Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip iš kirvio košę išvirti....

QUOTE(gandrone @ 2008 11 05, 16:34)
Tai va: nuskustas bulves supjaustau kaip cipsams, tokiais griezineliais plonais, mesa nedideliais plonais gabaleliais ir svogunus ziedais. I keptuve ipilu truputi aliejaus ir dedu sluoksniais bulves, mesa, svogunai, bulves, mesa svogunai, jei mesos visai nedaug uztenka ir vieno sluoksnio, tarp tu sluoksniavimu dar pabarstau druskos ir kokiu prieskoniu, viska uzbaigiu bulviu sluoksniu. Uzdengiu keptuve dangciu ir ant labai mazos ugnies kepu kol virsutines bulves nesuminksteja.

dėkui 4u.gif jau žinau, ką penktadienį gaminsiu thumbup.gif o gal dar gali pasakyti, - gal galima tokį apkepą ir orkaitėj gaminti, juk faktiškai gausis tas pats... o vandens pilti nereikia? g.gif
Atsakyti
QUOTE(gandrone @ 2008 11 05, 18:34)
Sveikos,
nors specialiai su vyru iki siol labai netaupem, bet paskaiciusi ka valgote taupanciosios, dar karta isitikinau, kad mes ir taip taupiai maitinames, musu kasdieninis valgis makaronu, girkiu koses su trupuciu keptos mesytes ar desreliu+ svogunu+morku padaziuku. Mums labai skanu ir svarbiausia labai greita, juk taip nesinori po darbo dienos dar ilgas valandas leisti prie puodu. O siaip noriu pasidalinti labia skaniu ir pigiu receptuku is keliu bulviu, gabaliuko mesytes ir keliu svogunu. Tai va: nuskustas bulves supjaustau kaip cipsams, tokiais griezineliais plonais, mesa nedideliais plonais gabaleliais ir svogunus ziedais. I keptuve ipilu truputi aliejaus ir dedu sluoksniais bulves, mesa, svogunai, bulves, mesa svogunai, jei mesos visai nedaug uztenka ir vieno sluoksnio, tarp tu sluoksniavimu dar pabarstau druskos ir kokiu prieskoniu, viska uzbaigiu bulviu sluoksniu. Uzdengiu keptuve dangciu ir ant labai mazos ugnies kepu kol virsutines bulves nesuminksteja. Svarbiausia, kad viso sito reikalo negalima vartyti!!! Apacia taip skaniai apkepa... mmm.... Gaunasi pilna keptuve, vakariene ir kitos dienos pietus mudviems garantuoti. Tikiuosi pravers essen.gif


Aš irgi kartais panašiai darau tik aš dar pridedu grietinės arba pieno sutirštinu su miltais ir pievagrybių rolleyes.gif Gaunasi labai skanus padažiukas, bet čia jau labiau troškinimasis gaunasi nei kepimas pas mane mirksiukas.gif
Atsakyti
Na manau orkaiteje irgi galima kepti, bet kadangi orkaites neturiu, tai man sitas receptas ir patinka, kad galima kepti keptuveje. Gaunasi apkepas keptas keptuveje ir jokio vandens nereikia. Visas skanumas bent jau man puikiai paskrudusi apacia... thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(gandrone @ 2008 11 06, 15:41)
Na manau orkaiteje irgi galima kepti, bet kadangi orkaites neturiu, tai man sitas receptas ir patinka, kad galima kepti keptuveje. Gaunasi apkepas keptas keptuveje ir jokio vandens nereikia. Visas skanumas bent jau man puikiai paskrudusi apacia...  thumbup.gif

aciuks.gif pasakysiu, kaip pavyko šiandien tą skanėstą išsikepti ax.gif
Atsakyti
o aš manau,kad ir milijonierius taupo...kitaip jis tokiu nebūtų...tiksliau-nešvaisto pinigų belekur....
Atsakyti
kepiau vakar tą apkepą ax.gif antrą kartą nebekepsiu schmoll.gif matyt, nemokėjau iškepti, nes nebuvo skanu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(brigitaraganele @ 2008 11 08, 11:32)
o aš manau,kad ir milijonierius taupo...kitaip jis tokiu nebūtų...tiksliau-nešvaisto pinigų belekur....

Na jie apie pinigus tikrai ismano, apie taupyma jauciu irgi ax.gif Kazkada sokas istiko, kad dauguma JAV milijonieriu stengiasi neissiskirti is paprastu zmoniu (gyvena ne prestiziniuose rajonuose, batus nesa i taisyklas, perka techniskai tvarkingus, bet jau pora metu pavazinetus automobilius...) doh.gif O pas mus atrodo viskas atvirksciai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(arana81 @ 2008 11 08, 17:35)
Na jie apie pinigus tikrai ismano, apie taupyma jauciu irgi ax.gif Kazkada sokas istiko, kad dauguma JAV milijonieriu stengiasi neissiskirti is paprastu zmoniu (gyvena ne prestiziniuose rajonuose, batus nesa i taisyklas, perka techniskai tvarkingus, bet jau pora metu pavazinetus automobilius...) doh.gif O pas mus atrodo viskas atvirksciai  smile.gif

thumbup.gif sutinku. bet ir Lt yra tokiu, kurie tikrai turi daug pinigu, bet i juos paziurejus nepasakysi, nes neleidzia tu savo uzdirbtu litu bet kokiems brangiems niekuciams. juo labiau zinau tikrai zmoniu kurie neblogai gyvena, o apsiperka turguose, iesko pigesniu prekiu ir pan.dalykai. deja, neatkreipdavau demesio kol pati rimtai nesusiemiau taupyt.tada pradejau pastebet, kad sie zmones labai atidziai apsipirkineja ir neperka nesveiku kiekiu ir uz bet kiek.
Papildyta:


atleiskit jei nedaskaiciau kazkur kazko, bet neteko matyti sveriamu prieskoniu, na, gal turguj kazkada seniau maciau. gal galit uzsiminti kur ju buna Vilniuj?
Pati prieskoniu naudoju nedaug-maltus pipirus, bazilika kai darausi tik sau (vyras labai nemegsta jo), krapus, lauro lapus kai kur(kazkaip nedasilo anksciau kad galima maltus juos naudoti, aciuuz ideja 4u.gif ) vienu zodziu, nedaug dedu.
Atsakyti
QUOTE(evax @ 2008 11 09, 18:13)
atleiskit jei nedaskaiciau kazkur kazko, bet  neteko matyti  sveriamu prieskoniu, na, gal turguj kazkada seniau maciau. gal galit uzsiminti kur ju buna Vilniuj?
Pati prieskoniu naudoju nedaug-maltus pipirus, bazilika kai darausi tik sau (vyras labai nemegsta jo), krapus, lauro lapus kai kur(kazkaip nedasilo anksciau kad galima maltus juos naudoti, aciuuz ideja  4u.gif  ) vienu zodziu, nedaug dedu.

paprastus prieskoniu yra justiniskiu turgelyje, ekologisku prieskoniu yra vcup'o 1 a., http://www.sveikipro...t/main/contacts http://www.sveikipro...ducts?pid=17393
Atsakyti
QUOTE(evax @ 2008 11 09, 19:13)
:atleiskit jei nedaskaiciau kazkur kazko, bet  neteko matyti  sveriamu prieskoniu, na, gal turguj kazkada seniau maciau. gal galit uzsiminti kur ju buna Vilniuj?
Pati prieskoniu naudoju nedaug-maltus pipirus, bazilika kai darausi tik sau (vyras labai nemegsta jo), krapus, lauro lapus kai kur(kazkaip nedasilo anksciau kad galima maltus juos naudoti, aciuuz ideja  4u.gif  ) vienu zodziu, nedaug dedu.

Tikrai būna turguose, turgeliuose, kad ir halės turguje, kalvarijų. Taip pat yra ir mažame ūkininkų turguje prie mano namų, gal ir kituose būna. Kainos nedidelės, apie 1,2 lt už 100 gr kažkur. Brangesni įvairių žolelių prieskoniai, ten gali kainuoti ir kokie 3,8 už 100 gr, bet jie labai lengvi ir jų daug nereikia dėti į patiekalus.
Atsakyti
aciu uz atsakymus 4u.gif . pasirodo as tikrai zliba, nes niekada nepastebejau sveriamu rieskoniu, bent jau hales turguj, nors ten praktiskasi kiekviena savaitgali einu apsipirkt blush2.gif reiks atidziau pasidairyt.
Atsakyti
QUOTE(evax @ 2008 11 10, 08:28)
aciu uz atsakymus  4u.gif . pasirodo as tikrai zliba, nes niekada nepastebejau sveriamu rieskoniu, bent jau hales turguj, nors ten praktiskasi kiekviena savaitgali einu apsipirkt  blush2.gif  reiks atidziau pasidairyt.

Halės turguje yra maždaug toje vietoje kur medus. Tame rajone stalų biggrin.gif
Atsakyti