kas gausis be pakaitinimo? Pomidorai bus zali, nesugedusi misraine stoves 2 dienas. Saldytuve - kokias 5 dienas..
Reikia nusipirkti dideli puoda specialiai kaitinimui..
šiandien kaip tik noriu daryt drebučius,tik va kur su agurku dar tai marinatas tokio pačio stiprumo kaip ir vien pomidorams
O pasterizuojant želatina savybių nepraranda,jei po užvirimo kaitini 15 min
aš darysiu į 0,5 l tai gal užtenka 10 min kaitint
ir dar dėl puodų-man telpa 6-7 0,5 l stiklainiukai...jei puodas platesnis netelpa ant viryklės
...čia gal kurios kaime ant pečiaus verda ,tai lengviau

O pasterizuojant želatina savybių nepraranda,jei po užvirimo kaitini 15 min


ir dar dėl puodų-man telpa 6-7 0,5 l stiklainiukai...jei puodas platesnis netelpa ant viryklės


Šiandien kaip tik dariau pomidorus drebučiuose
puikiausiai telpa 7 0,5 stiklainiukai. Ir kaip jums ten netelpa ant dujines ? Man kazkaip viskas tilpo ant likusiu skyliu 

šįkart ne daug svogūnų dėjau



šįkart ne daug svogūnų dėjau
siandien konservuoju pagal groovy ikelta receptuka, veliau parasysiu kas ir kaip pavyko

nu ir aš vakar drebučiuose dariau. Naudojau Rūtos želatiną. Nusipirkau pabandymui. Brangesnis jis nei kiti, tipo sakį geras. reiks pažiūrėt

QUOTE(*caffe macchiato* @ 2011 08 06, 17:59)
siandien konservuoju pagal groovy ikelta receptuka, veliau parasysiu kas ir kaip pavyko 

viskas pavyko

dariau jau du kartus ir spejom net paragauti

sustingo gerai, uzsukau dangtelius ir apverciau stiklainius, o kita diena idejau i saldytuve, tai pastoveje saldytuve visa diena kuo puikiausiai sustingo. Pirma karta dariau su stambia zelatina, o antra karta su Dc. Oetker ir sluoksniavau pomidorai+svogunai+agurkai, tai patiko daug labiau, tokie spalvoti stiklainiai gavosi


Aha man irgi noretusi be pasterizavimo, kad kaitinti nereiketu

QUOTE(groovy @ 2007 01 19, 14:31)
O pasterizavimas tai, kai įdedi stiklainį su visu turiniu į puodą, ant kurio dugno yra patiestas rankšluostėlis ir kuriame lėtai verda vanduo, ir pakaitini. tada sandariai uždengi. Marinatas stiklainyje pasterizuojant turi būti iki pap pat viršaus stiklainio. Jei ką blogai parašiau, pataisykite.
Turiu receptą iš žurnalo. Bandžiau, geras, tik aš svogūnų kitą kartą nedėsiu. Arba bent jau jų neapliesiu verdančiu vandeniu, nes tada specifinis skonis. gerai, kad keletą stiklainių padariau be svogūnų
Ir užpilo visada geriau dvigubai pasidaryti, nes vis trūksta
Po to į šaldytuvą, kad sustingtų, aš jame ir dabar dar laikau. Apačioje nuskanuotas receptas ir mano rezultatai su svogūnais ir be jų.
Turiu receptą iš žurnalo. Bandžiau, geras, tik aš svogūnų kitą kartą nedėsiu. Arba bent jau jų neapliesiu verdančiu vandeniu, nes tada specifinis skonis. gerai, kad keletą stiklainių padariau be svogūnų


Sveikutes pleputes

As vakar si receptuka isbandziau ir pasitvirtino,MB pamates saldytuve tuos pomidorus ir neiskentes griebe ragauti induka,labai


Turiu toki klausima, ar galima stiklainius su pomidorais drebuciuose laikyti kambario temperaturoje, t.y. tamsiuke taip vadinamam
nes siemet tikrai nemazai ju turiu ir viskas netelpa saldytuve


sakykit kokios temperaturos turi buti tas marinatas pries uzpilant pomidorus?? taip suprantu kad nelabai karstas nes zelatina paskui praras savo savybes?

QUOTE(Emperatriz @ 2012 08 13, 19:21)
sakykit kokios temperaturos turi buti tas marinatas pries uzpilant pomidorus?? taip suprantu kad nelabai karstas nes zelatina paskui praras savo savybes? 


sakyk merginos,jai nesiu i rusy ar sustengs
neturiu vietos saldytuve
[U]


[U]