Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip iš kirvio košę išvirti....

Taip, būtent apie pietus kalbėjom, pas mus pusryčiai laaabai greiti ir turbūt patys pigiausi ir sveikiausi (avižinė košė) biggrin.gif
O vakarienės kažkaip nebūna, po pietų kažko užkremti pro šaldytuvą praeinant ar prie arbatos, bet kažko atskirai tai negaminam.

Na tvirtas maistas nėra tik mėsa smile.gif Žinoma sriuba pietų tai net man neatstotų (na gal 20 minučių)
Atsakyti
QUOTE(Pause @ 2008 10 05, 18:23)
Na tvirtas maistas nėra tik mėsa smile.gif Žinoma sriuba pietų tai net man neatstotų (na gal 20 minučių)


Pabandyk tai pasakyti vyrui, kuriam jei nėr mėsos gabalo lėkštėj, tai ir valgyt nėra ką biggrin.gif
O sriubos man pietums visai kažkaip užtenka ax.gif
Atsakyti
Pasiduodu biggrin.gif Tokių vyrų pas mane nėra g.gif
Atsakyti
Viskas, kas ne mesa - lengvas uzkandis pries pietus... mano taip megstamas varskes apkepas, blyneliai suvalgomi, bet po penkiolikos minuciu arba kiausiniene su desrelem kepasi, arba pica, arba sumustiniu kalnas stovi... Taip kad pilnai suprantu eiven ir kitas, kuriu seimu skrandziu neuzpildo sriuba, varskes patiekalai, makaronai, bulves (dar is bedos bulviniai blynai ar kugelis, bet su dauuuuuuuuug padazo) bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(KibirVibir @ 2008 10 06, 09:10)
Viskas, kas ne mesa - lengvas uzkandis pries pietus... mano taip megstamas varskes apkepas, blyneliai suvalgomi, bet po penkiolikos minuciu arba kiausiniene su desrelem kepasi, arba pica, arba sumustiniu kalnas stovi... Taip kad pilnai suprantu eiven ir kitas, kuriu seimu skrandziu neuzpildo sriuba, varskes patiekalai, makaronai, bulves (dar is bedos bulviniai blynai ar kugelis, bet su dauuuuuuuuug padazo)  bigsmile.gif

drinks_cheers.gif Pas mane taip pat ir pabandyk cia taupyti doh.gif
Todel ir sakau kad sveikas ir pigus maistai tai is fantastikos srities ax.gif
Aisku galima pasakyti kad mesa nesveikas maistas, bet yra galimybe likti su sveiku maistu, bet be vyro lotuliukas.gif Kas manes visiskai nevilioja mirksiukas.gif
Atsakyti
Manau, kad pigiai išeina pagaminti daržovių troškinius su mėsa, dar verdu sriubą su mėsos gabalėliais arba frikadėlėm, plovas, kotletai. Kiaulienos karką arba kulninę - valgome dviese dvi tris dienas, šiltą ir šaltą ir dar sriubos didelis puodas išeina.
Atsakyti
Tinka rudens sezonui:
Blyneliai is moliugo: sutarkuoju dideli gabala moliugo su burokine tarka, + keli kiausiniai, druskos, galima cukraus, jei norit saldziu, arba kokios vegetos, mesos prieskoniu, jei norit suresniu. Is akies pridedu miltu, kad suristu visa mase. Kepti aliejuje. Na labai pigu, o mano seimyna valgo, net ausys linksta. Vietoj moliugo galima naudoti kopusta arba obuolius. Skanaus
Dar apie desreles. Manau, geriau nusipirkti grynos mesos kg, nei desreliu kg. Bus daug sociau, ilgiau uzteks. Juk galima padaryti troskini, plova, apkepus su makaronais ar bulvem. Valgysit ta mesos gabala kelias dienas, o desreles sukirsit per karta-du
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sisi: 07 spalio 2008 - 09:36
Sutinku dėl dešrelių smile.gif

Jau įsivaizduoju kaip Sisi šeimyna sėdi prie stalo ir linksi ausimis lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Pause @ 2008 10 05, 18:23)
Žinoma sriuba pietų tai net man neatstotų (na gal 20 minučių)

Zinau tokia sriuba, kuri atstotu ir pietus! Nusiperki lasisos uodega arba rinkinuka, kuriu buna prie zalios zuvies skyriaus, kai padaro file, isverdi, isrankioji kaulus. Sultinyje, kuriame vire lasisa, isverdi supjaustytu bulviu ir lesiu (arba zirniu, pupeliu), + prieskoniai, morkytes, svogunai ir dar kas tik nori, baigiant virti sumetam lasisa. Darau tirsta tokia sriuba. Kertam net ausys linksta;)))), galima su duona. Sriuba gaunasi tikrai riebi, labai tinka vyrams besociams wink.gif) Man kartais net per riebi, pries virdama darzoves dar nugraibau riebaliukus nuo virsaus.
Na cia jau tema su receptais gaunasi...
Atsakyti
Bet tai labai šaunu, nes anksčiau lyg ir buvo receptuose tokia tema apie pigius patiekalus, bet neberandu, tai čia irgi šaunu pasiskaityti kas ką gamina sočiai ir nebrangiai smile.gif

Atsakyti
cia yra tema Ka gamina taupancios (nors geru ideju rasi ir Ka siandien gaminome pietums ar panasus pavadinimas, tiksliai dabar nepamenu):

http://www.supermama...p;#entry2032494

Atsakyti
Laba,papasakosiu kaip as taupau,nusipirkusi 1kg. farso kepu ne kotletus,o idarytus mesos dubenelius,padarau is farso dubenelius nedidelius o ividu pridedu keptu darzoviu,morku,svogunu,papriku pakeptu su pomidoru padazu,tikrai skanu o ir farso reik maziau nei gryniems kotletams,taip 2d valgom idarytus dubenelius ir dar is likusio farso padarau spageti,pakepinu ji vel su gausiu buriu darzoviu ir ant makaronu uzdedu,jei daugiau gaunasi tai ir 2 dienas valgom,cia tik pietums buna,tai kaip sakant su 1kg farso galim 4 dienom pietus nedidelei seimynai isvirti thumbup.gif Jei dubeneliai atsibosta tai i farsa idei ryziu,imusi kiausini,sufomuoji kukulius ir verdi,as dar keptuvej koki padaziuka pasidarau,bulviu isiverdu,dar agurkeli ir vel gaususi nebrangus skanus pietus thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Enriko mama: 11 spalio 2008 - 17:16