Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip iš kirvio košę išvirti....

QUOTE(arana81 @ 2008 11 03, 10:49)
maltus lauro lapus dedu i dauguma sriubu ir troskinius smile.gif  skonis gaunasi kiek idomesnis 4u.gif


Labai gerai maltus lauro lapus dėti pvz. į kotletų faršą, arba marinuojant mėsą kepimui thumbup.gif Aišku, reikia nepadauginti, nes bus kartu.
Atsakyti
QUOTE(arana81 @ 2008 11 03, 10:49)
maltus lauro lapus dedu i dauguma sriubu ir troskinius smile.gif  skonis gaunasi kiek idomesnis 4u.gif



QUOTE(Ingėnas @ 2008 11 03, 11:02)
Labai gerai maltus lauro lapus dėti pvz. į kotletų faršą, arba marinuojant mėsą kepimui thumbup.gif  Aišku, reikia nepadauginti, nes bus kartu.

pirma karta apie tai girdziu. aciu uz patarimus thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Lalaila_Vln @ 2008 11 03, 13:53)
pirma karta apie tai girdziu. aciu uz patarimus thumbup.gif

Galima ne tik mėsai naudoti, bet ir vištą marinuojant įtrinti jais irgi skanu mirksiukas.gif Plius dar dedu į salotų padažus rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(ingakyca @ 2008 11 03, 17:08)
Plius dar dedu į salotų padažus  rolleyes.gif

kokius?
Atsakyti
QUOTE(Lalaila_Vln @ 2008 11 03, 19:13)


Pvz.: aliejus, juodieji pipirai, druska, smulkinti lauro lapai, citrinpipiriai. Šį naudoju pomidorų, agurkų, ridikėlių salotoms.

Majonezas, bazilikas, lauro lapai, juodieji pipirai, paprikos milteliai. Šį naudoju mišrainei baltai su kumpiu. Labai tinka ir picai.

Apskritai tai stengiuosi kiekvieną kartą vis keisti sudėtį prieskonių ir žiūrėti kas skaniau mirksiukas.gif Kartais net nesuderinami iš pažiūros prieskoniai labai tinka patiekaluose smile.gif Tarkim yra tokie kepsnių prieskoniai, tai juos aš dedu į faršą, na man asmeniškai labai skanu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(arana81 @ 2008 11 02, 20:52)
prieskonius perku prieskoniu parduotuveje netoli stoties. Ten pardaveja sarka patarska kaip reta doh.gif bet tarp viso tarskejimo ir neblogu patarimu duoda blush2.gif nors turiu pas ja pirkus pora egzotisku prieskoniu, kuriu antrakart tikrai nenaudosiu biggrin.gif kainos perkant sveriamus tikrai mazesnes 4u.gif
virtuveje neissiversciau be druskos, juoduju ir kvepianciuju pipiru, maltu lauro lapu blush2.gif o kita, ka galima uzsaldyti - pavyzdziui, krapai - dezuciu rinkinys saldymo kameroje smile.gif
majonezas pas mane neuzsibuna, o va kecupas kartais iskeliauja i siuksliu deze blush2.gif

O kur tiksliau ta parduotuvė? Norėčiau ir aš apsilankyti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(litavkasam @ 2008 11 03, 20:24)
O kur tiksliau ta parduotuvė? Norėčiau ir aš apsilankyti ax.gif

Kaune, kitoje Vytauto pr. puseje nei autobusu stotis, uz kavines Gryte einant link gelezinkelio stoties. Masina turbut geriausia pasistatyti Siauliu gatveje, nes stovejimo vietas Vytauto pr. neseniai apmokestino smile.gif
Atsakyti
QUOTE(arana81 @ 2008 11 03, 21:40)
Kaune, kitoje Vytauto pr. puseje nei autobusu stotis, uz kavines Gryte einant link gelezinkelio stoties. Masina turbut geriausia pasistatyti Siauliu gatveje, nes stovejimo vietas Vytauto pr. neseniai apmokestino smile.gif

Ačiū 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo litavkasam: 04 lapkričio 2008 - 06:07
QUOTE(ingakyca @ 2008 11 03, 17:31)
Pvz.: aliejus, juodieji pipirai, druska, smulkinti lauro lapai, citrinpipiriai. Šį naudoju pomidorų, agurkų, ridikėlių salotoms.

Majonezas, bazilikas, lauro lapai, juodieji pipirai, paprikos milteliai. Šį naudoju mišrainei baltai su kumpiu. Labai tinka ir picai.

Apskritai tai stengiuosi kiekvieną kartą vis keisti sudėtį prieskonių ir žiūrėti kas skaniau  mirksiukas.gif Kartais net nesuderinami iš pažiūros prieskoniai labai tinka patiekaluose  smile.gif Tarkim yra tokie kepsnių prieskoniai, tai juos aš dedu į faršą, na man asmeniškai labai skanu  mirksiukas.gif

aciu 4u.gif
Atsakyti
Sveikos,
nors specialiai su vyru iki siol labai netaupem, bet paskaiciusi ka valgote taupanciosios, dar karta isitikinau, kad mes ir taip taupiai maitinames, musu kasdieninis valgis makaronu, girkiu koses su trupuciu keptos mesytes ar desreliu+ svogunu+morku padaziuku. Mums labai skanu ir svarbiausia labai greita, juk taip nesinori po darbo dienos dar ilgas valandas leisti prie puodu. O siaip noriu pasidalinti labia skaniu ir pigiu receptuku is keliu bulviu, gabaliuko mesytes ir keliu svogunu. Tai va: nuskustas bulves supjaustau kaip cipsams, tokiais griezineliais plonais, mesa nedideliais plonais gabaleliais ir svogunus ziedais. I keptuve ipilu truputi aliejaus ir dedu sluoksniais bulves, mesa, svogunai, bulves, mesa svogunai, jei mesos visai nedaug uztenka ir vieno sluoksnio, tarp tu sluoksniavimu dar pabarstau druskos ir kokiu prieskoniu, viska uzbaigiu bulviu sluoksniu. Uzdengiu keptuve dangciu ir ant labai mazos ugnies kepu kol virsutines bulves nesuminksteja. Svarbiausia, kad viso sito reikalo negalima vartyti!!! Apacia taip skaniai apkepa... mmm.... Gaunasi pilna keptuve, vakariene ir kitos dienos pietus mudviems garantuoti. Tikiuosi pravers essen.gif
Atsakyti
QUOTE(gandrone @ 2008 11 05, 17:34)
O siaip noriu pasidalinti labia skaniu ir pigiu receptuku is keliu bulviu, gabaliuko mesytes ir keliu svogunu. Tai va:

Butinai isbandysiu , aciu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(bitutes @ 2008 11 01, 18:13)
Turiu merginos klausima as jums. Man susidare ispudis, kad labai daug pinigu isleidziu kaip as vadinu "pagalbiniams" maisto ruosos produktams. Tokie kaip majonezas, pamidoru padazas, grietine, prieskoniai na pan. Kazkaip kaip isleidziu 100 lt mesai, vistienos produktams viskas OK, bet kai isleidziu priedukams (o ju tikrai neperku brangiu, itin gurmanisku) 100lt verkti norisi. Parnesi tokiu namo ir supranti, kad valgyti tai nenupirkai schmoll.gif
Vyrui karta pasakiau, kad musu maistas "lieses" biggrin.gif Nesutiko... Nori valgyti skaniai biggrin.gif
Tai va ir noriu jusu paklausti ar as perzengiau taupuma ir nukrypau i skupuma ar isties riktu valgyti kitaip?
Na tarkim kaip jus darot - kugelis su kuo? Tik grietine, ar svoguniukas+lasinukas+grietine?
Ar yra jusu racijone tiesiog virtos mesytes gabaliukas su tarkim bulvem? Ar ta mesyte butinai verciama i koki guliasa ar dar kaip nrs?

Gal supratot apie ka as cia  ax.gif  blush2.gif


Riebus maistas kai kuriems ir šiaip nėra sveika, o skanu ar ne gal daugiau nuo pripratimo priklauso smile.gif

Ką aš šiek tiek pakeičiau, lyginant su mano ir vyro iš namų atsineštais įpročiais. Ne dėl taupymo, o todėl kad dėl sveikatos reikėjo 4u.gif
Mėsos su padažais praktiškai nenaudoju. T.y. kotletus vietoje troškinimo su padažu kepu orkaitėje, kartu dedu ir bulves, patiekiu su daržovėmis.
Mėsą verdu sriuboje, guliašų nedarau. Prie virtos dažniausiai papildomai prie garnyro darau šiek tiek apkeptų daržovių užpilą (vasarą morką, porą ar svogūno laiškus, žiemą patį svogūną truputį apkepu ant aliejaus ir užpilu ant mėsos).
Daržovių stengiuosi nepjaustyti į mišraines ir pridėti padažų, o pateikti atskirai. Pavyzdžiui dabar dažniausiai tai marinuoti burokėliai, marinuoti šparagai, marinuoti agurkai, tarkuotos morkos su trupučiu aliejaus, pomidorai dar kol kas iš maksimos perkami, supjaustyti, pabarstyti trupučiu pipirų.

Namiškiai taip priprato, kad dabar būtent taip yra skanu.
Atsakyti