mano ziogas suvalges gabala torto sako: - nebenoriu daugiau, tik mamyte man tu spuogu nuo torto virsaus dar duok!"
( visokie papuosimai ant torto buvo...)

Kristijonas (7 m.) siandien buvo labai bjaurus. Liepiau susidet daiktus treniruotei - uzmirso, batus liepiau autis - negirdejo, mat filmukus rode, raktus kazkur nudejo, vienzo buvo nubaustas - ryt be kompiuterio. Grizes is treniruotes vaikscioja po kambari ir taip itartinai vepso. Paskui lyg pats sau sako: As dabar esu geras. Ir busiu geras, tada gal mama man duos epilepsija...
. KA KA DUOS? - susinervinu. Na ta, sako, kur buna, kai is kalejimo paleidzia.
Issiaiskinau. Amnestija
Uztai kai paskui pagavau brolio neganant, tai kai uzblioviau, sakau, as tau tuoj tokia epilepsija uzkelsiu...
Juokesi

Uztai kai paskui pagavau brolio neganant, tai kai uzblioviau, sakau, as tau tuoj tokia epilepsija uzkelsiu...

Musu istorija
Su 2 men. sunumi nuvaziavome aplankyti senelius, brolis su vaikais irgi atvaziavo(turi 4 metu Kristina ir 3 metu Tomuka). Tie vaikuciai ilgai zavejosi musu maziuku, kalbino, bande prajuokinti...
....ir prajuokino... mus
Einu, laikydama sunu ant ranku, prieina prie manes Kristina ir sako:
- Koks mazas jis...
O as jai sakau:
-Na, taip, ir tu tokia buvai...dabar jau paaugai
Ji priejus prie veidrodzio ir ziuredama i ji, pasitaise savo plaukus ir tare:
-Aga, buvau...tik siek tiek grazesne

Su 2 men. sunumi nuvaziavome aplankyti senelius, brolis su vaikais irgi atvaziavo(turi 4 metu Kristina ir 3 metu Tomuka). Tie vaikuciai ilgai zavejosi musu maziuku, kalbino, bande prajuokinti...

Einu, laikydama sunu ant ranku, prieina prie manes Kristina ir sako:
- Koks mazas jis...
O as jai sakau:
-Na, taip, ir tu tokia buvai...dabar jau paaugai
Ji priejus prie veidrodzio ir ziuredama i ji, pasitaise savo plaukus ir tare:
-Aga, buvau...tik siek tiek grazesne

Man patiko koleges pasakota istorija. Po tu tragisku Zalgiriui rungtyniu, kai Gustas pasiko visa reikla, namuose kilo erzelyne is serijos "blyn (gal ir dar riebiau- istorija nutyli
) tas Gustas taip ir anaip... " O tos koleges 5-metis sunus, vardu Gustas vis nesuprates klausdavo mamos "Mam, o prie ko cia as" ka as padariau?"

Siandien Simas (ka tik 3 metai suejo), pamates mazdaug 20-mete kaimyne:
"Mama, paziurek, kokia grazi panele"
"Mama, paziurek, kokia grazi panele"

Ilona, 5 metai.
Sėdim vien prieš kitą ir sudėjom rankas, mano kairė su jos dešine, mano dešinė su jos kaire, aš ir sakau, žiūrėk, kad tiktų, reikia dėti mano kairę, o tavo dešinę, tai vaikas galvojo galvojo ir suskėlė: man dievas rankas sumaišė...
Sėdim vien prieš kitą ir sudėjom rankas, mano kairė su jos dešine, mano dešinė su jos kaire, aš ir sakau, žiūrėk, kad tiktų, reikia dėti mano kairę, o tavo dešinę, tai vaikas galvojo galvojo ir suskėlė: man dievas rankas sumaišė...
Karta savo maziaus (kai dar buvo visai mazius) klausiu:
- o tu zinai is kur atsiranda vaikai?
- kokie vaikai? Is musu kiemo?
Dazausi ryta vonioje, ant gyvatuko kabo liemenukas. Maniskis priejo, paziurejo:
-mamyte, tavo papai isdziuvo
Rengiuosi, vaikas apziurineja mane ir ismasto:
- cia tavo papai? Ne, ne papai, kai nusiimsi kempines, tada ir bus papai
kalbasi su vyresne drauge:
-spek, ar tu ateisi i mano gimtadieni
Sedim gamtoje, kepam saslykus, didele kompanija.. Maniskis zaidzia su vyrenes drauge slepyniu. Vienas musu druagas klausia:
-nu ir ka cia zaidziat?
Sunaus drauge liepia jam neisduoti. Tai maniskis ir "neisduoda", sako:
-tik ne slepyniu
Panasi situacija. Nusiperkam ledu, ir "netycia" dviese visus suvalgom. Sakau:
-nesakykim teciui, kad turejom ledu.
Susitariam. Grizta tetis. Maniskis iskart lekia prie duru:
-zinok, mes tai ledu nevalgem!
Siaip tai labai gera tema, cia ka prisiminiau spontaniskai. Dabar maniskiui tuoj bus devyneri. Ir jau kitokie bajeriai dabar. Visokie filosofiniai pamastymai apie gyvenima.... Kiekviena diena gali konspektuoti, ir bus ko
- o tu zinai is kur atsiranda vaikai?
- kokie vaikai? Is musu kiemo?

Dazausi ryta vonioje, ant gyvatuko kabo liemenukas. Maniskis priejo, paziurejo:
-mamyte, tavo papai isdziuvo

Rengiuosi, vaikas apziurineja mane ir ismasto:
- cia tavo papai? Ne, ne papai, kai nusiimsi kempines, tada ir bus papai

kalbasi su vyresne drauge:
-spek, ar tu ateisi i mano gimtadieni

Sedim gamtoje, kepam saslykus, didele kompanija.. Maniskis zaidzia su vyrenes drauge slepyniu. Vienas musu druagas klausia:
-nu ir ka cia zaidziat?
Sunaus drauge liepia jam neisduoti. Tai maniskis ir "neisduoda", sako:
-tik ne slepyniu

Panasi situacija. Nusiperkam ledu, ir "netycia" dviese visus suvalgom. Sakau:
-nesakykim teciui, kad turejom ledu.
Susitariam. Grizta tetis. Maniskis iskart lekia prie duru:
-zinok, mes tai ledu nevalgem!
Siaip tai labai gera tema, cia ka prisiminiau spontaniskai. Dabar maniskiui tuoj bus devyneri. Ir jau kitokie bajeriai dabar. Visokie filosofiniai pamastymai apie gyvenima.... Kiekviena diena gali konspektuoti, ir bus ko

Kai as buvau maza tai irgi turejau 'lakia" vaizduote. Palangoje kai man buvo kokie 3 metukai o gal jau ir 4, supomes velnio rate, paziurejau i zmones apacioje ir sakau mamai "tie zmones tokie mazi kaip komjaunuoliai"
Mama dar ir dabar visiem ta istorija pasakoja. O komjaunuoliai todel, kad tie zmones nebuvo tokie maziukai kad pavadinciau pav spaliukais.
O man vaiko bajeris paskutinis tai toks. Nors ji visai nesneka tik skiemenuoja kazka tai mane nustebino. Sedejau sestadieni su mamam ir kalbejau, vaikas sedejo salia ir su masinyte uzsisvajoja zaide. As mamai sakau "Idomu koks bus tas mano vaikas kai uzaugs?". Mantvydas paziurejo i mane iskele rankas i virsu ir sako "Dideli", nei is sio nei is to ir vel sau toliau zaide

O man vaiko bajeris paskutinis tai toks. Nors ji visai nesneka tik skiemenuoja kazka tai mane nustebino. Sedejau sestadieni su mamam ir kalbejau, vaikas sedejo salia ir su masinyte uzsisvajoja zaide. As mamai sakau "Idomu koks bus tas mano vaikas kai uzaugs?". Mantvydas paziurejo i mane iskele rankas i virsu ir sako "Dideli", nei is sio nei is to ir vel sau toliau zaide

Mes kazkada Palangoj atyostogavom, mano brolis (tada kokiu 8 metu buvo) nelabai mokejo plaukti, tetis zadejo pamokyt. Na, ibrido jie i jura, bet, zinoma, nelabai giliai, tai mano brolis pareiske, kad cia plaukti jis neismoks, nes juroj vandens mazai
O veliau ejom Basanaviciaus gatve, vakaras, zmoniu pilna, jo draugas (pora metu vyresnis) i WC uzsinorejo, o ten niekur nera, tada nubego pas teti pagalbos, o tetis ir sako: taigi uz medzio bek, o vaikas klausia: o ten popieriaus bus?..

O veliau ejom Basanaviciaus gatve, vakaras, zmoniu pilna, jo draugas (pora metu vyresnis) i WC uzsinorejo, o ten niekur nera, tada nubego pas teti pagalbos, o tetis ir sako: taigi uz medzio bek, o vaikas klausia: o ten popieriaus bus?..

Jau rasiau savoj temoj, tai ir cia pasikartosiu....
Uzsimane vyras pamokyti Mariuka dainu pavadinimus. Uzdeda koki ir aiskina, moko.... Taip priejo ir Manowar'ams eile. Uzdejo ir sako: "cia Manowar'ai"
O Marius:
-Tavo varai?
-Ne. Cia taip vadinasi - Manowar'ai.
-Tavo varai?!
Vyras maste maste ir sumaste kitaip ismokyti ji pavadinomo:
-Cia groja tavo varai...
-Tetuko varai
?
O paskui atlekia pas mane i vonia rekdamas:
-mamite, mamite... groja "tetuko varai"!!!!!
Uzsimane vyras pamokyti Mariuka dainu pavadinimus. Uzdeda koki ir aiskina, moko.... Taip priejo ir Manowar'ams eile. Uzdejo ir sako: "cia Manowar'ai"
O Marius:
-Tavo varai?
-Ne. Cia taip vadinasi - Manowar'ai.
-Tavo varai?!
Vyras maste maste ir sumaste kitaip ismokyti ji pavadinomo:
-Cia groja tavo varai...
-Tetuko varai

O paskui atlekia pas mane i vonia rekdamas:
-mamite, mamite... groja "tetuko varai"!!!!!

Prisiminiau, kai mano sunui buvo kazkur 3 metukai, mes ruosiemes eiti i parduotuve, o kambaryje buvo ijungtas TV, rode zinias. Ir ten sako:buvo suzeistas jaunuolis... Tai mano vaikas kad uzriko:noriu pamatyti suzeista jaunuoli! Jam tas zodis "suzeistas" buvo negirdetas, tai uztai taip parupo

Karta skaiciau jam knyga, kur buvo tokia fraze:"Kai Tigras atidare spintos duris, jam i galva sove mintis". Nu, kai skaiciau, jam jokiu klausimu nekilo, buciau ir pamirsus, bet po kazkiek laiko irgi ruosemes eiti i lauka, as atidarau spintos duris, o jis saukia: Mama, atsargiai, tau tuoj i galva saus mintis!

Kaime vaziavome grebti sieno...arklys tipena per laukus, silta, vejelis svelniai glosto veidukus...karvutes guli... staiga mano brolis pasoka ir rimtu veidu aiskina: "mama paziurek, karvutes deginasi, todel jos ir yra rudos...nes jos visa diena deginasi"