Plaunančių būna visokių. Kaina nuo maždaug 800 litų iki... Būna buitinių prietaisų parduotuvėse, bet ne visur viską gausi. Bet aš kai sumąsčiau pirkti su garu, tai siuntėmės internetu.
Tik nepigūs jie, nepigūs.
Šiaip plaunantys siurbliai skirti daugiausia kilimų plovimui. Jie paprastai tam ir specialų antgalį turi. Medinėms grindims jie nelabai gerai, gali tekti greičiau nei normaliai perlakuoti.

Ir šiaip, naudoję žmonės sako, kad su pačiu siurbliu daug terlionės: kol išrenki, kol perplauni, kol išdžiovini... Realiai su skuduru ir kibiru tiek pat laiko sugaištum, tik tiek, kad rankas reikėtų daugiau mirkyti.
Aš turiu siurblį su garo generatorium ir vandens filtru. Tai tas jau medinėms grindims visai netiktų, bet pas mus tokių ir nėra. Laminatui irgi nelabai sveika, naudoju kartais ir su garu, bet po pusmečio kai kurie sujungimai jau nebe idealiai lygūs.

Ant kilimų irgi ne ką geriau nei geras sausas siurblys - nes neturi tam pritaikyto antgalio. O vat plytelėms (pas mus jų daugiau nei pusė grindų ploto) - pats gerumėlis. Idealus daiktas virtuvei, manau, su plaunančiu tos riebalais ir sultim aptaškytos grindys taip greitai neatsiplautų. Ir sienas palei viryklę gerai atmirko. Tik vat kainelė jo

500 eurų. Nesu tikra, ar jis buvo vertas tų pinigų.
Kas dėl veidrodžių ir langų: reklamose galima pamatyti ką tik nori, o realybėje nėra nieko geriau už specialų purškalą langams+mikroplaušo šluostė. Nes po siurblio vis tiek lieka dryželių, kuriuos paskui reikia nušveisti. Tas mano garinis atseit labai jau idealus langų valymui, bet keliskart pabandžiau ir dabar naudoju tik gerai apaugusiems langams atmirkyti (pvz., retai valomas rūsio langelis ar vaikų langas po lipdukų).
Jei ne paslaptis koki turit ?