Įkraunama...
Įkraunama...

Beveik neribotas gimdyvių lankymas ligoninėse:

Zinokit,o kaip mane tie lankytojai buvo uzknise schmoll.gif
Gulejau palatoj-4vietej.Buvom dviese katik pagimdziusios,o kitos dvi-su mot problemom....Kai tik ateidavo lankymo mets-i palata suguzdavo koks 10zmoniu-pas visas....Nervai nelaikydavo,kai reikdavo vaika maitint,atrodydavo kad visi ziopso ir neduoda man atsipalaiduot...Prisinervinau tiek,kad po 2ju dienu,nutraukiau maitinima krutimi ir pradejom duot misinuka blush2.gif
Isvis-moterims katik pagimdziusiom turetu but atskiros vienvietes palatos protest.gif
Atsakyti
aš gimdžiau KMUK, todėl iš anksto buvau apsisprendusi po gimdymo gyventi tik vienvietėje palatoje, geriau jau aš sumokėjau tuos 170Lt už dvi paras, bet neišeikvojau nei vienos papildomos nervų ląstelės smile.gif nors galėjau prisikviesti lankytojų milijoną, bet man užteko mamos ir sesės su draugu pasveikinimų ligoninėje thumbup.gif o šiaip manau, kad lankytojai daugiavietėse palatose turėtų būti ribojami unsure.gif
Atsakyti
As gimdziau II ligoninej,gulejau viena palatoj (na,neskaitant leliaus ir vyro kitoj lovoj blush2.gif ) .bet jau lankytojai tai doh.gif uzkniso negyvai.dare cezari,negalejau atsikelt visa para,valgyt ir gert irgi neleido.o visi tik ir bego maziaus paziuret doh.gif .
vaikis nuo pat pirmu valandu ant blakstienu state,naktimis rekdavo,diena truputi geriau budavo.kai norejosi pailset tai sveciai ateina doh.gif .tik viena drauge paklause ar galiu priimt.
geriau jau atsiklaustu pries eidami.. mirksiukas.gif
Atsakyti
Mes palatoje buvome 3, tai kai pas jas ateidavo po kokius 6 zmones, kai kurie ka tik prisiruke, tai viena diena neapsikenciau ir pradejau rekti, nes langu atidaryti negalima, vasario menuo...fui... doh.gif
Atsakyti
Na, o man gimdyt(cezaris) teko pirma Atenuose.O Graikijoj kitaip ir ner,ten turi visi tevai,gimines,pazystami,o jej is kaimo,tai ir visas kaimas biggrin.gif aplankyt.Balionai,meskinai,geles butina lankant.Bet laimei geles palieka prie duru.Buvom 3palatoje.Viena is Sandorini buvo,tai tik vyras,pora draugiu.Na o pas kita,kai tik prasideda lankymo valandos,sniurais,ka jau ten,buriais.Plius telefonas,tai pasakymas efharisto,efharisto poli dar ilgai man skambejo.Ir labai jau garsiai kalbantys.Kazkos kosmaras,juk norisi ramybes.Antra syki emiau vienute.
Atsakyti
QUOTE(Ferrari @ 2007 04 18, 12:20)
Suprantu, kad gal norisi mamytei pabendrauti, jei gerai jaučiasi, bet kodėl negali pakentėti tas pirmąsias dienas. Tegu vyras sėdi nors visą dieną, tėvai  gali aplankyti (o gali ir pakentėti, kol namo grįšit). Juk pirmiausia reikėtų pagalvoti apie vaikelį, pasaugoti jį bent pirmosiomis dienomis ir savaitėmis nuo begalės bakterijų, kurių jis gauna, o neduokdie dar koks su virusu lankytojas pasitaikytų...
žinoma, jei guli vienvietėj, tavo valia rinktis  4u.gif
Apie pirmąjį gimdymą antakalnio klinikose ir vienos palatos kaimynės lankytojus rodos jau rašiau anksčiau, o dabar parašysiu apie antrąjį:
VGN. Palata dvivietė,dydžio gal kokių 10 kavdratinių metrų. Mane pagimdžiusą atvežė apie 10 val ryto. Palatos kaimynė gulėjo jau antrą dieną, visa atsigavusi, neplyšusi, todėl galinti ramiai vaikščioti ir sėdėti. Manęs aplankyti atėjo mama apie 16 val.  O pas kaimynę atėjo vyras, mama su sugyventiniu ir dar po kurio laiko porą draugių su dviem draugais. Taigi didesnioji palatos dalis užimta jos lankytojų. Visi su striukėmis. .
Atėjo seselė ir pasakė, kad man reikia jau būtinai keltis ir nueiti iki WC ir dušo, kol mama šalia, galės pagelbėti, jei silpna pasidarytų.
Tai gerai, kad seselė paprašė vyrus išeiti, liko palatoje tik jos vyras ir mama. Nors aš pakankamai šaltų nervų ir man tuo metu iki lemputės, kad vyrai gali žiūrėti (kokie vyrai, pacanai aštuoniolikiniai), bet mama buvo pakraupus. Ligoninės duoti marškinukai po gimdymo vos užpakalį dengia, o iš lovos išsiropšti tik keturiom galėjau. Po manim kruvinos palos, kurias turiu prilaikyti ranka. Užsimetu chalatą ir visa susirietus keliauju iki dušo.  blink.gif  o visa chebrytė stovi už durų ir laukia kol galės sugrįžti į palatą.
Tai vat man įdomu, ar čia seselės, gydytojai, valytojos turi reguliuoti lankytojus ar pati šalia gulinti mama turėtų susiprasti tokioj situacijoj  g.gif
Jau nekalbu apie tai kad palatoje nebuvo kuo kvėpuoti, langų juk neatidarinėsi su naujagimiais ir jos lankytojai nenustojo eiti dar porą dienų, visi su glėbiais gėlių.
Tai dabar taip išeina, kad mano kaimynė nusprendė,  kad ji nori lankytojų kasdien ir kuo daugiau, o aš turiu gerbti jos sprendimą???
Aš tikrai nesiruošiu daug diskutuoti šiuo klausimu, tiesiog išsakau dar kartą savo nuomonę. Aš prieš būrius lankytojų ligoninėse, prieš glėbius gėlių.
Juk galima namo tas gėles nešt, kur jas galima būtų pastatyti kitame kambaryje, ne ten kur vaikutis miega.
Nu ir prirašiau  bigsmile.gif

visiškai tokia pati situacija ir man buvo, pagimdžiau po pietų ir radau palatoje anksti ryte pagimdžiusias dvi kaimynes, po gero pusvalandžio jų svečiai pradėjo eiti krūvom doh.gif (pas vieną trys, pas kitą keturi giminaičiai blink.gif )... ir kad kokia nors seselė būtų užėjusi bent paklausti, ar nereikia man pagalbos (buvau po epidūro, kojos nutirpę, susiūta) verysad.gif
dabar laukiuosiu ir pasirinksiu tik tuos gimdymo namus, kur yra vienvietės, mokamos palatos. ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nolla: 22 gegužės 2007 - 09:47
Ne visada mokamos palatos yra laisvos.
Todėl šalia esančios mamytės visada turi būti labai supratingos ir protingos, kad neužplūstų į palatą galybės lankytojų.
Atsakyti
Šiaip tai išsilavinę žmonės turėtų žinoti, kad naujagimio pirmus 3 mėn lankyti negalima, kad neužkrėstų, todėl gimdyvės turi teisę maloniai pasakyti, kad draugai neitų.
Atsakyti
QUOTE(Isila @ 2007 05 16, 21:59)
manau teisę spręsti kiek lankytojų nori priimti turi tik tos gimdyvės, kurios guli vienvietėse palatose. Jei jau guli ne viena, tai tikrai reikia gerbti ir kitą naujai iškeptą mamytę. Trūksta mūsų tautiečiams ir supratimo ir kultūros. Užjaučiu, kad taip nepasisekė.

drinks_cheers.gif Tik, manau, netrūksta supratimo, bet visiškai nusipjaut į kitus. doh.gif Manai nežino, kad trukdo šalia esančiai kaimynei ir jos lėliukui būrys lankytojų? Bet gajus toks požiūris LT: svarbu MAN GERAI, o ant kitų - dėjau doh.gif verysad.gif
QUOTE(dzhina @ 2007 05 18, 14:56)
Mes palatoje buvome 3, tai kai pas jas ateidavo po kokius 6 zmones, kai kurie ka tik prisiruke, tai viena diena neapsikenciau ir pradejau rekti, nes langu atidaryti negalima, vasario menuo...fui... doh.gif

Šaunuolė, kad netylėjai thumbup.gif Ateina vyrai prisirūkę, moteriškės prisikvepinę doh.gif O mažyliui tie parfumerijos paruotuvių kvapai ne į naudą, jau nekalbant apie pasyvų rūkymą schmoll.gif
Aš neleidau manęs lankyt ligoninėje niekam, išskyrus vyrą. Tačiau vis tiek atėjo uošvienė, vyro sesuo. O pastaroji buvo tiek prisikvepinus, kad uždust įmanoma buvo. doh.gif blink.gif
O pas palatos kaimynę (beje pradžioje gulėjau vienutėje, bet kadangi vaikelį norėjo dar stebėti ligoninėje, teko persikelti pas vaiką į vaikų skyrių, taip teko susidurt su palatos kaimyne) ėjo giminės ir draugai būriais. Palata maža, plius vaikų lovelės, jos vaikeliui aparatas geltai gydyt, vietos maža, kvėpuot nėra kuo doh.gif Lankymo valanados neribojamos doh.gif Ir ką- nieko nepadarysi. doh.gif
QUOTE(Nolla @ 2007 05 22, 10:43)
visiškai tokia pati situacija ir man buvo, pagimdžiau po pietų ir radau palatoje anksti ryte pagimdžiusias dvi kaimynes, po gero pusvalandžio jų svečiai pradėjo eiti krūvom  doh.gif (pas vieną trys, pas kitą keturi giminaičiai  blink.gif )... ir kad kokia nors seselė būtų užėjusi bent paklausti, ar nereikia man pagalbos (buvau po epidūro, kojos nutirpę, susiūta) verysad.gif
dabar laukiuosiu ir pasirinksiu tik tuos gimdymo namus, kur yra vienvietės, mokamos palatos.  ax.gif

Vienvietės palatos- išeitis. Tačiau... jos gali būti užimtos arba gali tekt atsigult su vaikeliu į vaikų intensyviosios terapijos skyrių (pvz. dėl vaiko geltos) ir vis tiek neišsisuksit nuo palatos kaimynių. doh.gif Šiuo atveju reikia tik tikėtis padorios draugijos 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ishdykusi: 29 gegužės 2007 - 10:26
Na ir as nusprendziau parasyti apie savo patirti..taigi,iskart po gimdymo gulejau vienvieteje palatoje,bet po poros dienu su dukryte atsidurem santariskiu isnesiotu naujagimiu skyriuje..ten palata buvo dviviete..Pirmojipalatos kaimyne buvo tikrai miela,nors pas ja ateidavo ir nemzai lankytoju,bet tik pamate ,kad noriu nusitraukti pienuko(is manes mazoji nevalge) mandagiai iseidavo,ar siaip jei noredavau numigti,iseidavo sneketis i koridoriu..su antraja sekesi prasciau..na pas ja lankytoju buvo gal ir maziau,bet uztai kokie..ateidavo jos vyras vakarais,visas prasmirdes nuo alkoholio ir rukalu..dukryte tuo metu budavo labai nerami, o ir man nerukanciai nemalonus kvapas buvo..o dar kaip rekaudavo..zodziu neapsikentusi jai pasakiau ir ji baisiausiai supyko.O i sesuciu prasyma ne daugiau nei 4lankytojai palatoje vienu metu net nereaguodavo...nors pas mane mane budavo tik mano vyras ar mama,o pas ja kokie3 ar4zmones iskart turedavom iseiti mes..zodziu labai dziaugiausi kai ja iskrauste... sad.gif iki siol manau ,kad gimdyvems arba atskiras palatas turetu duot,ar apriboti grieztai lankytojus...
Atsakyti
drinks_cheers.gif labai ne jaukiai jauciausi
Atsakyti
Niekaip nesuprantu, ar jau tie lankytojai negali palaukti kelias dienas, kol namo sugrįši su vaiku g.gif Jei išlaukė 9 mėn, tai galėtų palaukti ir tas kelias dienas. unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingridaurb: 03 birželio 2007 - 17:24