Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip jaučiatės bendraudami su l.taupiais draugais

Dar del to klausimo "tai kokio velnio tada priimi nuomininkes, jei jos tau taaaip nepatinka ir tu jų net nenori akyse matyt?" galiu pasakyti , kad tiesiog skaudziai pasimokiau ir nebenoriu megzti jokiu ten super draugysciu su nuomininkais, jau praeita karta stengiausi buti labai maloni, draugiska, vaisinau visokiais rafaelais, kvieciau kartu isgert arbatos, nueit i koncerta, perleidau nauja sviestuva i jos kambary (kuris, beje, kaip ji pati sake, jai visai nepatiko), nieko nesakiau del tu muilo, tualetiniu popieriaus, galvoaju, gal mergaite susipras (na, nesu gyvenus tarp tokiu naglu zmoniu...), o galu gale suzinojau, kokius dalykus jiani apie mane sneka, kad net su mano tevais atvaziavusiais nesisveikina, kaltina, kad kazkas ja apgavo del 1 kubo vandens irkt. nesamones. Uztenka man savu draugu, daugiau tikrai nenuolaidzaiusiu ir nepataikausiu cool.gif
Papildyta:
QUOTE(Stigma @ 2006 12 03, 15:53)
siaip ji dar nepradejo kiekvieno lito skaiciuot,tai nenusiteik is anksto pries zmogu priesiskai cool.gif o del vezimosi produktu is kaimo-pritariu laputaitytei.is tevu visada prisivezam ko tik ideda-kam pirkt?o be to,naminis maistas sveikesnis mirksiukas.gif
nu kol kas as matau tik tavo isankstini nusistatyma pries ta zmogu unsure.gif beje,minejai,kad del tvarkos su ja pakalbes tetis.o kam?as budama nuomininke,mieliau bendrauciau apie tokius reikalus su tavim,nei zinociau,kad tu viska raportuoji teciui,pati nedristi nieko islementi ir ji ipareigoji tai padaryti g.gif

Isdristu ir jau si bei ta pasakiau, bet girdejau savo kambary budama, kaip jinai garsiai su tevais kalbejo, kad jai jau nurodinet pradejo. Kzakip jauciu, kad neautoritetas jai esu, nelabai gal tiki, kad SAVO bute gyvenu tai laukiu, kad mano tetis atvaziuos ir viska aiskiai isdestys, pasakys, kad as cia seimininke ir kokios gyvenimo salygos, o as nenoriu jau nuo pirmu dienu pyktis ir aiskintis, nenoriu tos blogos atmosferos. Cia jau musu su tete susitarimo reikalas.
Dabar galvoju, gal tikrai esu kiek pries ja is anksto nusistaciusi, bet jau,zinokit, buvusi kamabrioke gerokai nudegino, o ir naujoji iskart tik atsikrausciusi sudare apie save nuomone... viskas - daugaiu jokiu darugysciu ir taikstymsi su lipimu ant galvos!
N karta kartojuosi, kad nieko blogo , tik sprendzi pagalbuvuisiaj, kuri irgi kaimiskus produktius vezdavosi, o po to parsidejo viso tos nesamones su skupumu doh.gif
Zodziu, pabutumet Jus mano kaily, suprastumet, ka as galvoj turiu ir ,manau, kad pakeistumet savo nuomone.
Papildyta:
Papildziau:
Dar del to klausimo "tai kokio velnio tada priimi nuomininkes, jei jos tau taaaip nepatinka ir tu jų net nenori akyse matyt?" galiu pasakyti , kad tiesiog skaudziai pasimokiau ir nebenoriu megzti jokiu ten super draugysciu su nuomininkais, jau praeita karta stengiausi buti labai maloni, draugiska, vaisinau visokiais rafaelais, kvieciau kartu isgert arbatos, nueit i koncerta, perleidau nauja sviestuva i jos kambary (kuris, beje, kaip ji pati sake, jai visai nepatiko), nieko nesakiau del tu muilo, tualetiniu popieriaus, galvoaju, gal mergaite susipras (na, nesu gyvenus tarp tokiu naglu zmoniu...), o galu gale suzinojau, kokius dalykus jiani apie mane sneka, kad net su mano tevais atvaziavusiais nesisveikina, kaltina, kad kazkas ja apgavo del 1 kubo vandens irkt. nesamones. Uztenka man savu draugu, daugiau tikrai nenuolaidzaiusiu ir nepataikausiu cool.gif O dar geriausia buvo, kai pries tai buvusiajai issikraustant atvaziavo jos tevai ir kadangi dar buvo skolingi siiek tiek pinigu, tai buvau apakus, kai motina jos pasake, kad uz tuos litus (niu ne karve ten buvo, apie 100Lt gal...), as turesiu pasirasyt , nes apgausiu doh.gif (pasairasiau, nes jau laukiau nesulaukiu, kada issikraustys ir nebeteks matyti to neaptenkinto veidelio per dienas, kai teciui pasakiui del to pasirasinejimo, tai jis lipe daugaiu gyvenime taip nebesizeninti ir dar pries tokiys zmones!) , dar galiu paminet tokius faktus, kad nuominke nemokejo jokiu pinigu i prieki, jokio avanso, o ir tas svetimo zmogaus apgyvendinimas visada yra didele rizika, juk gali, kaip as puikiai zinau is advokatu praktikos, viena diena grizusi namo nerasti nei nuomininko, nei jo daiktu, nei savo daiktu, baldu, o net ir rozetes issukinetas! Tai va apie kokius zmones mes kalbam blyn! cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ququ: 03 gruodžio 2006 - 15:21
QUOTE(Ququ @ 2006 12 03, 16:18)
dar galiu paminet tokius faktus, kad nuominke nemokejo jokiu pinigu i prieki, jokio avanso, o ir tas svetimo zmogaus apgyvendinimas visada yra didele rizika, juk gali, kaip as puikiai zinau is advokatu praktikos, viena diena grizusi namo nerasti nei nuomininko, nei jo daiktu, nei savo daiktu, baldu, o net ir rozetes issukinetas! Tai va apie kokius zmones mes kalbam blyn! cool.gif

norint tokiu bajeriu isvengt,galima pasirasyt nuomos sutarti,kur bus surasyti ir mokejimo terminai,ir kiek reikiamoketi,ir visos kitos taisykles cool.gif
Atsakyti
As susidariau nuomone, kad nori savo bute seimininkauti, bet atsikrausciusiam zmogui juk tai irgi tampa namai ir jis nori jaustis kaip namuose. Ar gaila tau tos spinteles? Ar negali pjaustyti kitur? Gal paprasciausiai patrauk ta pintinele ir viskas. Ar sunku saldytuva pasiskirstyti lentynomis? Paprasiausiai is karto pasakyk, kad uz viska, nesvarbu kiek kuri naudosit, mokesit per puse biggrin.gif Bet ka pati sakysi, jei ji ne 2 kartus po dusu nusipraus, o leisis pilna vonia vandens ir tikrai keliskart daugiau uz tave nudos? mirksiukas.gif As vandens niekada netaupiau ir netaupysiu ir dar man patinka kai namuose silta, kad galeciau trumpomis rankovemis vaikscioti, todel susijungciau ir elektrinius radiatorius, ka sakytum, mokam per puse?
Kad nesusidarytum isankstines nuomones ir nepradetum kaltinti, is karto sakau, kad nesu pas nieka nuomavusis, ta prasme, kad su nuomininku gyvenciau kartu mirksiukas.gif Kadangi nemegstu su niekuo gyventi, tai ir negyvenu biggrin.gif
P.S. tikrai nepateisinu to, kad kazkas naudojasi tavo priemonemis, bet kada jau taip atsitinka, turi susirinkti ir bus rami galva.
Atsakyti
QUOTE(Elnes @ 2006 12 03, 18:51)
As susidariau nuomone, kad nori savo bute seimininkauti, bet atsikrausciusiam zmogui juk tai irgi tampa namai ir jis nori jaustis kaip namuose. Ar gaila tau tos spinteles? Ar negali pjaustyti kitur? Gal paprasciausiai patrauk ta pintinele ir viskas. Ar sunku saldytuva pasiskirstyti lentynomis? Paprasiausiai is karto pasakyk, kad uz viska, nesvarbu kiek kuri naudosit, mokesit per puse  biggrin.gif Bet ka pati sakysi, jei ji ne 2 kartus po dusu nusipraus, o leisis pilna vonia vandens ir tikrai keliskart daugiau uz tave nudos?  mirksiukas.gif As vandens niekada netaupiau ir netaupysiu ir dar man patinka kai namuose silta, kad galeciau trumpomis rankovemis vaikscioti, todel susijungciau ir elektrinius radiatorius, ka sakytum, mokam per puse?
Kad nesusidarytum isankstines nuomones ir nepradetum kaltinti, is karto sakau, kad nesu pas nieka nuomavusis, ta prasme, kad su nuomininku gyvenciau kartu  mirksiukas.gif Kadangi nemegstu su niekuo gyventi, tai ir negyvenu  biggrin.gif
P.S. tikrai nepateisinu to, kad kazkas naudojasi tavo priemonemis, bet kada jau taip atsitinka, turi susirinkti ir bus rami galva.

Taip, as noriu seiminkauti, nes as ir ESU seimininke. Jinai yra nuomininke ir turi jaustis savo vietoj, o ne izeidineti mane savo replikomis ar daryti sava tvarka net neatsiklausus. Saldytuvo lentynos paskirstytos, bet jinai neatsiklausus susedejo dar i viena lentyna, o del spinteliu tai man nepatinka visokios pintineles, kurios realiai jokios funkcijos neatlieka, tik uzima taip reikalinga vieta maisto gaminimui, o virtuve tikrai nera didele. O ir siaip pasikvietus sveciu nesinori aiskintis, ka ant spinteles veikia apelsinu zieveles sudziovintos apdulkejusios. Toks jausmas, kad tais savo vieta uzimanciais, niekaip nepanaudojamais daiktais zymi savo teritorija, bando parodyti savo valdzia, o mane, atvirai sakau, tas erzina. Matosi, kad mergina valdinga ir nenores nusileisti nei per zingsni, o as tuo labiau.Niekada nuomojame kambary jinai nesijaus kaip namie, toks gyvenimas. Pati esu nuomavusis ir tikrai ten nesijauciau kaip namie. Kokie dar namai nuomojam bute?? Del to vandens ar elektros as problemu nedarau ir centu neskaiciuoju, netikrinu, kiek elekros prietaisu naudoja. Pati zino, kuo daugaiu viskuo naudosis, tuo ir daugaiu mokes, nors ir dalinames per puse. Del priemoniu - tai jau cia absurdas, kad turiu nesiotis is vonios i savo kambari. Taigi as esu seimininke, cia gyvenu ir dar turiu uzmerkti akis, taikstytis prie kazkieno vagiliavimo??
Zodziu, niekam nelinkiu tureti nuomininku, o dar ypac tokiu!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ququ: 03 gruodžio 2006 - 18:26
Na nepyk, bet as niekam nelinkiu tokios nuomotojos doh.gif Jei seimininkavimas yra pintineles pasidejimas.. blush2.gif Jei tai yra tevo butas, prasyk, kad tau leistu vienai gyventi, gi tie mokesciai nera tau tokie dideli, kaip supratau. Kodel pati gyveni pragare ir dar kitu gyvenima juo verti?
As jau daug metu nuomojuosi, tik su seimininkais neteko gyventi, todel visada jauciausi seimininke ir tik dabartiniai nuomotojai turi namo rakta, nes yra tokie, kurie ieitu tik kokios nelaimes atveju. Kai isvaziuojam i keliones, paliekam namuose pasu kopijas, visa ko prireiktu, jei kas atsitiktu, kad jie galetu paimti.

Atsakyti
QUOTE(Stigma @ 2006 12 03, 17:38)
norint tokiu bajeriu isvengt,galima pasirasyt nuomos sutarti,kur bus surasyti ir mokejimo terminai,ir kiek reikiamoketi,ir visos kitos taisykles cool.gif

Zinau, domiuosi tuo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Elnes @ 2006 12 03, 19:33)
Na nepyk, bet as niekam nelinkiu tokios nuomotojos  doh.gif Jei seimininkavimas yra pintineles pasidejimas..  blush2.gif Jei tai yra tevo butas, prasyk, kad tau leistu vienai gyventi, gi tie mokesciai nera tau tokie dideli, kaip supratau. Kodel pati gyveni pragare ir dar kitu gyvenima juo verti?
As jau daug metu nuomojuosi, tik su seimininkais neteko gyventi, todel visada jauciausi seimininke ir tik dabartiniai nuomotojai turi namo rakta, nes yra tokie, kurie ieitu tik kokios nelaimes atveju. Kai isvaziuojam i keliones, paliekam namuose pasu kopijas, visa ko prireiktu, jei kas atsitiktu, kad jie galetu paimti.

Taip, tai yra seimininkavimas ir savo valios primetimas neatsiklausus. Nesupratau, kaip as kitu gyvenima pragaru verciu? Ka as jai konkreciai darau? unsure.gif g.gif Brangioji, jau kazka hiperbolizavote lotuliukas.gif Gal nezinote, kaip studentai gyvena su pensininkais vienam bute, kaip yra reguliuojamas vandens nuodojimas, klausomasi, ar tualete nuleidziamas vanduo ar ne (yra sakoma, kad vanduo tualetui turi buti naudojamas is kibiro, kuri pripili, is to vandens, kuriuo prauseisi), ieinama i kambari net neatsiklausus, nepasibeldus, "skolinamasi" daiktu, sviesos gesinamos 22val. ir pan.)?? Manau, jai tikrai dar laaabai pasiseke, kad gyvena su bendraamzia mergina. Tikrai jai nieko nereaguliuju, bet, aisku, kad nenusileisiu del visokiu dalyku, kurie yra ne jos valdzioje ir valioje, na buvo jau vienas pavyzdys, kai lipo ant galvos ir daugiau tikrai nepakesiu, kad taip butu, todel i bet kokius savo teritorijos zymejimo zenklus ziuriu itariai!
Tai taip, sutinku, jei nuomuojiesi visa buta ar nama, tai aisku, kad gali pasijusti seimininku ir deliotis savo pintineles kur tik nori, bet jeigu gyveni su seimininku, tai turi derintis prie jo, atsiklausti ir pan. Manau, kad cia yra labai normalus seimininko ir nuomoninko santykiai, as kitaip ir neisivaizduoju, jeigu kazkur nuomociausi. Tikrai nekiltu ranka uzsiimti stalcius, lentynas, vieta saldytuve neatsiklausus. Net neabejoju, kad pas pensininkus ar seima pasielgus taip iskart butu paskelbta - arba taikaisi prie tau siulomu salygu, arba issikraustai. Tiesa sakant,tai nekitaip ir bus. Labai gerai atsispindi nuomotojos poziuris i mane, nejaucia, kad yra tik nuomininke.
Jauciu, kad mano poziuris yra ir bus nesuprastas, nes oponuojanti puse pati nuomojasi ir tam tikra prasme yra priesingoje barikadu pusej nei as. Jeigu Jus pati nuomotumete ir tektu gyventi su nuomininkais, beveik neabejoju, kad suprastumete apie ka as kalbu ir kaip as jauciuosi, o dabar bergzdzias reikalas man kazka aiskinti ir irodeti. Tiesa sakant, daugiau ir nebesiaiskinsiu, o kodel turecaiu,as esu seimininke, statau savo salygas - jeigu nepatinka, tikrai atsiras zmoniu, kuriems viskas tiks ir kurie "nevarys" ant manes mano pacios namuose cool.gif
Atsakyti
Ququ, vis dėlto, esi šiek tiek per valdinga

jūs turite nusistatyti partnerystės santykius, kalbėtis ir eiti į kompromisus
kadangi tu šeimininkė, pasiūlyk pasikalbėti ir nutarti, kaip toliau gyvensite

o kol kas susidariau vaizdą, kad pas pensininkę tikrai neprasčiau gyventi būtų negu pas tave mirksiukas.gif

kaip sakoma, geri darbai nesimėto, atitinkamai ir geri nuomotojai bei nuomininkai
tad linkiu būti gera nuomuotoja, pas kurią žmonėms būtų gera gyventi mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Bajm @ 2006 12 03, 20:07)

o kol kas susidariau vaizdą, kad pas pensininkę tikrai neprasčiau gyventi būtų negu pas tave mirksiukas.gif

kaip sakoma, geri darbai nesimėto, atitinkamai ir geri nuomotojai bei nuomininkai
tad linkiu būti gera nuomuotoja, pas kurią žmonėms būtų gera gyventi mirksiukas.gif

drinks_cheers.gif kai buvo tavo pirma nuomininke-palaikiau Ququ,bet sioj situacijoj tikrai nenoreciau buti nuomininkes vietoj,geriau jau pas pensininkus,negu pas tokia nuomotoja new_russian.gif
Atsakyti
vargas su nuomininkais ir su seimininkais
abiejuose forntuose esu buvusi tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Bajm @ 2006 12 03, 20:07)

Na, nzn, kuo as jau tokia bloga ir ka as jai konkreciai darau, kad butu blogai su manim gyventi? lotuliukas.gif Ogi nieko nedarau, nieko nereguliuoju, nelendu i akis, pasisveikinu ir netgi nieko kazko tokio nepasakiau del tu lentyneliu ar pintiniu, cia jau nebe mano uzduotis, tik draugiskai perspejau, kad del tu visu pasidejimo vietu dar bus atskiras susitarimas su mano teciu,tikrai nesu konfliktiska ir nesivelsiu i jokius gincus ar nurodinejimus Kad cia parasiau, tai nereiskia, kad kazkam draskau akis, apskritai to nesu dariysi gyvenime ir nesiruosiu blush2.gif . Nesu kazkokia ypac valdinga, gal netgi atvirsciai realiam gyvenime, bet mane erzina, kai zmogus nejaucia savo vietos ir bando primesti savo valdzia, kurios jis realiai neturi.
Jau darosi juokinga, kad as cia likau kaltu kalciausia lotuliukas.gif O ka gi as darau? lotuliukas.gif Neturiu nuomininkei teises kelti savo salygu savo buste? lotuliukas.gif Atsakykit man kas nors mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Stigma @ 2006 12 03, 20:20)
drinks_cheers.gif kai buvo tavo pirma nuomininke-palaikiau Ququ,bet sioj situacijoj tikrai nenoreciau buti nuomininkes vietoj,geriau jau pas pensininkus,negu pas tokia nuomotoja new_russian.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Konkreciai - kodel, ka as jai darau? g.gif
Papildyta:
QUOTE(Saulytes @ 2006 12 03, 20:20)
vargas su nuomininkais ir su seimininkais
abiejuose forntuose esu buvusi  tongue.gif

drinks_cheers.gif
Na, jau cia realesne nuomone, tikrai Tau pritariu!
Atsakyti
Tai vat, kad nieko nedarai doh.gif ar taip sunku paaiškinti, kad ant šios spintutės dedi ką nori, ant kitų, kad nei vienos šmutkės jos nebūtų? kad maistą į šaldytuvą dedi į šitą, o ne kitą lentyną? g.gif
prie ko čia tėtis? ne jam reikia gyvent su nuomininke, o TAU (ŠEIMININKEI) bigsmile.gif
jei nemoki žodžiu išsakyt, surašyk namų taisykles.
ateini ir skundies, kad šika tau visi ant galvos, bet kad pati nieko nedarai schmoll.gif
ir nebūtina draskyt akių, galima civilizuotai pasikalbėt mirksiukas.gif

kai gyvenau barake, sugebėjau įvest savo taisykles. nes aš ten jaučiausi šeimininke. kaip seniau gyvenanti. o naujokės turėjo taikytis ax.gif lygiai taip pat sugebėjau išsikovot savo taisykles, kai atsikrausčiau naujai. o kambaryje jau gyveno viena mergina du metus. jai irgi nepatiko, kai aš kažką pasidėjau ant palangės. o man ką, o man dzin, taip ir pasakiau - pusė palangės mano, pusė tavo. ant savosios pusės ką noriu, tą ir dedu tongue.gif
Atsakyti