Įkraunama...
Įkraunama...

Drenažas

Hidroizoliacija tam kad betonas būtų apsaugotas nuo išorinių veiksnių. Sąlytis su vandeniu betoną laikui bėgant silpnina. Statant bet kokį namą drenažas yra būtinas.
Šlampa rūsio siena, hidroizoliacija tik kažkokiam laikui gelbės.
Atsakyti
sveiki,praskaiciau visa temele,ir iskilo tokis klausimas...kokiu atstumu nuo pamatu turi praeiti drenazas?namas yra be rusio?mes nuo pamatu atsitraukem kai kur apie 5metrus,sonuose apie pora metru...susideje jau trinkeles,tai taip ir gavosi aplink trinkeles... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Laura81r @ 2011 02 11, 23:27)
sveiki,praskaiciau visa temele,ir iskilo tokis klausimas...kokiu atstumu nuo pamatu turi praeiti drenazas?namas yra be rusio?mes nuo pamatu atsitraukem kai kur apie 5metrus,sonuose apie pora metru...susideje jau trinkeles,tai taip ir gavosi aplink trinkeles... ax.gif

Maksimalus atstumas aplink namą yra 1metras. Kaip teigiate kad trinkelės suklotos 2 metrų nuo namo šonų atstumu lengvai galėsite padaryti drenažą 1m nuo namo atstumu, nepažeidžiant suklotų trinkelių. 5metrų atstume galėsite taip pat įsirengti surinkimo šulinį.
Atsakyti
QUOTE(Projektai @ 2011 02 13, 18:29)
Maksimalus atstumas aplink namą yra 1metras. Kaip teigiate kad trinkelės suklotos 2 metrų nuo namo šonų atstumu lengvai galėsite padaryti drenažą 1m nuo namo atstumu, nepažeidžiant suklotų trinkelių. 5metrų atstume galėsite taip pat įsirengti surinkimo šulinį.

gal galima smulkiau?nelabai suprantu truputi ax.gif turit omeny issikasti po trinkelem?pamatas dengtas hidroizoliacija.pamatai greztiniai.yra ir giluminis drenazas,kuris praeina salia pamato. g.gif drenazinis vamzdis praeina palei trinkeles.is dvieju sonu mazdaug atsitrauke apie pora metru,is kitu sonu apie 5metrai.yra isvedziota lietaus kanalizacija,su trapais.surinkimo suliniai du padaryti.vienas apie 5m nuo namo,kt apie desimt. g.gif drenazinis vamzdis ikastas giliausia apie50cm.slaitinis sklypas,kritimas yra apie0.5metro. g.gif
Atsakyti
siulau parasyti kastenas.rolandas@gmail.com situo adresu ir jie jus pakonsultuos jei reiks ir padarys. tikrai nepasigailesite.
Atsakyti
QUOTE(Laura81r @ 2011 02 14, 21:17)
gal galima smulkiau?nelabai suprantu truputi  ax.gif  turit omeny issikasti po trinkelem?pamatas dengtas hidroizoliacija.pamatai greztiniai.yra ir giluminis drenazas,kuris praeina salia pamato. g.gif drenazinis vamzdis praeina palei trinkeles.is dvieju sonu mazdaug atsitrauke apie pora metru,is kitu sonu apie 5metrai.yra isvedziota lietaus kanalizacija,su trapais.surinkimo suliniai du padaryti.vienas apie 5m nuo namo,kt apie desimt. g.gif  drenazinis vamzdis ikastas giliausia apie50cm.slaitinis sklypas,kritimas yra apie0.5metro. g.gif

Nebūtina sausintuvų tiesti po takučiais ar keliukais kaip iki pastato pas jus keli metrai, jie tikrai surinks drėgmę iš žemės tokiu atstumu, tai gi nesibaiminkite. Na šonuose jau kiek didesnis praėjimas paliktas, bet ir tokiu atstumu drenažas atliks savo ‘darbą‘. Kadangi pasakėte jog yra žiedinis drenažas, pas jus yra pilna ‚drenažo komplektacija‘.
Žiedinis drenažas daromas iki 1metro atstumo nuo pastato. Priklauso nuo vietos sąlygų, grunto ir pamatų atstumas ir jo padėtis gali kisti.
Lietaus nuvedimas trapais nubėgant į lietaus kanalizacija yra, neturėtų kilti dvejonių dėl drenažo. Tinkamai įrengtas drenažas tarnaus jums ilgai ir patikimai.

Sunkoka suprasti iš aprašymo, prieš akis planą matant būtų aišku. Jei klystu įkelkite čia savo planą, arba greičiau būtų atsiųsti adresu: Aplinkotvarkainfo@gmail.com
Atsakyti
Sveiki, situacija tokia, turiu sklypą sode, pas mus ir pas visus aplinkui kaimynus sklypuose yra daug, netgi per daug gruntinio vandens. (apie 0,6m gylyje jau prasideda paviršinis vanduo). Drenažas būtinas tačiau nėra kur nuvesti jį (išskyrus į už kaimyno esantį upeliuką).
Į kaimynų puse eina nuolydis, nuo mūsų sklypo link kaimyno , o už kaimyno sklypo yra griovys. (ten drenažinis vanduo nuteka nuo visų sklypų) Praeityje buvo ir gal yra kai kur dar išlikę suvedžioti drenažo vamzdžiai į tą griovelį.
Kaimynas, kurio sklypo gale yra upeliukas, statant savo namą greičiausiai sugadino drenažą. (na sako neaišku kur jis parėjo ir .t.t. na galbūt nelabai žinojo vietas, o brėžinių nebuvo) žodžiu rezultate nelabai kas ten žiūrėjo drenažai buvo seni, perkasti ir sugadinti neveikia.
Dabar aš prašausi kaimyno kad jis leistų perkasti per jo sklypą pakloti vamzdį tą atstumą iki upelio. (apie 50m.) šalia jo tvoros tvarkingai, atsakingai ten pakloti vamzdį iki to laimingo upelio. biggrin.gif (Į kurį aš vėliau galėčiau kieme susijungti drenažą ir eksploatuoti).
Aš su kaimynu jokių piktumų neturiu, tačiau kaimynas įsisukinėja mykia nenori duoti man sutikimo persikasti tranšėja to vamzdžio paklojimui per jo sklypą (prisižadėjau viską idealiai sutvarkant nors ten pas ji dabar statybos, bardakai) Na aišku čia jau jo teisė.

Labai reikalingi Jūsų patarimai.
Kokiais būdais aš galėčiau kaimyną paspausti, (pagudrauti) ir gauti jo leidimą persikasti per jo sklypą?.
Gal čia koks sodininkų įstatymas pagrotų ? biggrin.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(Robertinas 125 @ 2011 03 05, 15:38)
Sveiki, situacija tokia, turiu sklypą  sode, pas mus ir pas visus aplinkui kaimynus sklypuose yra daug, netgi per daug gruntinio vandens. (apie 0,6m gylyje jau prasideda paviršinis vanduo). Drenažas būtinas tačiau nėra kur nuvesti jį (išskyrus į už kaimyno esantį upeliuką).
    Į kaimynų puse eina nuolydis, nuo mūsų sklypo link kaimyno , o už kaimyno sklypo  yra griovys. (ten drenažinis vanduo nuteka nuo visų sklypų) Praeityje buvo ir gal yra kai kur dar išlikę suvedžioti drenažo vamzdžiai į tą griovelį.
  Kaimynas, kurio sklypo gale yra upeliukas,  statant savo namą greičiausiai sugadino drenažą. (na sako neaišku kur jis parėjo ir .t.t. na galbūt nelabai žinojo vietas, o brėžinių nebuvo) žodžiu rezultate nelabai kas ten žiūrėjo drenažai buvo seni, perkasti ir sugadinti neveikia.
Dabar aš prašausi kaimyno kad jis leistų perkasti per jo sklypą pakloti vamzdį tą atstumą iki upelio. (apie 50m.) šalia jo tvoros tvarkingai, atsakingai  ten pakloti vamzdį iki to laimingo upelio.  biggrin.gif  (Į kurį aš vėliau galėčiau kieme susijungti drenažą ir  eksploatuoti).
Aš su kaimynu jokių piktumų neturiu, tačiau kaimynas įsisukinėja mykia nenori duoti man sutikimo persikasti tranšėja to vamzdžio paklojimui per jo sklypą (prisižadėjau  viską idealiai sutvarkant nors ten pas ji dabar statybos, bardakai) Na aišku čia jau jo teisė.

Kokiais būdais aš galėčiau kaimyną paspausti, (pagudrauti) ir gauti jo leidimą persikasti per jo sklypą?.
Gal čia koks sodininkų įstatymas pagrotų ?  biggrin.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif

teisėtai , jokių.
Atsakyti
QUOTE(Robertinas 125 @ 2011 03 05, 13:38)
Sveiki, situacija tokia, turiu sklypą  sode, pas mus ir pas visus aplinkui kaimynus sklypuose yra daug, netgi per daug gruntinio vandens. (apie 0,6m gylyje jau prasideda paviršinis vanduo). Drenažas būtinas tačiau nėra kur nuvesti jį (išskyrus į už kaimyno esantį upeliuką).
    Į kaimynų puse eina nuolydis, nuo mūsų sklypo link kaimyno , o už kaimyno sklypo  yra griovys. (ten drenažinis vanduo nuteka nuo visų sklypų) Praeityje buvo ir gal yra kai kur dar išlikę suvedžioti drenažo vamzdžiai į tą griovelį.
  Kaimynas, kurio sklypo gale yra upeliukas,  statant savo namą greičiausiai sugadino drenažą. (na sako neaišku kur jis parėjo ir .t.t. na galbūt nelabai žinojo vietas, o brėžinių nebuvo) žodžiu rezultate nelabai kas ten žiūrėjo drenažai buvo seni, perkasti ir sugadinti neveikia.
Dabar aš prašausi kaimyno kad jis leistų perkasti per jo sklypą pakloti vamzdį tą atstumą iki upelio. (apie 50m.) šalia jo tvoros tvarkingai, atsakingai  ten pakloti vamzdį iki to laimingo upelio.  biggrin.gif  (Į kurį aš vėliau galėčiau kieme susijungti drenažą ir  eksploatuoti).
Aš su kaimynu jokių piktumų neturiu, tačiau kaimynas įsisukinėja mykia nenori duoti man sutikimo persikasti tranšėja to vamzdžio paklojimui per jo sklypą (prisižadėjau  viską idealiai sutvarkant nors ten pas ji dabar statybos, bardakai) Na aišku čia jau jo teisė.

Gal čia koks sodininkų įstatymas pagrotų ?  biggrin.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif

Sveiki, panasi situacija pasmus buvo reikejo kazkur ta drenaza nuvesti sklypas su pazemejimu stiproku 1.5m per 50m na aisku dar kokia 50cm nukasem ,gruntiniai vandenys 1.3m vietom 1.5 m tai atkasem sena drenaza vietom buvo nutraukytas sujungem supylem zvyra visa vasarelia prisikasinejos kaiptas buratinas o paskui uz 50m drenazo griovys aisku per kaimynes tuos 50m reiketu kasti sakau mosiut perkasam per diena sutvarkom zolytia uzsejame nes pieva tipo ten ir dar ant valiarijono lasu viena kita lita o jinai sako namo stogas senas reiketu pakeisti nu gobsumas pagalvojau tu mociuciu tai paleijos sklypa nes jinai dar zemiau du sulnius po 2 ziedus sumeciau pajungiau jos pusen drenazan tik nezinia ar pas ja veikia ir liuties atveju arhitekatas tokia minty dar mestelejo jeigu pertekliu sulniusia virsuja vamzdy linkjos puses tai siaip nezinau pervirsu nebego matyt filtruojasi link jos sklypo nes bejos sutikimo negali kasti .Aisku kazka snekejo zmogelis dirba vamdziou tiesime yra aparatai kala vamziu giliai ir nereikia kasineti ir tipo sutikimu jokiu tik nezinau arcia teisybe verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Laura81r @ 2011 03 14, 23:43)
Sveiki, panasi situacija ......bejos sutikimo negali kasti .Aisku kazka snekejo zmogelis dirba vamdziou tiesime yra aparatai  kala vamziu giliai ir nereikia kasineti ir tipo sutikimu jokiu tik nezinau arcia teisybe  verysad.gif

Del sutikimų nežinau,o aparatai yra, praknisa kur reikia.Deja ne visada, prieš keletą metų kaimynas neleido kanalizacijai griovį per jo sklypą kasti, tai buvau nusamdęs firmą, kad pragrežtų po žeme, bet nieko neišėjo, nes pataikė į akmenį, teko aplinkui vamzdžius kloti.
Atsakyti
QUOTE(Robertinas 125 @ 2011 03 05, 15:38)

Na pagaliau visgi sutariau su kaimynu, dėl leidimo perkasti jo sklypą. thumbup.gif

Gal kas turėtų, kokių drenažinių viriokų kontaktus į A.Ž. ,Kaune, kurie galėti, mokėtų, iš Taško A iki Taško B iškasti su nedideliu nuolydžiu pakloti lauko (160mm) vamzdžius, bei įrengti abiejuose galuose po šulinį. Atstumas 50 metrų.

4u.gif
[attachmentid=211321]
Atsakyti
QUOTE(Robertinas 125 @ 2011 03 25, 17:37)
Na pagaliau visgi sutariau su kaimynu, dėl leidimo perkasti jo sklypą. thumbup.gif

Gal kas turėtų, kokių drenažinių viriokų   kontaktus į A.Ž. ,Kaune, kurie galėti, mokėtų, iš Taško A iki Taško B iškasti  su nedideliu nuolydžiu pakloti lauko (160mm) vamzdžius, bei įrengti abiejuose galuose po šulinį. Atstumas 50 metrų.
4u.gif
[attachmentid=211321]

sveikinu geras darbas thumbup.gif ,man
irgi reikes atnaujinti derybas g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laura81r: 29 kovo 2011 - 02:18