebuciuose pagal groovy recepta,tai tikrai marinato geriau dvigubai daryt,nes visai neuztenka.Ir dar pries sudedant pasterizuot stiklainius pripilu iki virsaus,po pasterizavimo visur po truputi isgaruoja,nors dangtelius uzdedu iskart.Jei nebutu marinatas su zelatina,tai as ta trukumeli uzpildau verdanciu vandeniu,toks mazas kiekis skonio nekeicia.O kaip darote jus? P.S. Nekenciu to pasterizavimo
QUOTE(Dakora @ 2009 08 23, 15:59)
Dariau siandien pomidorus drebuciuose pagal groovy recepta,tai tikrai marinato geriau dvigubai daryt,nes visai neuztenka.Ir dar pries sudedant pasterizuot stiklainius pripilu iki virsaus,po pasterizavimo visur po truputi isgaruoja,nors dangtelius uzdedu iskart.Jei nebutu marinatas su zelatina,tai as ta trukumeli uzpildau verdanciu vandeniu,toks mazas kiekis skonio nekeicia.O kaip darote jus? P.S. Nekenciu to pasterizavimo 
As tai dar palikau po 2 cm nepripilto marinato stiklainiuose, nes issiskiria is pomidoru sultys, ir pasidaro pilnas stiklainiukas. Man su 1 litru marinato uzsipilde 10 puslitriuku














