QUOTE(bitutes @ 2008 11 01, 19:13)
Turiu merginos klausima as jums. Man susidare ispudis, kad labai daug pinigu isleidziu kaip as vadinu "pagalbiniams" maisto ruosos produktams.
man žinai kas nepatinka - tie visokie celofanuose supakuoti prieskoniai, dar visokie neva prieskoniai iš vegeta serijos. Pažiūri jų sudėtį ir matai, kad 50 - 80 proc ten - tik druska.

smulki druska, padažyta geltonais dažais

druskos kilas kainuoja iki 90 centų, o čia .. kokia 13 litų. Pirkau 900 g SANTA MARIJOS universalių prieskonių. Kaina gal 19 litų buvo. Sudėtis - druska 53 proc, džiovintos morkos, svogūnai, porai, petražolės, salierai,pastarnokai, dar kažkiek cukraus, sojų, kukurūzų baltymai, skonio ir aromato stiprikilis E 621..
Tai nafig aš jo pirkau?

:
Įdedu į sriubą - duoda spalvą, nu tipo gerai sriubiškai atrodo, įdedu į mėsą - irgi nieko. Bet skonis tai VIENODAS. Iš tolo atskirsi, kad tai tas dirbtinis prieskonis.
Todėl baigiau jau su pirkinėjimu tokių nesąmonių. Sriubikėn dedu tikrą morką, tikrą svogūną ar česnaką, turiu šaldytų pertražolių ir krapų.
Į mėsos faršą dedu pipirų smulkių, įspaudžiu 2-3 skilteles česnako, normalios druskos įberiu, truputį miltų, kiaušinis viens du, miltų ir truputį virinto vandens. Kotletai nerealūs gaunasi.
kečupai man neegzituoja.. vyras mėgsta, tai jis ir perkasi. Taip sutarėm
kugelio nekepu.. nemėgstu..
bet cepai tai su daug grietinės ir spirgučiais. niam niam.
Papildyta:
QUOTE(KibirVibir @ 2008 11 01, 19:41)
asmeniskai man tai butu is didelio rasto isejimas i krasta

taupyti galima, bet ne iki absurdiskumo, kad valgyti preskai (be prieskoniu), negaminti plovo, guliaso, kugelio (nes jiems reikia prieskoniu, kecupo, grietines ar pan).
ne, iki absurdo nuėjus tai ilgai netempsi. Bet įvairovei galima būtų pamėginti
aš plovą darau be kečupo. įsideda kas kiek nori. po to. o man kečupas neegzistuoja. Aš soti vien nuo to vaizdo ,kai mano vyras kečupą tepa, krato, deda ant visko - plovas, šašlas, vištienos krūtinėlė ir t.t.
Iš Lietuvos emigravo jau ir delfinai...