Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuviški vardai

Č

Čiogintas, Čiovydas,

E

Eidimtas, Eidminas, Eidmantas,
Eidvydas, Eigilas, Eiginas,
Eigintas, Eikantas, Eimantas,
Eimontas, Eismantas, Eisvaldas,
Eisvinas, Eisvydas, Eitautas, Eitmilas,
Eitnoras, Eitvilas, Eitvydas, Erdvilas
Atsakyti
G

Gabys, Gailenis, Gailius, Gaivilas, Gaivys, Galigantas, Galindas, Galius, Galkantas, Galmantas, Galvydas, Galvys, Gantas, Gantautas, Gabrys, Gardenis, Gaudrimas, Gaudvilas, Gausantas, Gediminas, Gedimtas, Geidys, Geistautas, Geistaras, Geistautas, Geisviltas, Gelminas, Gerkantas, Germinas, Gertautas, Gervaldas, Gervazas, Geržadas, Getulas, Giedrius, Gilmintas, Gindvilas,Gintautas, Ginvilas, Ginvydas, Girdenis, Girėnas, Girminas, Girstautas, Girvaldas, Gytautas, Globys, Gražvydas, Grožvaldas, Gūdys, Gudvaldas, Gulbenis, Gundas, Guopys.

Atsakyti
Tik uz liet.vardus thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Emerencija @ 2008 10 29, 17:40)
Kur internete surasti nezinau  ax.gif tikriausiai nera . O as nurasau nuo knygos  4u.gif

kokios? g.gif
pvz., Gervazas tikrai nelietuviškas, o sulotynintas germaniškas.
Atsakyti
Mano vyresniosios vardas Edile, daugeliui zmoniu keistas, bet visai grazus, noreciau isgirsti jusu nuomone apie sita varda smile.gif
Atsakyti
Domantas, Daugilas, Joris (pagoniski vardai, bet lietuviski ir reti)

Deivile (lietuviskas vardas), Milda.
Atsakyti
Na, nesutikciau, kad Domantas retas smile.gif, man jis ziauriai grazus, bet kelis pazistu aplink, tai neduosiu jo sad.gif

QUOTE(deivilyte @ 2009 01 03, 23:27)
Domantas, Daugilas, Joris (pagoniski vardai, bet lietuviski ir reti)

Deivile (lietuviskas vardas), Milda.

Atsakyti
QUOTE(Saidutė @ 2009 01 01, 20:39)
Mano vyresniosios vardas Edile, daugeliui zmoniu keistas, bet visai grazus, noreciau isgirsti jusu nuomone apie sita varda  smile.gif

Edilė skamba gražiai ir bent jau man visai negirdėtas vardas. Kaži ką reiškia? Asocijuojasi su idile g.gif
Atsakyti
Arėjas, Arijus – graikų: Ares – graikų karo dievas

Baltramiejus (08.24) – aramėjų: Bar-Talmaj „Tomajo sūnus“, aramėjiškas graikų Ptolomėjo vardas

Įdėmiai nežiūrėjau visų, šitie du "lietuviški" užkliuvo. Kokia ten vardų knyga? g.gif
Atsakyti
Pazystu mergina vardu Skirgaile 4u.gif Retas, bet grazus ax.gif tik idomu ar lietuviskas... g.gif
Atsakyti
QUOTE(rassim @ 2009 01 17, 17:50)
Pazystu mergina vardu Skirgaile  4u.gif  Retas, bet grazus  ax.gif tik idomu ar lietuviskas...  g.gif

Skirgaila (01.15, 10.30), Skirgailė (04.08) – lietuvių: skir- (skirti„teikti, nustatyti, lemti) + gail- (gailas „stiprus“) smartass.gif
Atsakyti
šiaip pažiūrėjus vardų statistiką nuo 1992, lietuviškų/baltiškų vardų klodai, aruodai žiauriai neišnaudoti doh.gif vien B raidę paimkite ir pažiūrėkite, kiek įregistruota Balandžių, BAltenių, Bargailų, BArkintų, Barmantų, BArtminų, BArtvilų ir t.t. tikrai nedaug, palyginti tikrai labai mažai vadiname vaikus baltiškais vardais (akmuo ir į mano daržą). Kauno miesto CK vadovas šiemet kviečia Lietuvos vardo tūkstantmečio proga Jautukus vadinti tautiškais vardais lithuania.gif
Atsakyti