http://www.sintagma....2256D8D005FB872Pomidorai drebučiuose II
Drebučiams:
1 l vandens
4-5 skiltelės česnako
1 šaukštas druskos
1 šaukštas cukraus
2 šaukštai želatinos
3-4 laurų lapeliai (Lauro lapas)
8-10 kvapiųjų pipirų žirnelių (Kvapieji pipirai)
1 šaukštelis citrinų rūgšties
Želatina išbrinkinti. Iš kitų komponentų, išskyrus česnaką, išvirti užpilą. Į jį supilti išbrinkintą želatiną.
Pomidorus plikyti verdančiu vandeniu, greitai perpilti šaltu, nulupti odelę ir supjaustyti 2-2,5 cm storio skiltelėmis.
Česnaką, svogūną arba krapus smulkiai supjaustyti.
Pomidorus dėti į stiklainius sluoksniuojant su česnakais, užpilti pravėsusiu užpilu.
Pasterizuoti 80°C temperatūroje 0,5 l talpos stiklainius 10-15 min., 1 l - 20-25 min. ir tuoj pat sandariai uždaryti.
Nevisiškai sunokusių pomidorų galima nelupti. Neluptus geriausiai supjaustyti 0,7-1 cm storio skiltelėmis. Galima įmaišyti nuluptu supjaustytų agurkų.
Šių konservų nelaikyti ilgiau kaip 10 mėn.