Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip iš kirvio košę išvirti....

Turiu merginos klausima as jums. Man susidare ispudis, kad labai daug pinigu isleidziu kaip as vadinu "pagalbiniams" maisto ruosos produktams. Tokie kaip majonezas, pamidoru padazas, grietine, prieskoniai na pan. Kazkaip kaip isleidziu 100 lt mesai, vistienos produktams viskas OK, bet kai isleidziu priedukams (o ju tikrai neperku brangiu, itin gurmanisku) 100lt verkti norisi. Parnesi tokiu namo ir supranti, kad valgyti tai nenupirkai schmoll.gif
Vyrui karta pasakiau, kad musu maistas "lieses" biggrin.gif Nesutiko... Nori valgyti skaniai biggrin.gif
Tai va ir noriu jusu paklausti ar as perzengiau taupuma ir nukrypau i skupuma ar isties riktu valgyti kitaip?
Na tarkim kaip jus darot - kugelis su kuo? Tik grietine, ar svoguniukas+lasinukas+grietine?
Ar yra jusu racijone tiesiog virtos mesytes gabaliukas su tarkim bulvem? Ar ta mesyte butinai verciama i koki guliasa ar dar kaip nrs?

Gal supratot apie ka as cia ax.gif blush2.gif
Atsakyti
asmeniskai man tai butu is didelio rasto isejimas i krasta schmoll.gif taupyti galima, bet ne iki absurdiskumo, kad valgyti preskai (be prieskoniu), negaminti plovo, guliaso, kugelio (nes jiems reikia prieskoniu, kecupo, grietines ar pan). schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(bitutes @ 2008 11 01, 19:13)
Turiu merginos klausima as jums. Man susidare ispudis, kad labai daug pinigu isleidziu kaip as vadinu "pagalbiniams" maisto ruosos produktams.

man žinai kas nepatinka - tie visokie celofanuose supakuoti prieskoniai, dar visokie neva prieskoniai iš vegeta serijos. Pažiūri jų sudėtį ir matai, kad 50 - 80 proc ten - tik druska. doh.gif smulki druska, padažyta geltonais dažais doh.gif druskos kilas kainuoja iki 90 centų, o čia .. kokia 13 litų. Pirkau 900 g SANTA MARIJOS universalių prieskonių. Kaina gal 19 litų buvo. Sudėtis - druska 53 proc, džiovintos morkos, svogūnai, porai, petražolės, salierai,pastarnokai, dar kažkiek cukraus, sojų, kukurūzų baltymai, skonio ir aromato stiprikilis E 621..
Tai nafig aš jo pirkau? bash.gif:
Įdedu į sriubą - duoda spalvą, nu tipo gerai sriubiškai atrodo, įdedu į mėsą - irgi nieko. Bet skonis tai VIENODAS. Iš tolo atskirsi, kad tai tas dirbtinis prieskonis.
Todėl baigiau jau su pirkinėjimu tokių nesąmonių. Sriubikėn dedu tikrą morką, tikrą svogūną ar česnaką, turiu šaldytų pertražolių ir krapų.
Į mėsos faršą dedu pipirų smulkių, įspaudžiu 2-3 skilteles česnako, normalios druskos įberiu, truputį miltų, kiaušinis viens du, miltų ir truputį virinto vandens. Kotletai nerealūs gaunasi.

kečupai man neegzituoja.. vyras mėgsta, tai jis ir perkasi. Taip sutarėm bigsmile.gif

kugelio nekepu.. nemėgstu..
bet cepai tai su daug grietinės ir spirgučiais. niam niam.
Papildyta:
QUOTE(KibirVibir @ 2008 11 01, 19:41)
asmeniskai man tai butu is didelio rasto isejimas i krasta  schmoll.gif taupyti galima, bet ne iki absurdiskumo, kad valgyti preskai (be prieskoniu), negaminti plovo, guliaso, kugelio (nes jiems reikia prieskoniu, kecupo, grietines ar pan).  schmoll.gif

ne, iki absurdo nuėjus tai ilgai netempsi. Bet įvairovei galima būtų pamėginti rolleyes.gif
aš plovą darau be kečupo. įsideda kas kiek nori. po to. o man kečupas neegzistuoja. Aš soti vien nuo to vaizdo ,kai mano vyras kečupą tepa, krato, deda ant visko - plovas, šašlas, vištienos krūtinėlė ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2008 11 01, 18:48)



del prieskoniu...asmeniskai as perku sveriamus prieskonius spec.parduotuvese arba atskirus prieskonius, universaliu niekada - karis, paprika, bazilikas, krapai, rozmarinas, t.t. Ir naudoju labai daug, ivairiu...o druskos - ne schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(KibirVibir @ 2008 11 01, 19:54)
del prieskoniu...asmeniskai as perku sveriamus prieskonius spec.parduotuvese arba atskirus prieskonius, universaliu niekada - karis, paprika, bazilikas, krapai, rozmarinas, t.t. Ir naudoju labai daug, ivairiu...o druskos - ne  schmoll.gif

sveriamų dar nebandžiau.. o ir tų atskirų pakeliuose jau atsikandau - petražolės, bazilikas ar dar koks ten... šienas ir tiek..
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2008 11 01, 19:06)
sveriamų dar nebandžiau.. o ir tų atskirų pakeliuose jau atsikandau - petražolės, bazilikas ar dar koks ten... šienas ir tiek..

Reikia pirkti specializuotose parduotuvese. Ten jie kokybiskesni ir salyginai pigesni thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(bitutes @ 2008 11 01, 19:13)
Turiu merginos klausima as jums. Man susidare ispudis, kad labai daug pinigu isleidziu kaip as vadinu "pagalbiniams" maisto ruosos produktams. Tokie kaip majonezas, pamidoru padazas, grietine, prieskoniai na pan. Kazkaip kaip isleidziu 100 lt mesai, vistienos produktams viskas OK, bet kai isleidziu priedukams (o ju tikrai neperku brangiu, itin gurmanisku) 100lt verkti norisi. Parnesi tokiu namo ir supranti, kad valgyti tai nenupirkai schmoll.gif
Vyrui karta pasakiau, kad musu maistas "lieses" biggrin.gif Nesutiko... Nori valgyti skaniai biggrin.gif
Tai va ir noriu jusu paklausti ar as perzengiau taupuma ir nukrypau i skupuma ar isties riktu valgyti kitaip?
Na tarkim kaip jus darot - kugelis su kuo? Tik grietine, ar svoguniukas+lasinukas+grietine?
Ar yra jusu racijone tiesiog virtos mesytes gabaliukas su tarkim bulvem? Ar ta mesyte butinai verciama i koki guliasa ar dar kaip nrs?

Gal supratot apie ka as cia  ax.gif  blush2.gif


Na manau tikrai neverta taupyti tokiems dalykams, nes paprasčiausiai maistas bus neskanus mirksiukas.gif Jei kepu kugelį, tai anksčiau valgydavom su grietine dabar jau atsibodo, tai perku kefyrą arba rugpienį mirksiukas.gif Jie pigesni ir ne tokie riebūs smile.gif O kas dėl prieskonių, tai jei nori pataupyti apsiribok tik keliomis rūšimis (tarkim juodieji pipirai, paprikos milteliai, krapai).
Atsakyti
Prieskoniais galima pataisyti ir nekokio maisto skonį. manau neverta ant jų taupyti. O va jau kokius ir kur pirkti tai pasirinkimo reikalas ax.gif man ir patinka sveriami ir ten perku a la vegetą be druskos, perku ir aliejų, išskyrus saulėgrąžų, vieną kartą kai nupirkau, tai visa virtuvė smirdėjo doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Vasaros lietus*: 02 lapkričio 2008 - 18:48
prieskonius perku prieskoniu parduotuveje netoli stoties. Ten pardaveja sarka patarska kaip reta doh.gif bet tarp viso tarskejimo ir neblogu patarimu duoda blush2.gif nors turiu pas ja pirkus pora egzotisku prieskoniu, kuriu antrakart tikrai nenaudosiu biggrin.gif kainos perkant sveriamus tikrai mazesnes 4u.gif
virtuveje neissiversciau be druskos, juoduju ir kvepianciuju pipiru, maltu lauro lapu blush2.gif o kita, ka galima uzsaldyti - pavyzdziui, krapai - dezuciu rinkinys saldymo kameroje smile.gif
majonezas pas mane neuzsibuna, o va kecupas kartais iskeliauja i siuksliu deze blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(arana81 @ 2008 11 02, 18:52)

virtuveje neissiversciau be druskos, juoduju ir kvepianciuju pipiru, maltu lauro lapu blush2.gif o kita, ka galima uzsaldyti - pavyzdziui, krapai - dezuciu rinkinys

kam naudoji maltus lauro lapus? g.gif
krapu irgi prisisaldau, o prieskonius irgi perku sveriamus, taip ir pigiau, ir skonis su jais geresnis thumbup.gif
Atsakyti
Sveikutes ankciau kazkuri mamyte rase kad neisnaudoja visos grietines ir pan ir galetu atiduoti siaulietem blush2.gif na nors ir man geda klausti bet jeigu kartais galetumete atiduoti tai tikrai paimciau 4u.gif ipac kad musu seimyna megeja smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Lalaila_Vln @ 2008 11 02, 20:50)
kam naudoji maltus lauro lapus? g.gif
krapu irgi prisisaldau, o prieskonius irgi perku sveriamus, taip ir pigiau, ir skonis su jais geresnis  thumbup.gif

maltus lauro lapus dedu i dauguma sriubu ir troskinius smile.gif skonis gaunasi kiek idomesnis 4u.gif
Atsakyti