Suprantu, kad gal norisi mamytei pabendrauti, jei gerai jaučiasi, bet kodėl negali pakentėti tas pirmąsias dienas. Tegu vyras sėdi nors visą dieną, tėvai gali aplankyti (o gali ir pakentėti, kol namo grįšit). Juk pirmiausia reikėtų pagalvoti apie vaikelį, pasaugoti jį bent pirmosiomis dienomis ir savaitėmis nuo begalės bakterijų, kurių jis gauna, o neduokdie dar koks su virusu lankytojas pasitaikytų...
žinoma, jei guli vienvietėj, tavo valia rinktis
Apie pirmąjį gimdymą antakalnio klinikose ir vienos palatos kaimynės lankytojus rodos jau rašiau anksčiau, o dabar parašysiu apie antrąjį:
VGN. Palata dvivietė,dydžio gal kokių 10 kavdratinių metrų. Mane pagimdžiusą atvežė apie 10 val ryto. Palatos kaimynė gulėjo jau antrą dieną, visa atsigavusi, neplyšusi, todėl galinti ramiai vaikščioti ir sėdėti. Manęs aplankyti atėjo mama apie 16 val. O pas kaimynę atėjo vyras, mama su sugyventiniu ir dar po kurio laiko porą draugių su dviem draugais. Taigi didesnioji palatos dalis užimta jos lankytojų. Visi su striukėmis. .
Atėjo seselė ir pasakė, kad man reikia jau būtinai keltis ir nueiti iki WC ir dušo, kol mama šalia, galės pagelbėti, jei silpna pasidarytų.
Tai gerai, kad seselė paprašė vyrus išeiti, liko palatoje tik jos vyras ir mama. Nors aš pakankamai šaltų nervų ir man tuo metu iki lemputės, kad vyrai gali žiūrėti (kokie vyrai, pacanai aštuoniolikiniai), bet mama buvo pakraupus. Ligoninės duoti marškinukai po gimdymo vos užpakalį dengia, o iš lovos išsiropšti tik keturiom galėjau. Po manim kruvinos palos, kurias turiu prilaikyti ranka. Užsimetu chalatą ir visa susirietus keliauju iki dušo.

o visa chebrytė stovi už durų ir laukia kol galės sugrįžti į palatą.
Tai vat man įdomu, ar čia seselės, gydytojai, valytojos turi reguliuoti lankytojus ar pati šalia gulinti mama turėtų susiprasti tokioj situacijoj
Jau nekalbu apie tai kad palatoje nebuvo kuo kvėpuoti, langų juk neatidarinėsi su naujagimiais ir jos lankytojai nenustojo eiti dar porą dienų, visi su glėbiais gėlių.
Tai dabar taip išeina, kad mano kaimynė nusprendė, kad ji nori lankytojų kasdien ir kuo daugiau, o aš turiu gerbti jos sprendimą???
Aš tikrai nesiruošiu daug diskutuoti šiuo klausimu, tiesiog išsakau dar kartą savo nuomonę. Aš prieš būrius lankytojų ligoninėse, prieš glėbius gėlių.
Juk galima namo tas gėles nešt, kur jas galima būtų pastatyti kitame kambaryje, ne ten kur vaikutis miega.
Nu ir prirašiau
visiškai tokia pati situacija ir man buvo, pagimdžiau po pietų ir radau palatoje anksti ryte pagimdžiusias dvi kaimynes, po gero pusvalandžio jų svečiai pradėjo eiti krūvom
)... ir kad kokia nors seselė būtų užėjusi bent paklausti, ar nereikia man pagalbos (buvau po epidūro, kojos nutirpę, susiūta)
dabar laukiuosiu ir pasirinksiu tik tuos gimdymo namus, kur yra vienvietės, mokamos palatos.