Nesupratau. Tikriausiai viskas pasikeite nuo to laiko as ejau i interviu del zalios korteles. Man nereikejo nei gimimo liudijom nei dar kazko. Nors as jau cia seniai mokiausi ir turejau SS numeri (gerai skamba, ne?), mes kaip tik pirkom nama, nors banko saskaitos buvo kol kas atskiros - del viso pikto.
Beje, jei reikia to vertimo, galit siust dokumentus i konsulata ar ambasada, ten jie uzsiminejau vertimais ir tvirtinimais. Tik pirmiau pasiskambinkit.
Del interviu as irgi bijojau, tiksliau abu bijojom, nusisamdem turbut geriausia advokata visoje valstijoje ir pirmyn. Atejom i interviu tas uz mus vos ne viska susnekejo, mes moteriske uzvertem kruva vestuviniu ir medaus menesio nuotrauku ir to buvo gana. Tikrai, zmones mato ir zino, kokia ta santuoka. Juo labiau, kad musu vestuves buvo Romos kataliku baznycioje, o tokiu dalyku vien del akiu vis tiek neorganizuosi. Musu paklause kaip susitikom, apie musu suni ir dar kazka. Tik tikrai ne apie dantu sepetukus ir ne atskiruose kambariuose. Rupjucio pabaigoj padavem dokumentus, lapkriti turejau darbo leidima, kovo menesi interviu, o birzeli atsiunte kortele. Del to "Conditional Residency" nuemimo is vis nereikejo eit niekur, tik atidavem dokumentus advokatui (tipo kad yra namas, masinos, banko saskaitos ir t.t.), tas issiunte viska ir po keliu menesiu gavau nauja kortele. Beje, musiskis advokatas visos sumos uz paslaugas nereikalavo - turejom uzmoket bent kazkiek, kad pradetu popierius tvarkyt, o po to 1.5% i menesi palukanos, bet geriau negu keli tukstanciai is karto.
Dabar jau pati issiunciau dokumentus del pilietybes (labai noriu dalyvau Amazing Race, bet itariu del akivaizdziu priezasciu artimiausiu laiku neteks) rodos geguzes pabaigoj, liepos gale gavau laiska, kad mano interviu bus lapkricio 2 - per pacius rinkimus!!! Gaila, neteks balsuot si karta.
Nezinau, man rodos ner ko bijot net jei ir ne viskas tvarkoj. INS irgi dirba zmones. Zinau as irgi girdejau visokiu istoriju, mano drauges visa byla net buvo pamete, bet viskas galu gale susitvarke. Jei reik daugiau informacijos pasiskaitykit
www.americanvisas.com