Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip iš kirvio košę išvirti....

[quote=Llaume,2008 08 30, 21:03]
[quote=Liutas2006,2008 08 30, 14:38]
Dar makaronai su pakeptais cukiniju kubeliais ir viskas sumaisyta.
Sriuba skani ir soti is keturiu grudu kruopu misinio. i ji ieina ir perlines, ir zirniai.

Gal, Liutas2006, blush2.gif siuos receptus galetumet aprasyti detaliau. 4u.gif
[/quote]

As tai isivaizduoju taip:
pakepini kubeliais supjaustytas cukinijas (gal skaniau ant sviesto g.gif jei yra tongue.gif ), Isverdi makaronus ir suverti i cukinijas. Kartu patroskini 4u.gif
O sriubai tai nusiperki penkiu (arba keturiu) grudu kruopu (jau visos kartu parduodamos) ir verdi kaip sriuba. Jei turi, sultinio kokio imeti, mesytes smulkintos, spirguti thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Cherry_ @ 2008 08 24, 11:18)
o kas cia per nugareles uz 3 lt ax.gif

Vištų nugarėlės kainuoja 2,75, bent mūsų mėsinėje.

Dar vienas ekstreem receptas:
Kiaulių uodegos, kainuoja tarp 2-3 litų, skanų su grikiais arba žirniais, iš kilogramo išsiverdi puodą 3 asmenų šeimai 2 - 3 dienom. ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Korsikiete: 31 rugpjūčio 2008 - 11:59
dėl taupumo... na, gyvenam trise: aš, mano mama ir močiutė. kartu sudėjus visas pajamas gaunasi vos 1500Lt per mėnesį. maistui išleidžiame iki 200Lt žmogui per mėnesį... ax.gif labai taupom. visai nevalgom kavinėse, tik namie... kasdien valgom mėsos. va, šiandien pietums gaminau spagečius su mėsos padažu... galiu paskaičiuot, kiek kainavo tims žmonėms:
1)spagečiai (sunaudojau šiek tiek daugiau nei pusę pakelio, dažnai tokius produktus perkam per akcijas. nusiperkam pigiau, pasidedam, o suvalgom tuomet kai šaldytuve nėra greitai gendančių produktų) ~1Lt (čia pusė pakelio tiek, maždaug, kainuoja)
2)kečiupas (pirkau aštrų. Kauno hyper maximoje šiandien akcija 480g "valdorf" aštraus kainuoja tik 99ct) pusės buteliuko nesunaudojau, bet primeskim, kad 50ct)
3)kalakutienos faršas 0,5kg kainavo ~4Lt Kauno Šilainių turgui (ten sufasuoti šaldyti blokeliai)
4) svogūnai, gabaliukas paprikos, prieskoniai 1Lt

iš viso: 1+0,5+4+1=6.5Lt
padalinus iš trijų tik 2,16Lt vienam žmogui.
gaminimas užtruko tik ~20min
labai skanu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(mau @ 2008 08 31, 19:06)
dėl taupumo... na, gyvenam trise: aš, mano mama ir močiutė. kartu sudėjus visas pajamas gaunasi vos 1500Lt per mėnesį. maistui išleidžiame iki 200Lt žmogui per mėnesį...  ax.gif  labai taupom. visai nevalgom kavinėse, tik namie... kasdien valgom mėsos. va, šiandien pietums gaminau spagečius su mėsos padažu... galiu paskaičiuot, kiek kainavo tims žmonėms:
1)spagečiai (sunaudojau šiek tiek daugiau nei pusę pakelio, dažnai tokius produktus perkam per akcijas. nusiperkam pigiau, pasidedam, o suvalgom tuomet kai šaldytuve nėra greitai gendančių produktų) ~1Lt (čia pusė pakelio tiek, maždaug, kainuoja)
2)kečiupas (pirkau aštrų. Kauno hyper maximoje šiandien akcija 480g "valdorf" aštraus kainuoja tik 99ct) pusės buteliuko nesunaudojau, bet primeskim, kad 50ct)
3)kalakutienos faršas 0,5kg kainavo ~4Lt Kauno Šilainių turgui (ten sufasuoti šaldyti blokeliai)
4) svogūnai, gabaliukas paprikos, prieskoniai 1Lt

iš viso: 1+0,5+4+1=6.5Lt
padalinus iš trijų tik 2,16Lt vienam žmogui.
gaminimas užtruko tik ~20min
labai skanu  thumbup.gif

panasiai valgydavom studentiskais metais drinks_cheers.gif nemegau bulviu, tai darydavom laaabai panasius makaronus su padazu, plova, darzoviu troskini... prisiminus niam niam thumbup.gif tik kartais vietoj farso eidavo mesyte, kartais desreles tongue.gif
panasu, kad sildymo sezono sulaukus, teks prisiminti, kas ismokta praktikoje blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Korsikiete @ 2008 08 31, 12:58)
Vištų nugarėlės kainuoja 2,75, bent mūsų mėsinėje.

Dar vienas ekstreem receptas:
Kiaulių uodegos, kainuoja tarp 2-3 litų, skanų su grikiais arba žirniais, iš kilogramo išsiverdi puodą 3 asmenų šeimai 2 - 3 dienom.  ax.gif


Nupirkau rukytu kiauliu snipu 1/2 kg uz 5 lt,supjausciau ir sudejau i bulviu troskini-buvo super,vaikai net puoda islaize biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Kaip as taupau :

1. Seku visas akcijas parduotuvese.
2. Vasaros metu prisirenku ivairiausiu gamtos gerybiu: pvz rugstyniu(juos saldau), misko uogu: zemuogiu, melyniu, ir pan(juk nieko nekainuoja uzsisaldyt) galima ir uogiene virt, turint laisvo laiko galima grybaut, tiek valgymui, tiek dziovinimui ar netgi pardavimui. Ir ivairiu zalumynu, zoleliu pasirinkt ne pro saly: metu, ciobreliu, ramuneliu etc.
3. Neblogas sprendimas drabuzius pirkt skudurynuose, humanose. is tikruju ten buna labai pigiu labai stilingu ir geru firmu drabuziu.
4. Daug kas minejo, kad taupant pravercia ivairios kruopos: manai, ryziai grikiai, na dar makaronai kokie, reikia tik siek tiek fantazijos ir juos galima labai skaniai pasigamint.
5. Dazniau apsilankyt turguj, ypac varasa, juk kaip zinom, ten pigiau ir sveikiau rasim ivariu produktu ir vaisiu bei darzoviu.

Kai norisi ko nors saldaus, o saldytuve tuscia, isplaku kiausini, ipilu siek tiek pieno(galima ir be jo apsieit), cukraus truputy ir tame pavolioti batono riekeles ir pakepti. labai skanu!

sitai jums turbut jau zinoma, bet gal kam ir kils ideju wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Liutas2006 @ 2008 08 30, 14:38)
O kai sunkiu periodu norisi ko nors skanesnio, darau o buoliu pyraga - trys kiausiniai, stikline cukraus, stikline miltu.

obuoliu kiek nori? pjaustai kubeliais? tesla pakyla normaliai?
Papildyta:
QUOTE(mau @ 2008 08 31, 19:06)
šiandien pietums gaminau spagečius su mėsos padažu... galiu 

labai patinka sitas patiekalas thumbup.gif kartais taip darau su grybais thumbup.gif
Atsakyti
Labą vakarą, noriu pasiūlyti savo senelio "šilkinės" košės receptą (paskaičiau tik kelis paskutiniuosius puslapius, bet atrodo, tokios nieks nesiūlė):
Užkaičiam puode perlinių kruopų. Kol užvirs kruopos, nusiskutam ir su bulvine trintuve sutarkuojam 1-2 bulves. Dar pasikepinam svogūniuko, taip pat tinka ir paspirgint lašinukų, bet nebūtinai.
Kai kruopos suminkštėja, apverda, į puodą įmetam tarkius ir įnirtingai maišom, kol tarkiai apsiplikina, pasiverda. Į laikrodį nežiūrėjau kiek laiko, bet atrodo, kad ilgokai, ranka pavargsta maišyti smile.gif. Vis paragaujam, ar jaučiasi žalia bulvė, ar jau nebe. Kai jau atrodo kad ne (arba atsibosta maišyti, nes svyla tikrai greit), tada dedam svogūniukus su spirgučiais, išmaišom ir skanaus!
P.S. Berods tokia košė vadinasi "pusiau šilkinė" . Tikroji "šilkinė" būtų vien iš plikytų tarkių, bet nežinau kas turi kantrybės juos maišyt... .Bet man labai skanu ir ši su perlinėm kruopom.
Atsakyti
QUOTE(gintagu @ 2008 08 31, 23:40)
Labą vakarą, noriu pasiūlyti savo senelio "šilkinės" košės receptą (paskaičiau tik kelis paskutiniuosius puslapius, bet atrodo, tokios nieks nesiūlė):
Užkaičiam puode perlinių kruopų. Kol užvirs kruopos, nusiskutam ir su bulvine trintuve sutarkuojam 1-2 bulves. Dar pasikepinam svogūniuko, taip pat tinka ir paspirgint lašinukų, bet nebūtinai.
Kai kruopos suminkštėja, apverda, į puodą įmetam tarkius ir įnirtingai maišom, kol tarkiai apsiplikina, pasiverda. Į laikrodį nežiūrėjau kiek laiko, bet atrodo, kad ilgokai, ranka pavargsta maišyti smile.gif. Vis paragaujam, ar jaučiasi žalia bulvė, ar jau nebe. Kai jau atrodo kad ne (arba atsibosta maišyti, nes svyla tikrai greit), tada dedam svogūniukus su spirgučiais, išmaišom ir skanaus!
P.S. Berods tokia košė vadinasi "pusiau šilkinė" . Tikroji "šilkinė" būtų vien iš plikytų tarkių, bet nežinau kas turi kantrybės juos maišyt... .Bet man labai skanu ir ši su perlinėm kruopom.


Niam niam, reikes pasidaryt wub.gif
Atsakyti
Draugė gyvena Italijoje tai jie ten gamina makaronus su džiuvėsiais: į keptuvę įpili aliejaus, česnako skiltelę, baziliko, sudedi virtus makaronus ir pakaitini. Aš dar pridedu arba pomidorų, bet tada juos pirma kaitinu ir paskui sudedu prieskonius ir makaronus, o kjei nėra pomidorų dedu pomidorų padažą pačioje pabaigoje.
Atsakyti
QUOTE(rainiukas @ 2008 08 30, 22:18)
As tai isivaizduoju taip:
pakepini kubeliais supjaustytas cukinijas (gal skaniau ant sviesto g.gif jei yra tongue.gif ), Isverdi makaronus ir suverti i cukinijas. Kartu patroskini 4u.gif
O sriubai tai nusiperki penkiu (arba keturiu) grudu kruopu (jau visos kartu parduodamos) ir verdi kaip sriuba. Jei turi, sultinio kokio imeti, mesytes smulkintos, spirguti thumbup.gif

Visiskai teisingai, kai nedaug ingredientu, tai ir paruosimas paprastas. I sriuba tai dar kokiu lapu imetu, jeigu sezonas, pvz kambliuku ( buroku stiebeliai)
Atsakyti
QUOTE(Lalaila_Vln @ 2008 08 31, 23:44)
obuoliu kiek nori? pjaustai kubeliais? tesla pakyla normaliai?


obuoliu dedu is akies, dabar daug ju, ziema buna vieno uztenka. Pjaustau skiltelem. tesla pakyla visada man, bet galbut galima kepimo milteliu pridet. O siaip aisku, pyragas paprastas, bet ypac vyrui mano saldziai uzsikimst labai tinkamas smile.gif
Atsakyti