QUOTE(bitutes @ 2008 11 01, 18:13)
Turiu merginos klausima as jums. Man susidare ispudis, kad labai daug pinigu isleidziu kaip as vadinu "pagalbiniams" maisto ruosos produktams. Tokie kaip majonezas, pamidoru padazas, grietine, prieskoniai na pan. Kazkaip kaip isleidziu 100 lt mesai, vistienos produktams viskas OK, bet kai isleidziu priedukams (o ju tikrai neperku brangiu, itin gurmanisku) 100lt verkti norisi. Parnesi tokiu namo ir supranti, kad valgyti tai nenupirkai
Vyrui karta pasakiau, kad musu maistas "lieses"
Nesutiko... Nori valgyti skaniai
Tai va ir noriu jusu paklausti ar as perzengiau taupuma ir nukrypau i skupuma ar isties riktu valgyti kitaip?
Na tarkim kaip jus darot - kugelis su kuo? Tik grietine, ar svoguniukas+lasinukas+grietine?
Ar yra jusu racijone tiesiog virtos mesytes gabaliukas su tarkim bulvem? Ar ta mesyte butinai verciama i koki guliasa ar dar kaip nrs?
Gal supratot apie ka as cia
Riebus maistas kai kuriems ir šiaip nėra sveika, o skanu ar ne gal daugiau nuo pripratimo priklauso
Ką aš šiek tiek pakeičiau, lyginant su mano ir vyro iš namų atsineštais įpročiais. Ne dėl taupymo, o todėl kad dėl sveikatos reikėjo
Mėsos su padažais praktiškai nenaudoju. T.y. kotletus vietoje troškinimo su padažu kepu orkaitėje, kartu dedu ir bulves, patiekiu su daržovėmis.
Mėsą verdu sriuboje, guliašų nedarau. Prie virtos dažniausiai papildomai prie garnyro darau šiek tiek apkeptų daržovių užpilą (vasarą morką, porą ar svogūno laiškus, žiemą patį svogūną truputį apkepu ant aliejaus ir užpilu ant mėsos).
Daržovių stengiuosi nepjaustyti į mišraines ir pridėti padažų, o pateikti atskirai. Pavyzdžiui dabar dažniausiai tai marinuoti burokėliai, marinuoti šparagai, marinuoti agurkai, tarkuotos morkos su trupučiu aliejaus, pomidorai dar kol kas iš maksimos perkami, supjaustyti, pabarstyti trupučiu pipirų.
Namiškiai taip priprato, kad dabar būtent taip yra skanu.