Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuviški vardai

QUOTE(Oceane @ 2008 02 06, 20:55)
Ar Kuzavinio, Savukyno liet. vardų kilmės žodynas 1994 metų jau naujausias, ar yra dar naujesnis?

Aš va vakar užsisakiau 2007 metų Kuzavinio vardyną užsisakiau. Žiūrėsim, kada ir kaip atsiųs rolleyes.gif

QUOTE(Savvy @ 2008 03 21, 10:59)
Mergaitės,

o kokių galite pasiūlyti vyriškų lietuviškų vardų, kad būtų neilgas ir su "o" raide...

Tik vieną tesugalvoju, kuris grynai lietuviškas būtų- Joris g.gif
Atsakyti
Man Joris labai grazus vardas - reiskiantis pavasario dievas.
Atsakyti
joris tikrai nėra grynai lietuviškas vardas. anglų kalboj yra kelios šio vardo variacijos : rašant jory šio vardo reikšmė - fermeris, viena vardo george variacijų, šauti, jori - žydiškai 'einantis' žemyn'. taip kad tvirtinti, jog joris - grynai lietuviškas vardas nereikėtų biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(insi @ 2008 04 03, 14:19)
joris tikrai nėra grynai lietuviškas vardas. anglų kalboj yra kelios šio vardo variacijos : rašant jory  šio vardo reikšmė - fermeris, viena vardo george variacijų,  šauti, jori - žydiškai 'einantis' žemyn'. taip kad tvirtinti, jog joris - grynai lietuviškas vardas nereikėtų biggrin.gif

Joris (08.30) – sen. lietuvių: jorus „žalias“, jorė „žalumynas, žaluma“; sen. lietuvių pavasario dievas Joris

Čia day.lt tokią reikšmę duoda. Nors, pavyzdžiui, Olandijoj tai yra labai populiarus vardas. Užtat ir nustebau čia, SM, perskaičius, jog tai yra lietuviškas vardas. Paieškojau day.lt ir akurat bigsmile.gif sako, kad lietuviškas biggrin.gif Žodžiu, suprask, kaip nori.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo HappyAngel: 03 balandžio 2008 - 14:24
QUOTE(insi @ 2008 04 03, 14:19)
joris tikrai nėra grynai lietuviškas vardas. anglų kalboj yra kelios šio vardo variacijos : rašant jory  šio vardo reikšmė - fermeris, viena vardo george variacijų,  šauti, jori - žydiškai 'einantis' žemyn'. taip kad tvirtinti, jog joris - grynai lietuviškas vardas nereikėtų biggrin.gif

g.gif manai, jei būtų nelietuviškas, turėtų tiek bendrašaknių žodžių?
joras
jorė
jorėti
jorybė
jorinė
jorinis
jorinti
joriuoti
jorkšyrai
jormarkas
jorstva
jorsvas
jorti
jorumas
joruoti
jorus
LKŽ
gal būti tiesiog ide kilmės žodis.
Atsakyti
QUOTE(Jurine @ 2008 03 22, 18:03)
Labai gražus vardas  4u.gif . Zaraja, aš su jūsų tėveliais rasčiau bendrą kalbą, nes mano mažoji (nors ne tokia jau maža) irgi vardu Žara biggrin.gif . Šiais laikais jai problemų dėl vardo nekyla, visi iškarto įsimena ir nereik jaudintis, kad šaukiant atsilieps dar bent kelios tokiu vardu. Kol kas mums bendravardės sutikti neteko, Zaraja jūs pirma  wub.gif .

Nu gal dar kokia ŽARA atsilieps? Jau tada ir į Žarų klubą galima būtų susiburti.
Atsakyti
QUOTE(Jurine @ 2008 03 22, 17:03)
Labai gražus vardas  4u.gif . Zaraja, aš su jūsų tėveliais rasčiau bendrą kalbą, nes mano mažoji (nors ne tokia jau maža) irgi vardu Žara biggrin.gif . Šiais laikais jai problemų dėl vardo nekyla, visi iškarto įsimena ir nereik jaudintis, kad šaukiant atsilieps dar bent kelios tokiu vardu. Kol kas mums bendravardės sutikti neteko, Zaraja jūs pirma  wub.gif .

labai idomus vardas grazus
sakykit, koki mazybini varianta vartojate? Zarute? Laukiam seimos pagausejimo, tai butu variantas...
Atsakyti
QUOTE(HappyAngel @ 2008 04 03, 15:22)
Joris (08.30) – sen. lietuvių: jorus „žalias“, jorė „žalumynas, žaluma“; sen. lietuvių pavasario dievas Joris

Čia day.lt tokią reikšmę duoda. Nors, pavyzdžiui, Olandijoj tai yra labai populiarus vardas. Užtat ir nustebau čia, SM, perskaičius, jog tai yra lietuviškas vardas. Paieškojau day.lt ir akurat  bigsmile.gif sako, kad lietuviškas  biggrin.gif Žodžiu, suprask, kaip nori.

apie Jorį/Jorę
ir čia

Joris tikrai lietuvių dievas smile.gif įdomu ką jis reiškia kitoms šalims smile.gif
o šiaip dy.lt,tai viski nevisai pilnas reikšmes duoda... pvz vardą Jovitą ten abibūdina kaip lietuvišką,tačiau įvedus į www.google.lt galima rasti visai k kitą smile.gif
Papildyta:
QUOTE(zipzip @ 2008 03 04, 17:14)
nors mano mergyte gime ne Lietuvoje, bet varda turi 100% lietuviska  biggrin.gif  daug komentaru sulaukiam del jos vardo, bet jis jai tinka ir tikiuosi patiks  ax.gif  Karigaile  wub.gif

gražus vardas drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(zaraja @ 2008 03 16, 16:40)
O kaip jums  ŽARA? Senuosiuose vardynuose yra. Vaikystėje dėl savo vardo labai kompleksavau, o dabar esu labai patenkinta.

mano mama Žara. man labai labai wub.gif vardas
visai pagalvočiau taip pavadinti savo dukrą (su sąlyga, kad kada nors ją turėsiu ir kad vaiko tėvelis neprieštaraus)

Papildyta:
QUOTE(vilnele @ 2008 04 12, 18:11)
labai idomus vardas grazus
sakykit, koki mazybini varianta vartojate? Zarute? Laukiam seimos pagausejimo, tai butu variantas...

vienareikšmiškai - Žarytė
Atsakyti
QUOTE(Lebesgue @ 2008 04 13, 09:06)
mano mama Žara. man labai labai  wub.gif  vardas
visai pagalvočiau taip pavadinti savo dukrą (su sąlyga, kad kada nors ją turėsiu ir kad vaiko tėvelis neprieštaraus)

Papildyta:

vienareikšmiškai - Žarytė

Tai kad daug mažybiniu formu galima išgauti : Žarutė, Žarytė, Žarelė, Žarulė. Mane tėvai dažniausiai Žariuku vadindavo.
Atsakyti

Sveikinu visas Žaras su vardadieniu!!!
Atsakyti
Vis stebiuosi,kaip kartu su Ąžuolu,Vėju,Nemunu,Liepa neišpopuliarėja vardas VASARA ?
Man jis toks gražus ir taip fainai skambėtų šviesiaplaukei lietuvaitei.... 4u.gif
Atsakyti