Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip iš kirvio košę išvirti....

QUOTE(NAFANIA @ 2006 10 02, 07:31)
O aš kai pamačiau vieną kartą kaip turguje pjausto mėsą (nukritusi ji buvo ant žemės, tai pardavėjas pakėlė tarp kitko, supjaustė ir sudėjo į lentynas  blink.gif ), tai kažkaip bijau "švaros" atžvilgiu turguje pirkti mėsą  ax.gif . Gal kuri žinote Vilniuje kokią firminę mėsos parduotuvę, kurioje būtų mėsa pigesnė nei Rimi, Maxima ar Iki  blush2.gif

lygiai taippat buna ir prekybos centruose mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Vitalija @ 2006 10 03, 13:52)
Gyvenam vidutiniškai, bet šaldyti virtą sriubą blink.gif Gal tik dviese gyvenantys ar senučiukai ir gali šitaip maitintis... Vaikui niekada neduočiau tokios sriubos. Juk nesunku kasdien šviežią išvirti, tereikia turėti bulvių, ryžių ar makaronų, daržovių ir kokios nors mėsos (pagal kišenę). Argi gali būti maistinga šaldyta virta sriuba? g.gif Suprantu, kad kiekvienam gali pasitaikyti nepinigingų etapų, kai per galvą reikia verstis, bet visą laiką taip maitinantis tik sveikata pašlis. Mes irgi kameroj turim koldūnų, lietinių, bet čia tik tiems atvejams, kai visai nėra laiko gaminti ir tik ne vaikui.




kodel negalima????


musu sheima gyvena geriau nei vidutinishkai. bet tai netrukdo gamint patiekalus "savaitei" ir deti i shaldytuva bei kasdien pasishildyti porcijas ishemus ish shaldytuvo.


taip gyveno mano tevai abu pasidare karjieras ir netureje laiko kasdien gaminti, bet norintieji valgyti shilta namini maista, taip savo virtuveje sheimininkauju ash - nenoredama kasdien valgyti kavinese, bet neturinti laiko kasdien po pora valandu suktis virtuveje.


gal paaishkinkite ponia vitalija, kas atsitiks sriubai atvesus pabuvus shaldytuve ir pasishildzius priesh valgi.

o gal siulote vienam sheimos nariui buti etatiniu kasdieniu sheimos vireju?
Atsakyti
QUOTE(CaCalialia @ 2006 08 30, 12:53)
Sriuba iš likučių:
supjaustomos plonomis juostelėmis lašinių skūrelės ir pakepamos. Supilama į verdantį vandenį ir įmetama sutrupinta juodos duonos riekė ir verdama iki pavirs į tyrę.Galima pasigardinti grietine arba sutirštinti pakeptų miltų šaukštu.

nėra šita sriuba baisi. skaniau dėti spirgučius, duona- būtinai juoda (tinka ir kieta), dar svogūnai tinka. Su grietine- visai skanu. Mes ją vadindavom "tėčio duoninė" smile.gif senokai valgiau, bet prisiminimai geri smile.gif
Atsakyti
QUOTE(varveklis @ 2006 09 30, 16:26)
tai taip ir vadinasi samsonas prekybos centriukas toks, didesnis vaisių pasirinkimas, džiovintų vaisių, daržovių, riešutų. prie žiedo į petrašiūnus, dvi stotelės už molo, prie policijos valgyklos smile.gif mačiau, tu kaunietė lyg smile.gif

o kokios ten kainos? pigiau nei maximoj? ax.gif
Atsakyti
Vilniuje, Karoloniskese, dar yra toks reiskinys kaip "Ukininku turgus"
Atsakyti
QUOTE(*Rita* @ 2006 10 09, 12:47)
Vilniuje, Karoloniskese, dar yra toks reiskinys kaip "Ukininku turgus"

Pati nebuvau, nes gyvenome prie Kalvarikų turgaus, bet ten brangiau nei Kalvarijų kas buvo sakė mirksiukas.gif .
Atsakyti
perskaiciau viska nuo pirmo puslapio, bet taupyt taip ir neismokau blush2.gif susiinstaliavau buhalteri, tik kazin kiek laiko naudosiuos? g.gif dar labai idomu, kur jus, prisipirkusios 11 vistu ar puse kiaules, viska dedat? saldiklius namie turit? pas mane namie paprastas saldytuvas su 3 stalciu kamera, kurioje pastoviai vietos mesai pritruksta... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(mucho gusto @ 2006 10 09, 20:14)
perskaiciau viska nuo pirmo puslapio, bet taupyt taip ir neismokau  blush2.gif susiinstaliavau buhalteri, tik kazin kiek laiko naudosiuos?  g.gif dar labai idomu, kur jus, prisipirkusios 11 vistu ar puse kiaules, viska dedat? saldiklius namie turit? pas mane namie paprastas saldytuvas su 3 stalciu kamera, kurioje pastoviai vietos mesai pritruksta... doh.gif


pas mane tas pats tongue.gif vietos užtenka mėsai, kurią suvalgom daugmaž per mėnesį.
Atsakyti
QUOTE(Vitalija @ 2006 10 03, 12:52)
Gyvenam vidutiniškai, bet šaldyti virtą sriubą blink.gif


neturim etatinio virėjo, kad kasdien po porą valandų vietuvėje sukinėtųsi schmoll.gif o ir kaim? Šaldytas maistas nekeičia savybių, jei tinkamai sušaldomas. Ypač sriubos - nieko joms neatsitinka. O nuo pragyvenimo lygio tai visiškai nepriklauso schmoll.gif tai visiškai ne pinigų, o laiko taupymas. tiesiog kai kurios šeimos to laisvo laiko kelias valandas kasdien mieliau skiria mielesniems užsiėmimais biggrin.gif

QUOTE(bulba @ 2006 10 03, 16:32)
Ne kiekviena sriuba galima susaldyti, kitos, ypac kurios su bulvemis, atsildytos buna tikra slykstyne.

drinks_cheers.gif kiaušiniai taip pat - virsta į neaiškias kempines doh.gif todėl špinatų sriubą užšaldau, o kiaušinį į jas įpjaustau prieš pat valgant, atšildžius (tai sriuba, sudėtimi labai panaši į rūgštynių sriubą).
Kažkada dėl nežinojimo užšaldžiau troškintas bulves su žuvim, teko viską išmesti. Bulvės, kaip sakai, virto į šlykštynę, o žuvis - į putas blink.gif

QUOTE(karra @ 2006 10 04, 13:01)
kodel negalima????
musu sheima gyvena geriau nei vidutinishkai. bet tai netrukdo gamint patiekalus "savaitei" ir deti i shaldytuva bei kasdien pasishildyti porcijas ishemus ish shaldytuvo.

o gal siulote vienam sheimos nariui buti etatiniu kasdieniu sheimos vireju?


drinks_cheers.gif
patogu - greita - sutaupomas laikas - plius naminis maistas valgomas. Aš taip pat prisišaldau įvairaus maisto, kad kasdien galima būtų valgyti kitokį maistą mirksiukas.gif kas kas, o sriubos visai nekeičia nei skonio, nei sudėties g.gif jei šaldau, tai renkuosi šaldyti skystesnį maistą - sriubas, troškinius, spagečius su padažu, ir kitus patiekalus su padažais. Pastebėjau, kad sausas maistas dar labiau padžiūna, pvz. kepta mėsa. unsure.gif
Vyras sako, kad spagečiai su faršu ir padažu atšildžius skanesni nei šviežiai pagaminti laugh.gif
Atsakyti
Jo, yra tokiu produktu, kuriuos antra karta pasildzius, atsiranda visiskai kitoks, dar skanesnis skonis
Atsakyti
QUOTE(akvilyte @ 2006 10 01, 20:30)
šiandien išleidau 102lt.. nusipirkau 11 broilerių  blink.gif kilas 5lt.... susipjausčiau, susidėjau porcijomis ir užšaldžiau ax.gif  užteks mėnesiui bigsmile.gif  manau liux negu atskirai pirkinėt doh.gif  nueinį į pardę vištienos o vistiek parsitįsi dar nereikalingų prekių kaip min už 10lt ax.gif

gera ideja bigsmile.gif nu gal ne 11 pirksiu, bet keleta tikrai rasiu kur sutalpinti smile.gif
QUOTE(NAFANIA @ 2006 10 02, 08:31)
O aš kai pamačiau vieną kartą kaip turguje pjausto mėsą (nukritusi ji buvo ant žemės, tai pardavėjas pakėlė tarp kitko, supjaustė ir sudėjo į lentynas  blink.gif ), tai kažkaip bijau "švaros" atžvilgiu turguje pirkti mėsą  ax.gif . Gal kuri žinote Vilniuje kokią firminę mėsos parduotuvę, kurioje būtų mėsa pigesnė nei Rimi, Maxima ar Iki  blush2.gif

mano seseriai buvo toks atvejis - parduotuveje paprase atsverti kilograma vistos sparneliu. pardaveja sudejo juos i maiseli, pasvere, o keliant paduoti plyso maiselis ir viskas isbiro ant zemes. tai pardaveja visiskai ramiai surinko juos, sudejo i kita maiseli ir tiesia seseriai. si sako: kaip suprasti? o pardaveja: o kas negerai? sesuo: as paprastai sparneliu nuo zemes neperku... tada pardaveja:gi vis tiek namo parsinesusi plausite... o tai jums pakeisti? ir pakeite. sesuo isejo ir daugiau ten nebeperka.
esu tikra, kad tuos sparnelius ji kitam zmogui pardave, betgi turek proto ir nesiulyk nukritusio maisto tam, kuris mate, kaip jis nukrito doh.gif
Papildyta:
dar del saldymo: as uzsaldau kaimiska varske, kai jos daugiau parsivezu. atsilusi ji lygiai taip pat tinka bet kokiems patiekalams gaminti ir nei kiek nepasikeicia. tik nepatariu saldyti liesos varskes - vanduo is jos isteka atsildzius ir nieko gero nelieka schmoll.gif
Atsakyti
oi man geriau duona su vandeniu valgyt, tik jau ne sildyta maista (cepelinus, balandelius tai sildytus valgau) bet kito maisto kokias sriubas ne schmoll.gif , man mikrobangeje sildytas neskanus, nors darbe kai labai isalksti tai suvalgydavau. Net kavineje jaučiu, kad maistas šildytas
Atsakyti