Sveikutės,
Šiemet gausu obuolių, pasidalinkime patirtimi kaip skaniai išvirti obuolienę ar maišote su kuo nors? Ar vien iš obuolių darote?
Įprastas receptukas jau man pabodo, norisi kaip sakoma ko nors gaivaus ir naujo
Iš anksto ačiū už pasidalinimą patirtimi
Aš obuolienę neverdu,bet "kepu".Į puodą,kurį būtų galima kišti į orkaitę,plonai supjaustau obuolius.Tarkim 5 litrų puodą pilną obuolių kišu į orkaitę ir kepu apie 15 min.ištraukiu supilu 1-2 stiklines cukraus ir apmaišius vėl orkaitėn.Dar pora kartų ištraukus pamaišau ir viskas .Man tai patogu nes nesvyla,netyška ,nedaug cukraus reikia ir gaunasi tokia saldžiarūgštė
aš pirmą kartą gaminau "greitukę":
1 kg vasarinių obuolių, 0.5 st. cukraus, 1 šaukštelis cinamono
obuolius tvarkingai supjaustyti riekelėmis, užpilti cukrumi ir palaikyti 2-3 val. Nuo užvirimo virti apie 20 minučių. Prieš pabaigą sudėti cinamoną ir išmaišyti. Dėti į stiklainius ir karštus užsukti.
Tikrai l. skanu, išbandyta, tik aš dėjau truputį daugiau cukraus.
1 kg vasarinių obuolių, 0.5 st. cukraus, 1 šaukštelis cinamono
obuolius tvarkingai supjaustyti riekelėmis, užpilti cukrumi ir palaikyti 2-3 val. Nuo užvirimo virti apie 20 minučių. Prieš pabaigą sudėti cinamoną ir išmaišyti. Dėti į stiklainius ir karštus užsukti.
Tikrai l. skanu, išbandyta, tik aš dėjau truputį daugiau cukraus.
Aš kaip tik šiandieną gaminau obuolienę. Tik va dabar laaabai tingiu receptuko tikslaus iškoti. Galėčiau vėliau parašyti. Labai paprastas ir greit pagaminamas
O kaip padaro tikia obuoliene kur gabaliukai kaip "saldainiai"
Girdejau kad reikia uzvirint ir isjungt ir taip kokius 5 kartus.
gal kas zino kaip ten istikruju daro
Girdejau kad reikia uzvirint ir isjungt ir taip kokius 5 kartus.
gal kas zino kaip ten istikruju daro
Aš verdu obuolienę greitam naudojimui.Paskaninu cinamonu,dedu keletą gvazdikėlių.O dėl tų skiltelių uogienėje,tai bebaigiant virti sudėti kietesnių obuolių griežinėlių,tada jie nesuverda
QUOTE(Spyglė @ 2006 09 05, 19:39)
Aš verdu obuolienę greitam naudojimui.Paskaninu cinamonu,dedu keletą gvazdikėlių.O dėl tų skiltelių uogienėje,tai bebaigiant virti sudėti kietesnių obuolių griežinėlių,tada jie nesuverda
Reiks isbandyt, vis paprasciau nei dvi dienas virti
QUOTE(žalia @ 2006 09 05, 18:06)
O kaip padaro tikia obuoliene kur gabaliukai kaip "saldainiai"
Girdejau kad reikia uzvirint ir isjungt ir taip kokius 5 kartus.
gal kas zino kaip ten istikruju daro
Girdejau kad reikia uzvirint ir isjungt ir taip kokius 5 kartus.
gal kas zino kaip ten istikruju daro
O tu kartais ne obuolių sūrį turėjai omeny?
QUOTE(babouziuke @ 2006 09 06, 08:14)
O tu kartais ne obuolių sūrį turėjai omeny?
Nu ne, kiek zinau ten dar daugiau krapstimosi.
O gal zinai receptuka ?
Obuolienės receptas, pagal kurį viriau.
Nuplauti obuoliukus. Nusausinti. Išskobti sėklytes. Supjaustyti griežinėliais. Sumesti į tą puodą, kuriame virsite. Apibarstyti cukrumi. Maždaug orentuotis - 1kg. obuolių 200g.cukraus. Palikti per naktį ar visai parai. Tada užvirti. Pamaišyti. Baigus virti paskaninti cinamonu ir maltomis raudonosiomis aitriosiomis paprikomis. Sumaišyti ir sudėti į stiklainius
Nuplauti obuoliukus. Nusausinti. Išskobti sėklytes. Supjaustyti griežinėliais. Sumesti į tą puodą, kuriame virsite. Apibarstyti cukrumi. Maždaug orentuotis - 1kg. obuolių 200g.cukraus. Palikti per naktį ar visai parai. Tada užvirti. Pamaišyti. Baigus virti paskaninti cinamonu ir maltomis raudonosiomis aitriosiomis paprikomis. Sumaišyti ir sudėti į stiklainius
QUOTE(žalia @ 2006 09 05, 17:06)
O kaip padaro tikia obuoliene kur gabaliukai kaip "saldainiai"
Girdejau kad reikia uzvirint ir isjungt ir taip kokius 5 kartus.
gal kas zino kaip ten istikruju daro
Girdejau kad reikia uzvirint ir isjungt ir taip kokius 5 kartus.
gal kas zino kaip ten istikruju daro
sita obuoliene geriausiai gaunasi is antaniniu obuoliu.reikia nulupti obuolius juos supjaustyti kokiais norite gabaliukais as tai pjaustau obuoli i keturias dalis o pusytes dar supjaustau sekrsai.tada uzpilu cukrumi ir palaikau para .tada verdi kol gaunasi tirsta mase mazdaug gal 1 val.ir viskas obuoliu skilteles lieka nesusileide ir spalva gaunasi tokia skaisti gelsvai rusva kaip medus .mano dukra butent tokia obuoliene megsta. bet kaip sakau man ji gaunasi tik is antaniniu obuoliu,ir nezinau kodel.
Ačiū Ramune už kepta obuolienę išėjo super ir skanu, ir greita