Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip iš kirvio košę išvirti....

o, gera mintis,apie padaziuka nepagalvojau,reiks pabandayt,mes grietines kai gaunam,tai stengiuos visa isnaudot,gaila ismest.
p.s idomu ar imanoma padaryt sviesta is grietines(parduotuvines)

taip pat galeciau kartais padovanot ir grietines ir jogurtu(litrais kur yra optimos)siauliskei.
Atsakyti
QUOTE(myliuvasara @ 2008 08 12, 09:28)
taip pat galeciau kartais padovanot ir grietines ir jogurtu(litrais kur yra optimos)siauliskei.

gaila kad as vln doh.gif
Atsakyti
kaip manot jei padaryciau namine misraine ir vietoj konservuotu zirneliu,deciau virtus is darzo zirniu,ar skanu butu,ar ce as nusisnekejau ax.gif blush2.gif
ar kas nors bande toki varijanta blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(myliuvasara @ 2008 08 12, 12:25)
kaip manot jei padaryciau namine misraine ir vietoj konservuotu zirneliu,deciau virtus is darzo zirniu,ar skanu butu,ar ce as nusisnekejau ax.gif  blush2.gif
ar kas nors bande toki varijanta blush2.gif

Pabandyk gal visai skanu ax.gif
va radau receptuka su virtais zirneliais gal visai nieko smile.gif

Žirneliai grietinėlės padaže

400 g žaliųjų žirnelių
⅔ stiklinės vandens
⅛ arbat. š. druskos
40 g sviesto
50 g grietinėlės
2 arbat. š. miltų
1 arbat. š. cukraus

Į prikaistuvį supilti vandenį, suberti žirnelius ir druską. Užvirinti, įdėti sviesto ir maišyti, kol ištirps. Atskirai sumaišyti grietinėlę, miltus ir cukrų. Mišinį supilti į žirnelius ir virti ant mažos ugnies 5 – 7 minutes. Patiekti kaip garnyrą arba savarankišką patiekalą. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Poli1 @ 2008 06 30, 18:15)
Nebus  biggrin.gif Pati kartais taip moku  mirksiukas.gif Mano draugė įsidarbino į dujas, tai to pačio paklausiau. Sakė daug žmonių taip moka, bet jokių baudų paskirt jie negali. Juk moka. Va jei nemokėtų....Sako būna permokos net po 100 Lt., bet už ką tu dėsi baudas? Jiems kaip ne kaip yra pelnas tuo metu  biggrin.gif



O as taip viena karta nusvilau.Atejo is vandentiekio (buvo 12 kubu i prieki sumoketa)pakeite skaitliuka , sake ,kad permoka matysis saskaitoje ir nieko.Bandziau dar eiti, pasake pati kalta, nereikia moket i prieki .Tai va ir padovanojau 50lt. Dabar jau i prieki nebemoku schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(myliuvasara @ 2008 08 12, 12:25)
kaip manot jei padaryciau namine misraine ir vietoj konservuotu zirneliu,deciau virtus is darzo zirniu,ar skanu butu,ar ce as nusisnekejau ax.gif  blush2.gif
ar kas nors bande toki varijanta blush2.gif

Aišku skanu. 4u.gif Šaunuolė!

QUOTE(Edith @ 2008 08 12, 16:09)
O as taip viena karta nusvilau.Atejo is vandentiekio (buvo 12 kubu i prieki sumoketa)pakeite skaitliuka , sake ,kad permoka matysis saskaitoje ir nieko.Bandziau dar eiti, pasake pati kalta, nereikia moket i prieki .Tai va ir padovanojau 50lt. Dabar jau i prieki nebemoku schmoll.gif

Na ką gi neįsileisiu nieko į namus kol neišnaudosiu vandens
Atsakyti
QUOTE(bulba @ 2006 08 29, 20:47)
Baik tu, dar prisisnekesi.... Juodi laikai yra kai vaikams valgyti negali nupirkti. Niekam to nelinkeciau.

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(ooo @ 2008 08 11, 21:47)
viena diena - bulves, kotletai ir darzoviu salotos, antra diena likusias bulves ir kotletus sutrinam, pridedam kaiusinio ir miltu, prieskoniu ir blynelius iskepm - su grietine ar padaziuku skanu  ax.gif  nu kad maisto nesvaistyt  rolleyes.gif  nes kai pagalvoji, kiek maisto zmogus ismeti, tai puse tiek tereikia pirkt ir gamint  ax.gif


negi negalima kitą dieną to paties pietums suvalgyt? g.gif

aš tai be problemų kitą dieną tą patį maistą galiu pietums pasišildyt ir suvalgyt, juk pusryčiam, vakarienei vis vien kažką kito valgom ax.gif apie išmetimą negali būt ir kalbos

aišku, jeigu yra laiko ir noro galima iš to paties ir ką kito ''pergamint", bet tik jau ne išmest doh.gif
Atsakyti
Myliuvasara susuk žemaitišką kastinį jei tau pastoviai kefyro lieka,litrui kefyro imam 200 gramų sviesto ar margarino,tinka patys pigiausi.Sviestas ar margarinas turi būti palaikyti kambario temperatūroje,kad suminkštėtų,sudedame į dubenį ir dėdami kefyrą po nedaug sukame šaukštu.kol sudedame visą kefyrą,sukti reik į tą pačią pusę,paskui įspaudžiame česnako.dedame druskos ,pipirų.Skanu su karštom bulvėm.Detaliai aprašiau todėl kad nereiktų ieškot kaip tą kastinį sukti.Skanaus.Dar žinau tokį nebrangų ir greit pagaminamą patiekalą be pavadinimo.Į dubeni pilame vandens ar pieno,ko turime,beriame miltus,truputį druskos,jei turime įmušame kiaušinį,neturime ir be jo neblogai,viską maišome vis daberdami miltų kad gautųsi kuo tirštesnė tešla.Miltų bedavau tol kol eina pamaišyti.Į verdantį vandenį su šaukštu kabinu ir leidžiu tokius leistinius.Išvirusius valgom su kuo turim uogiene,spirgučiais,grietine,sviestu.Greita ir pigu,ypač kai bėda prispaudžia.
Atsakyti
QUOTE(Lady Dy @ 2008 08 14, 15:17)
Myliuvasara susuk žemaitišką kastinį jei tau pastoviai kefyro lieka,litrui kefyro imam 200 gramų sviesto ar margarino,tinka patys pigiausi.Sviestas ar margarinas turi būti palaikyti kambario temperatūroje,kad suminkštėtų,sudedame į dubenį ir dėdami kefyrą po nedaug sukame šaukštu.kol sudedame visą kefyrą,sukti reik į tą pačią pusę,paskui įspaudžiame česnako.dedame druskos ,pipirų.Skanu su karštom bulvėm.Detaliai aprašiau todėl kad nereiktų ieškot kaip tą kastinį sukti.Skanaus.Dar žinau tokį nebrangų ir greit pagaminamą patiekalą be pavadinimo.Į dubeni pilame vandens ar pieno,ko turime,beriame miltus,truputį druskos,jei turime įmušame kiaušinį,neturime ir be jo neblogai,viską maišome vis daberdami miltų kad gautųsi kuo tirštesnė tešla.Miltų bedavau tol kol eina pamaišyti.Į verdantį vandenį su šaukštu kabinu ir leidžiu tokius leistinius.Išvirusius valgom su kuo turim uogiene,spirgučiais,grietine,sviestu.Greita ir pigu,ypač kai bėda prispaudžia.


oba,sužinojau kaip kastini gamint 4u.gif
mes panašius skrylius darydavom ir kepdavom aliejaus puode /kažkada paauglystėj/ ir skaniai būdavo su visokiais padažiukais thumbup.gif
Atsakyti
Čia ne skryliai tiesiog gaunasi tokie truputį i storoką varveklį panašūs virtiniai,vaikai dar vadindavo juos:su šaukštais:nes daromi su šaukštu.Kartą pavaišinau ir kaimynės vaikus tai ji niekaip negalėjo suprasti ką jos vaikai valgė,nes jai pasakė kad padarė su šaukštu bet valgė su šakute...
Atsakyti
geras blink.gif pirma karta girdziu toki patiekala,reiktu kada pabandyt, g.gif g.gif g.gifo kas tai yra tas kastinis,kaip padazas ar dar kas ?
kaip tik sviesto dar turiu saldikli koki 10pak,bus kur sunaudot thumbup.gif

man labai patiko tie leistiniai,labai skaniai skamba thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo myliuvasara: 15 rugpjūčio 2008 - 11:19