o, gera mintis,apie padaziuka nepagalvojau,reiks pabandayt,mes grietines kai gaunam,tai stengiuos visa isnaudot,gaila ismest.
p.s idomu ar imanoma padaryt sviesta is grietines(parduotuvines)
taip pat galeciau kartais padovanot ir grietines ir jogurtu(litrais kur yra optimos)siauliskei.
QUOTE(myliuvasara @ 2008 08 12, 09:28)
taip pat galeciau kartais padovanot ir grietines ir jogurtu(litrais kur yra optimos)siauliskei.
gaila kad as vln

kaip manot jei padaryciau namine misraine ir vietoj konservuotu zirneliu,deciau virtus is darzo zirniu,ar skanu butu,ar ce as nusisnekejau
ar kas nors bande toki varijanta


ar kas nors bande toki varijanta

QUOTE(myliuvasara @ 2008 08 12, 12:25)
kaip manot jei padaryciau namine misraine ir vietoj konservuotu zirneliu,deciau virtus is darzo zirniu,ar skanu butu,ar ce as nusisnekejau
ar kas nors bande toki varijanta


ar kas nors bande toki varijanta

Pabandyk gal visai skanu

va radau receptuka su virtais zirneliais gal visai nieko

Žirneliai grietinėlės padaže
400 g žaliųjų žirnelių
⅔ stiklinės vandens
⅛ arbat. š. druskos
40 g sviesto
50 g grietinėlės
2 arbat. š. miltų
1 arbat. š. cukraus
Į prikaistuvį supilti vandenį, suberti žirnelius ir druską. Užvirinti, įdėti sviesto ir maišyti, kol ištirps. Atskirai sumaišyti grietinėlę, miltus ir cukrų. Mišinį supilti į žirnelius ir virti ant mažos ugnies 5 7 minutes. Patiekti kaip garnyrą arba savarankišką patiekalą.

QUOTE(Poli1 @ 2008 06 30, 18:15)
Nebus
Pati kartais taip moku
Mano draugė įsidarbino į dujas, tai to pačio paklausiau. Sakė daug žmonių taip moka, bet jokių baudų paskirt jie negali. Juk moka. Va jei nemokėtų....Sako būna permokos net po 100 Lt., bet už ką tu dėsi baudas? Jiems kaip ne kaip yra pelnas tuo metu 



O as taip viena karta nusvilau.Atejo is vandentiekio (buvo 12 kubu i prieki sumoketa)pakeite skaitliuka , sake ,kad permoka matysis saskaitoje ir nieko.Bandziau dar eiti, pasake pati kalta, nereikia moket i prieki .Tai va ir padovanojau 50lt. Dabar jau i prieki nebemoku

QUOTE(myliuvasara @ 2008 08 12, 12:25)
kaip manot jei padaryciau namine misraine ir vietoj konservuotu zirneliu,deciau virtus is darzo zirniu,ar skanu butu,ar ce as nusisnekejau
ar kas nors bande toki varijanta


ar kas nors bande toki varijanta

Aišku skanu.

QUOTE(Edith @ 2008 08 12, 16:09)
O as taip viena karta nusvilau.Atejo is vandentiekio (buvo 12 kubu i prieki sumoketa)pakeite skaitliuka , sake ,kad permoka matysis saskaitoje ir nieko.Bandziau dar eiti, pasake pati kalta, nereikia moket i prieki .Tai va ir padovanojau 50lt. Dabar jau i prieki nebemoku 

Na ką gi neįsileisiu nieko į namus kol neišnaudosiu vandens
QUOTE(bulba @ 2006 08 29, 20:47)
Baik tu, dar prisisnekesi.... Juodi laikai yra kai vaikams valgyti negali nupirkti. Niekam to nelinkeciau.

QUOTE(ooo @ 2008 08 11, 21:47)
viena diena - bulves, kotletai ir darzoviu salotos, antra diena likusias bulves ir kotletus sutrinam, pridedam kaiusinio ir miltu, prieskoniu ir blynelius iskepm - su grietine ar padaziuku skanu
nu kad maisto nesvaistyt
nes kai pagalvoji, kiek maisto zmogus ismeti, tai puse tiek tereikia pirkt ir gamint 



negi negalima kitą dieną to paties pietums suvalgyt?

aš tai be problemų kitą dieną tą patį maistą galiu pietums pasišildyt ir suvalgyt, juk pusryčiam, vakarienei vis vien kažką kito valgom

aišku, jeigu yra laiko ir noro galima iš to paties ir ką kito ''pergamint", bet tik jau ne išmest

Myliuvasara susuk žemaitišką kastinį jei tau pastoviai kefyro lieka,litrui kefyro imam 200 gramų sviesto ar margarino,tinka patys pigiausi.Sviestas ar margarinas turi būti palaikyti kambario temperatūroje,kad suminkštėtų,sudedame į dubenį ir dėdami kefyrą po nedaug sukame šaukštu.kol sudedame visą kefyrą,sukti reik į tą pačią pusę,paskui įspaudžiame česnako.dedame druskos ,pipirų.Skanu su karštom bulvėm.Detaliai aprašiau todėl kad nereiktų ieškot kaip tą kastinį sukti.Skanaus.Dar žinau tokį nebrangų ir greit pagaminamą patiekalą be pavadinimo.Į dubeni pilame vandens ar pieno,ko turime,beriame miltus,truputį druskos,jei turime įmušame kiaušinį,neturime ir be jo neblogai,viską maišome vis daberdami miltų kad gautųsi kuo tirštesnė tešla.Miltų bedavau tol kol eina pamaišyti.Į verdantį vandenį su šaukštu kabinu ir leidžiu tokius leistinius.Išvirusius valgom su kuo turim uogiene,spirgučiais,grietine,sviestu.Greita ir pigu,ypač kai bėda prispaudžia.
QUOTE(Lady Dy @ 2008 08 14, 15:17)
Myliuvasara susuk žemaitišką kastinį jei tau pastoviai kefyro lieka,litrui kefyro imam 200 gramų sviesto ar margarino,tinka patys pigiausi.Sviestas ar margarinas turi būti palaikyti kambario temperatūroje,kad suminkštėtų,sudedame į dubenį ir dėdami kefyrą po nedaug sukame šaukštu.kol sudedame visą kefyrą,sukti reik į tą pačią pusę,paskui įspaudžiame česnako.dedame druskos ,pipirų.Skanu su karštom bulvėm.Detaliai aprašiau todėl kad nereiktų ieškot kaip tą kastinį sukti.Skanaus.Dar žinau tokį nebrangų ir greit pagaminamą patiekalą be pavadinimo.Į dubeni pilame vandens ar pieno,ko turime,beriame miltus,truputį druskos,jei turime įmušame kiaušinį,neturime ir be jo neblogai,viską maišome vis daberdami miltų kad gautųsi kuo tirštesnė tešla.Miltų bedavau tol kol eina pamaišyti.Į verdantį vandenį su šaukštu kabinu ir leidžiu tokius leistinius.Išvirusius valgom su kuo turim uogiene,spirgučiais,grietine,sviestu.Greita ir pigu,ypač kai bėda prispaudžia.
oba,sužinojau kaip kastini gamint

mes panašius skrylius darydavom ir kepdavom aliejaus puode /kažkada paauglystėj/ ir skaniai būdavo su visokiais padažiukais

Čia ne skryliai tiesiog gaunasi tokie truputį i storoką varveklį panašūs virtiniai,vaikai dar vadindavo juos:su šaukštais:nes daromi su šaukštu.Kartą pavaišinau ir kaimynės vaikus tai ji niekaip negalėjo suprasti ką jos vaikai valgė,nes jai pasakė kad padarė su šaukštu bet valgė su šakute...
geras
pirma karta girdziu toki patiekala,reiktu kada pabandyt,
o kas tai yra tas kastinis,kaip padazas ar dar kas ?
kaip tik sviesto dar turiu saldikli koki 10pak,bus kur sunaudot
man labai patiko tie leistiniai,labai skaniai skamba




kaip tik sviesto dar turiu saldikli koki 10pak,bus kur sunaudot

man labai patiko tie leistiniai,labai skaniai skamba


