QUOTE(Vitalija @ 2006 10 03, 12:52)
Gyvenam vidutiniškai, bet šaldyti virtą sriubą
neturim etatinio virėjo, kad kasdien po porą valandų vietuvėje sukinėtųsi

o ir kaim? Šaldytas maistas nekeičia savybių, jei tinkamai sušaldomas. Ypač sriubos - nieko joms neatsitinka. O nuo pragyvenimo lygio tai visiškai nepriklauso

tai visiškai ne pinigų, o laiko taupymas. tiesiog kai kurios šeimos to laisvo laiko kelias valandas kasdien mieliau skiria mielesniems užsiėmimais
QUOTE(bulba @ 2006 10 03, 16:32)
Ne kiekviena sriuba galima susaldyti, kitos, ypac kurios su bulvemis, atsildytos buna tikra slykstyne.

kiaušiniai taip pat - virsta į neaiškias kempines

todėl špinatų sriubą užšaldau, o kiaušinį į jas įpjaustau prieš pat valgant, atšildžius (tai sriuba, sudėtimi labai panaši į rūgštynių sriubą).
Kažkada dėl nežinojimo užšaldžiau troškintas bulves su žuvim, teko viską išmesti. Bulvės, kaip sakai, virto į šlykštynę, o žuvis - į putas
QUOTE(karra @ 2006 10 04, 13:01)
kodel negalima????
musu sheima gyvena geriau nei vidutinishkai. bet tai netrukdo gamint patiekalus "savaitei" ir deti i shaldytuva bei kasdien pasishildyti porcijas ishemus ish shaldytuvo.
o gal siulote vienam sheimos nariui buti etatiniu kasdieniu sheimos vireju?
patogu - greita - sutaupomas laikas - plius naminis maistas valgomas. Aš taip pat prisišaldau įvairaus maisto, kad kasdien galima būtų valgyti kitokį maistą

kas kas, o sriubos visai nekeičia nei skonio, nei sudėties

jei šaldau, tai renkuosi šaldyti skystesnį maistą - sriubas, troškinius, spagečius su padažu, ir kitus patiekalus su padažais. Pastebėjau, kad sausas maistas dar labiau padžiūna, pvz. kepta mėsa.
Vyras sako, kad spagečiai su faršu ir padažu atšildžius skanesni nei šviežiai pagaminti