
Ka tik isbandziau, idarui idejau kubeliais supiaustyto kumpio ir lydyto surio skiautele, dariau mazesnius - is vieno lapelio 4 trikampukus, kepiau 10 min. Jau viska sumiaumojau
Tokia skanybe, net neisivaizdavau. Visos dietos ir tvirtos valios suniui ant uodegos




QUOTE(Sandrelle @ 2005 09 14, 21:24)
Aš sumuštininėj kepu varškėčius, nes tingiu daryt kietesnę tešlą, minkyt, formuot
Padarau paprastą blynų tešlą, į ją įmaišau trintos varškės ir įpilu šlakelį aliejaus. Mano chebrytė maumoja taip, kad nespėju kept. Ir man pačiai labai skanu 


Gal parasyk, kiek mazdaug laiko kepi. As is sluoksniuotos teslos kepdama pastoviai atidarinejau, nes zalio supratimo neturejau, tai gal vis atsaldydavau. O i tesla - pienas, miltai, kiausinis+varske ? Parasyk gal tiksliau. Mano keptuve tai 4 trikampukus kepa, sonas 8cm, tai kokiu batonu man neiseina ten kisti, o varskeciais tikrai susidomejau - jie tartum ne tokie riebus gaunasi?
QUOTE
O i tesla - pienas, miltai, cukrus, druska,kiausinis+varske ? Parasyk gal tiksliau. Mano keptuve tai 4 trikampukus kepa, sonas 8cm, tai kokiu batonu man neiseina ten kisti, o varskeciais tikrai susidomejau - jie tartum ne tokie riebus gaunasi
Taip, paprasta blynų tešla+varškė. Ai, pamiršau, dar žiupsnelį nugęsintos sodos dedu, bet labai labai nedaug. Tik keptuvė mano kvadratinė. Kepu gal kokias 5 min, kol gražiai paskrunda. Gaunasi ne tokie riebūs kaip blynai, bet ir ne visai liesi, nes į tešlą įpilu porą šaukštų aliejaus. Tada jie kepdami neprilimpa

QUOTE
As is sluoksniuotos teslos kepdama pastoviai atidarinejau, nes zalio supratimo neturejau, tai gal vis atsaldydavau
Kepant bet ką iš sluoksniuotos tešlos, atidarinėti orkaitės/ keptuvės ar kt. NEGALIMA


QUOTE(Sandrelle @ 2005 09 15, 17:14)
Kepant bet ką iš sluoksniuotos tešlos, atidarinėti orkaitės/ keptuvės ar kt. NEGALIMA
Antraip tešla susmenga ir neišsipučia kaip reikiant. Žinau, nes mama kepinių specialistė 


O kaip gi suzinot, ne viena neparase, kielk laiko gruzdint, keptuve gi nepermatoma

Iskepiau vakar sunaiciui varskeciu (sodos nedejau, nes dar neparasiusi buvai),

QUOTE(angellina @ 2005 02 11, 10:41)
Pabandyk su konservuotom pupelem pomidoru padaze ir fermentiniu suriu (buna ne tokie sausi). Ir baisiai skanu, ir sotu

tikrai niam niam

QUOTE(Sandrelle @ 2005 09 14, 21:24)
Aš sumuštininėj kepu varškėčius, nes tingiu daryt kietesnę tešlą, minkyt, formuot
Padarau paprastą blynų tešlą, į ją įmaišau trintos varškės ir įpilu šlakelį aliejaus. Mano chebrytė maumoja taip, kad nespėju kept. Ir man pačiai labai skanu 


Nėra man skanesnės vakarienės už varškėčius su pienu...tačiau dažnai jų nevalgau, nes pirma daug terlionės, kol juos padarai, o antra jie man gaunasi labai riebūs.... O tu gudruole pasiūlei puikią išeitį


QUOTE(Dargana @ 2005 09 16, 17:09)
Nėra man skanesnės vakarienės už varškėčius su pienu...tačiau dažnai jų nevalgau, nes pirma daug terlionės, kol juos padarai, o antra jie man gaunasi labai riebūs.... O tu gudruole pasiūlei puikią išeitį
....ACIŪ 


taigi kepu dabar tuos varškėčius ir keikiuosi!!! Nieko gero man ten nesigauna

Jau 15min kaip jie kepa, o dar ne trupučio neapskrudo...sakau gal tešląer kietą padariau...eisiu skiest man atrodo...o tai kažkokie guminiai man jie gaunasi...parašykit kasnors kokios konsistensijos ta tešla turi būt???
QUOTE
taigi kepu dabar tuos varškėčius ir keikiuosi!!! Nieko gero man ten nesigauna sad.gif
Jau 15min kaip jie kepa, o dar ne trupučio neapskrudo...sakau gal tešlą per kietą padariau...eisiu skiest man atrodo...o tai kažkokie guminiai man jie gaunasi...parašykit kasnors kokios konsistensijos ta tešla turi būt???
Jau 15min kaip jie kepa, o dar ne trupučio neapskrudo...sakau gal tešlą per kietą padariau...eisiu skiest man atrodo...o tai kažkokie guminiai man jie gaunasi...parašykit kasnors kokios konsistensijos ta tešla turi būt???
Tešla turi būti šiek tiek tirštesnė nei paprastiems blynams. Tikrai 15 min. nekepa

