Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip iš kirvio košę išvirti....

Noriu surinkti paramos ir idėjų grupę tiems,
kurie tiesiog priversti taupyti, nes pinigų gale dar ojojoi kiek daug mėnesio lieka....

t.y. šeimoms, kurioms finansiniame kaleidoskope dabar atsisuko juodi laikai.
Atsakyti
Tokioms šeimoms tik užuojautą galiu pareikšti...Tokiais atvejais man būna gaila vaikų, nes jiems nepasakysi, kad neturiu pinigų ir dvi savaites valgysim kruopas blink.gif Jie visko nori. bigsmile.gif ir jiems reikia pilnaverčio maisto. Tokiu atveju patarčiau suaugusiems maitintis kruopomis, o vaikų neskriausti, jei nepajėgia susiplanuoti pajamų ir išlaidų. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mamuke68 @ 2006 08 27, 20:32)
, jei nepajėgia susiplanuoti pajamų ir išlaidų. 4u.gif

Manau, cia kalbama apie tuos atvejus, kai pajamos netiketai dingsta arba labai sumazeja tongue.gif Savaime aisku, kad visa, kas geriausia - vaikams. Bet jei kalba eina nebe apie geriausia ir blogiausia, o apie tiesiog per mazas pajamas, kas tada?

As pati visalaik taupau, nes kitaip nesueitu galai. Bet dabar jau nebera taip, kaip blogai yra buve. Tik va konkreciu patarimu dabar neateina i galva, nors isgyvenau gi bigsmile.gif
Atsakyti
Aš visad tokiai košei laikau lašinių ir kartais tingis į parduotuvę begti tai gali is nieko pasigaminti, šaldyti be skuros jie 3 lt su centais kainuoja kg (Kaišiadorių paukštyne) tai su bet kokiom kruopom galima paspirginus valgyti, nors aš dažniausiai su žirniais valgau dar svoguna su lašinias kartu paspirginu. Dar šaltiena dažnai darau iš vištų kojyčių kur 1 kg -99 centai labai skaniai valgosi.
O tai mamai kuri sako nėra pinigų nereik ir vaikų, galiu pasakyt faktą, kad kuo blogesni laikai tuo daugiau vaiku gimsta lotuliukas.gif
Nors pas mus nebūna taip, kad mėnėsio gale nebūtu pinigų, bet kai sutaupau, tai galiu daugiau ka sau nusipirkti.
Atsakyti
Iš tikrųjų pinigai labai mėgsta, kai juos skaičiuoji, todėl pasiūlymas-išmokykit susiskaičiuoti.
Kada gauna algą, tegul sumoka už butą, telefoną, už darželį, nusiperka pravažiuojantį bilietą, į mėnesį sau tegul leidžia nusipirkti tik 1 daiktą(sakykim puodą), tik vieną rūba visiems esantiems šeimos nariams(tai tegul pažiūri kam ko labiausiai reikia, tą ir perka). Tuomet lai suskaičiuoja likusius pinigus ir pažiūri kiek dienų liko iki kitos algos, tą sumą padalini iš dienų sk ir žinos kiek į dieną gali išleisti maistui.
Jokiu būdu nesiskolinti iš aplinkinių pinigų, nes iš skolų taip ir neišlips. O jei jau ištaškė pinigus ir trūksta-algos sulaukti valgant kruopas, bulves.
Kito kelio nematau.
Atsakyti
tikra tiesa- pinigus reikia skaičiuoti. Neturint namų buhalterio programos galima nors ir ant lapelio susirašyti kiek reikia mokesčiams, būtinoms išlaidoms. Galima griežtai peržiūrėti meniu, atsisakyti nebūtinų dalykų. Praėjau šį etapą sėkmingai.
Atsakyti
QUOTE(ziza @ 2006 08 29, 14:30)
Iš tikrųjų pinigai labai mėgsta, kai juos skaičiuoji, todėl pasiūlymas-išmokykit susiskaičiuoti.
Kada gauna algą, tegul sumoka už butą, telefoną, už darželį, nusiperka pravažiuojantį bilietą, į mėnesį sau tegul leidžia nusipirkti tik 1 daiktą(sakykim puodą), tik vieną rūba visiems esantiems šeimos nariams(tai tegul pažiūri kam ko labiausiai reikia, tą ir perka).
Jokiu būdu nesiskolinti iš aplinkinių pinigų, nes iš skolų taip ir neišlips. O jei jau ištaškė pinigus ir trūksta-algos sulaukti valgant kruopas, bulves.
Kito kelio nematau.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Skaičiuoti, skaičiuoti ir dar kartą skaičiuoti wub.gif

Dėl rūbų pirkimo-nesutinku, nes jei trūksta pinigų, galima ir su senais apsieiti, na nebent liktumėte be batų bigsmile.gif

Dėl skolinimosi drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif Kiek teko susidurti su mėgstančiomis skolintis- tai joms būdavo lyg ir norma, pasiskolini iš vieno atiduodi kitam ir taip pasaka be galo......Nesakau, kartais kai labai trūksta kokiam pirkiniui ir žinai, kad greitu laiku galėsi atiduot, pasiskolinti vert.
Atsakyti
Mamos aš skaitau ir galvoju negi ne viena netaupot g.gif, mano pažistami išleidžia maistui 4 asmenims 400 litu, bet užtant kokius namus pasistate doh.gif , daug keliauja... nors jus gal mažiau išleidžiate kurios čia rašo g.gif
nors man pinigų užtenka tiek maistui tiek drabužiams. bet kol savo namų neturių aš skaitau man juodi laikai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mutantė: 29 rugpjūčio 2006 - 18:27
QUOTE(mutantė @ 2006 08 29, 18:26)
bet kol savo namų neturių aš skaitau man juodi laikai

Baik tu, dar prisisnekesi.... Juodi laikai yra kai vaikams valgyti negali nupirkti. Niekam to nelinkeciau.
Atsakyti
Kalbėdama, kad reikia šmutkę kokią ar rūbą pirkti, tai turėjau omenį tik jei tikrai reikia(suplyšo striukė, batai, išaugo kelnes ir t.t.). O puodų gink Dieve irgi nesiūlau pirkti kiekvieną mėnesį, čia tiesiog kaip pavizdys nuskambėjo smile.gif
O namų neturėjimas tai tikrai ne juodi laikai, tai tik laikina būsena. Anksčiau ar vėliau juos vienokius ar kitokius turėsi smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ziza: 30 rugpjūčio 2006 - 08:41
Nežinau ar į temą, bet papasakosiu.
Prieš kelis metus buvau pas gimines Kanadoj. Jei jau dabar senučiukai, kai atvažiavo karo metu, tai labai sunkiai gyveno, taupė nerealiai, bet net dabar būdami kone miljonieriai vis tiek kiekvieną centą skaičiuoja. Nei viena parduotuvių akcija pro jų akis neprasprūsta, visuomet pasinaudoja.
Man visai patiko, kad jie verda didžiulius puodus sriubos, paskui susipilsto į indelius ir pasideda į šaldiklį. Prisišaldo įvairių ir kasdien valgo vis kitokią, neužima daug laiko pasišildyti. Tik vat nežinau kaip su maistine verte tos sriubos g.gif Nu bet jie taip gyvena visą gyvenimą ir tikrai atrodo sveikesni už mūsų senolius.
Tai va, gal šis patarimas kiek palengvins temos autorės buitį.
Atsakyti
QUOTE(mutantė @ 2006 08 29, 19:26)
Mamos aš skaitau ir galvoju negi ne viena netaupot g.gif

kiekvienas turi savo pripritetų sąrašą. Bet kodėl sprendi,kad pasisakiusios netaupo? Gal tikėjaisi rasti smulkią ataskaitą. Man įdomu tarkim čia paminėti pragyvenantys už 100 litų žmogui per mėnesį. Padalinus iš 30, gauname dienai tris litus ir 33 centus. Perkant pigiausią duoną ir aliejų mėsytei lieka mažiau nei litas, jau nekalbant apie daržoves ar kokius nors kiaušinius. Tarkim, tie žmonės minta perlinių kruopų koše su spirgais- tada tikiu, kad taip ir gaunasi.
Galiu pasiūlyti labai pigų receptą tiems taupuoliams, gal išgyvens dar už mažiau.

Sriuba iš likučių:
supjaustomos plonomis juostelėmis lašinių skūrelės ir pakepamos. Supilama į verdantį vandenį ir įmetama sutrupinta juodos duonos riekė ir verdama iki pavirs į tyrę.Galima pasigardinti grietine arba sutirštinti pakeptų miltų šaukštu.
Atsakyti