Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip iš kirvio košę išvirti....

QUOTE(daugvaikuciu @ 2008 08 28, 10:45)
>Jei dirbi normalu darba,neturi kada tu darzu apraveti ar gyvuliuku apeiti,o jei nedirbi,tik po namus,tai nera pinigu daugeliui dalyku-tam paciam gyvuliukui paskiepyti ar pagydyti,vistos kiausiniu nededa,jei visokiu Premiksu negauna.
>>Jei arklio neturi,tai ir uz arima,akejima,bulviu apvagojima moki.
>>>O kur dar malkos brangios,jas supjauti,sukapoti,isdziovinti.
>>>>O mieste ateini ziema po darbo namo-namie silta,gera,kai kaime nuolat reikia kurenti,malku prinesti,zodziu,tas ant to gaunasi-vienur moki daugiau,bet ir uzdirbi daugiau ir jokio vargo.

del kaimo noreciau pasisakyti rolleyes.gif
>mano mama kaime turi darza, 10 vistu, visciuku ir kelias zasis...darza apsiravi per kelis vakarus po darbo (nebutine visos dienos tam paskirti, galima viena vakara viena lysve, kita vakara kita) pauksciams ryte imeta zoles ir paprasciausiu grudu jokiu premixu ar dar kazkokiu priedu nereikia, vistos puikiausiai deda kiausinius...nespejam valgyti biggrin.gif dabar augina visciukus tai senas vistas prades pjauti po truputi, bus mesos rolleyes.gif karves nelaiko, jei labai reikia pieno, nusiperkam pas kaimyne, 3litrai=3litai mirksiukas.gif
>>ne tiek daug viskas kainuoja, tik reikia su kaimynais sutarti mirksiukas.gif
>>>bet malkom tikrai maziau pinigu iseina nei bute sildymas unsure.gif o kaip jos dziovinamos? turi malkine, pavasari-vasara pridarai malku ir kureni ziema...ot dziovinimas, tik ant lietaus neturi buti...
>>>>o jei butas senos statybos ir su radiatoriais kas nors netvarkoj? pareini namo ir salta biggrin.gif o name pasisildai tiek, kiek tau norisi ir kada norisi...
be to kaimo privalumas tas, kad gamtoj esi wub.gif as kiekviena savaitgali vaziuoju i kaima...vasaros pradzioj uzmigdavau klausydama lakstingalu ciulbejimo, rytais kiti pauksciai ciulba...gali ryte pasiimti kava ir isbegti i lauka jos gerti ir pan...su vaikais manyciau jei yra galimybe tai tik name gyventi rolleyes.gif
truputi off topic pavariau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Kris_ @ 2008 08 29, 07:54)
del kaimo noreciau pasisakyti  rolleyes.gif

Visiskai sutinku su tavimi. Nes pati dabar "kaime" gyvenu. vakar saltas vakaras buvo - maza glebeli malku isimeteme i zidini - ir silta, ir grazu. Gyvenant bute tektu silciau apsirengti...
Del derliaus nuemimo - pasakai draugams, kad pas tave priaugo visko gero, jei nori, tegul atvaziuoja, pavaisinsime. Taip vakar puse slyvu atidaveme. Ir laika gerai praleidome ir mums nauda ir draugams nauda. dar ir krepsini pazaideme vietoje - i sporto kluba net nereikia thumbup.gif

Oki, gryztame prie temos. Dabar mums ateina toks metas, kai reikes susiverzti dirzus truputi, tad idemiai skaitau visus patarimus sioje temoje.
Atsakyti
QUOTE(Wilidza @ 2008 08 29, 09:38)
Dabar mums ateina toks metas, kai reikes susiverzti dirzus truputi, tad idemiai skaitau visus patarimus sioje temoje.

manau daugumai toks metas ateina...kai reiks susimoketi uz sildyma ir karsta vandeni tai maistui ko gero neliks doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Kris_ @ 2008 08 29, 09:54)
del kaimo noreciau pasisakyti  rolleyes.gif

Aš irgi smile.gif

Tai va taip...Gyvenu dabar ir aš kaip Wilidza, "kaime".
Pirma-Labai geras oras ir tvarka (na jeigu remontas nevisiška biggrin.gif ), tvarka kad nėra begalybės šiukšlių, plikų gatvių ir bemiškių laukų. Manau "kaimiečiai" su manim sutiks mirksiukas.gif
Antra-Dabar aš sutiksiu su Wilidza biggrin.gif .Šalta-įmetei į katilą (arba židinį) malkučių ir pasidaro šilta ax.gif .
Trečia-Nėra begalinio burzgimo ir skubėjimo. Nėra nei mašinų nei žmonių burzgimo. Tvarkaisi sau ramiai, aišku darbo tikrai nepasirodys maža. mirksiukas.gif
Kevirta-Nieko gero tam mieste nėra mirksiukas.gif . Nei tu ant asfalto daržovių pasodinsi, nei gyvulį į balkoną parsivesi mirksiukas.gif .
Penkta-Smagu vaikučiams 4u.gif , jie juk gali pabėgioti ant vejos, arba gali jiems nupirkti pripučiamą baseinuką. Ko mieste nepadarysi unsure.gif
Šešta-Gamta, gamta, ir dar kartą gamta...
Septinta-galima išsikept šašlykų lauke ar ant grotelių mirksiukas.gif
Aštunta- savos daržovės kur kas sveikesnės ir skanesnės rolleyes.gif

Galėčiau vardint ir vardint ir vardint...Bet deja, negaliu. Tai va, čia tik kelios priežastys unsure.gif .Manau dauguma sutiks mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(SkyClouds @ 2008 08 28, 21:35)
Kam šypseną-kam liūdesį smile.gif . Grindys šildomos nes pas mus buvo labai lengvi laikai na nesvarbu, nepasakosiu rolleyes.gif Dar kam vėl šypsnį sukelsiu. Dabar leiskite pabrėžti- INDAPLOVĖ SUNAUDOJA TIKRAI MAŽIAU VANDENS! (na ir elektros nesiginsiu bet sunaudoja ne tiek jau ir daug). O tai-daug praktiškiau (mes 6 gyvenam!) Ir visai aš nesiguodžiu schmoll.gif Jūs tiek miela ponia už viską sumokat mirksiukas.gif .Tai taip kad man čia nei problema-nei liūdesys, gal greičiau šypsnis nes kiti ojojoj kiek už elektrą sunaudoja butuose kad suma "viso" viršija 400LT  doh.gif .Taip tai man tikrai liūdesys būt smile.gif

mes trijų kambarių bute žiemą net 300lt už patarnavimus nemokam,ir nieko netaupom g.gif
Atsakyti
QUOTE(bimkutele @ 2008 08 29, 20:33)
mes trijų kambarių bute žiemą net 300lt už patarnavimus nemokam,ir nieko netaupom g.gif

Atleiskit, ne apie VISUS kalbėjau mirksiukas.gif . Kai kurie sakiau mirksiukas.gif . Smagu kad kitiems labai geras gyvenimas smile.gif , o vat kaikuriems, žmonėms, ne mirksiukas.gif

Atsakyti
QUOTE(bimkutele @ 2008 08 29, 19:33)

O kokiam cia mieste ir keliese gyvenat?
Atsakyti
QUOTE(vileniuks @ 2008 08 29, 21:53)
O kokiam cia mieste ir keliese gyvenat?

panevėžyje smile.gif vyras aš ir dukrytė smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bimkutele: 29 rugpjūčio 2008 - 20:29
QUOTE(daugvaikuciu @ 2008 08 28, 10:45)

Beje,merginos,o kiek ta indaplove ima elektros ir vandens,ar ekonomiska ja tureti? Seimyna mane spaudzia ja pirkti,nes visi tingi indus plauti,bet as kol kas
nepasiduodu. schmoll.gif O cia dar reklama atsidaro,kiek vandens indaplove sutaupo...Ar tikrai tiesa?
Papildyta:

Jau vien patogumas neįkainuojamas 4u.gif turiu indaplovę,bet niekad neskaičiavau kiek tai kainuoja,tik stengiuosi naudoti naktim arba savaitgaliais,nes naktinis tarifas pigesnis 4u.gif
Atsakyti
Musu "juodo" periodo patiekalas - bulviu tarkiu kose, jeigu dar koks spirgutis yra, tai isvis gerai smile.gif
Atsakyti
Dar makaronai su pakeptais cukiniju kubeliais ir viskas sumaisyta.
Sriuba skani ir soti is keturiu grudu kruopu misinio. i ji ieina ir perlines, ir zirniai.

O kai sunkiu periodu norisi ko nors skanesnio, darau o buoliu pyraga - trys kiausiniai, stikline cukraus, stikline miltu.
Arba netikra pica smile.gif - "Malsenos" misinio iskociotas pagrindas, ant jo uztepu pom. padazo, tada dedu patroskintu morku su svogunais ir i orkaite. Niam niam.
Atsakyti
[quote=Liutas2006,2008 08 30, 14:38]
Dar makaronai su pakeptais cukiniju kubeliais ir viskas sumaisyta.
Sriuba skani ir soti is keturiu grudu kruopu misinio. i ji ieina ir perlines, ir zirniai.

Gal, Liutas2006, blush2.gif siuos receptus galetumet aprasyti detaliau. 4u.gif
Atsakyti