Įkraunama...
Įkraunama...

Feng Shui

Siaip as nelinkusi radikaliai viska tvarkyti pagal feng shui, bet kai kurias smulkmenas pastatau buten taip kaip rekomenduojama. Kaip ne keista bet blogiau tikrai nebuna, o nuo saviitaigos tik pagereja!!!! biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE (Rasma @ 2003 10 30, 21:06)
Kojomis į duris tik numirėlius išneša..Šiaip jau ne tik Feng Shui, bet ir pagal daugelio tautų papročius lova turėtų būti netiesiogiai į duris: nei kojom, nei galva..beje, lovos galvūgalį į lango pusę statyti irgi nerekomenduojama..tam yra sienos biggrin.gif

O gal kas girdejot, pagal ta pati feng shui ar shiaip ish kitu protingu shaltiniu smile.gif miegamajame lova statyt, kad galva butu i shiaure ar i pietus?
Man visaip gaunasi, tik negaliu apsisprest:)
Atsakyti
O kiek as zinau , tai Feng -Shui skelbiamos tiesos veikia nepriklausomai nuo to tiki tu ar netiki , tiesiog yra taip ir viskas .
Pvz.: As kazkada padovanojau sesei skulpturele su dviem delfinais , nes jai nesiseke susirasti drauga. Pastate ji tuos delfinus antroje zonoje. Ir siuo metu sekmingai bendrauja su puikiu ir mylinciu zmogum , labai linkiu jiems laimes ir sekmes.
Arba dar , kol pas seseri televizorius stovejo ziniu kampe , tai jos dukra nuo ryto iki vakaro budavo prilipus prie tv. ir jos visos kalbos tik ir sukosi , kaip kokioj laidoj kas pasake ir t.t. , o kai perstate i 3 zona , tai kazkaip jai atsirado ir kitu idomiu uzsiemimu , o tv ziuri labai saikingai...
Gal sutapimai , bet mano gyvenimas po kai kuriu pertvarkymu , tai pasikeite neatpazystamai...


user posted image

Bandysiu paaiskinti . ( Siaip tai asmeniskai as pries kazka dovanodama ar keisdama visalaik klausdavau patarimo specialistes , nes tik turedamas tvirtu ziniu ir praktikos zmogus gali tiksliai ir teisingai viska paaiskinti , o ir viskas priklauso nuo konkretaus zmogaus konkrecios situacijos)
Cia idejau "bagua korta" pagal ja galima nusistatyti kambario ar viso buto/namo zonas. Reikia ta patalpa, sakykim kambari padalinti i 9 kvadratus.( Sakykim dvi sienas padalinti i tris lygias dalis ir ir isvesti tieses)O ten kur yra durys -yra 8, 1 arba 6 zona.
Jeigu seimoje yra seksualinio pobudzio problemu , tai reikia deginti raudona zvake 7 zonoje (Tarp kitko yra skirtumas ir kokiame aukstyje stovi zvake , nes jei siena dalinsime i 3 lygius nuo grindu link lubu , tai 1-nuo zemes yra materiali zona (pinigai) , 2- vidurinis jausmai , emocijos ; 3 iki lubu protas , ismintis (si proto lygmeni patariama isvis neapkrauti niekuo ))
Jei truksta romantikos ar jei daznai neissipildo norai susieti su namais-1 zonoje deginti rozine zvake ideta i stikline zvakide(ne ant kojeles)
Jei truksta asmenines laisves , partnerio supratimo , ikvepimo - balta zvake 9 zonoje
Jei norite lygybes (seimoje) , draugystes , sugebejimo imti ir duoti , dvasinio palaikymo - tamsiai zalios zvakes 6 zonoje .
Siaip dar raso , kad zvakes geriausia pries deginant butu pasventinti.
Tai tiek radau apie seimyninius santykius.
Gal kam bus idomu...
Atsakyti
O gal kas zinot kur Vilniuje galima nusipirkti kinietisku monetu, varlyciu laikanciu moneta, vezliuku, delfinu ir visokiu kitokiu Feng-shui rekomenduojamu smulkmeneliu?
Atsakyti
QUOTE (ewa @ 2004 05 31, 18:04)
O gal kas zinot kur Vilniuje galima nusipirkti kinietisku monetu, varlyciu laikanciu moneta, vezliuku, delfinu ir visokiu kitokiu Feng-shui rekomenduojamu smulkmeneliu?

Pries kelias dienas Senamiestyje maciau kazkokia panasia parduotuvele- gal ten pavyktu ka nors rasti?..
Pranciskonu 3/6 yra tokia kavine/sveciu namai "Sauni vietele", tai tiesiai priesais ta tos kavines iskaba yra mazute parduotuvele... Nezinau, ar aiskiai nupasakojau g.gif Jei ka, gal salia budama tikslesni adresa suzinosiu wub.gif
Atsakyti
ech, padovanojo man čia podružkė (aišku, tik gero linkėdama) visokių pribombasų, kad ir meilėj sektųsi, ir kad porą surasčiau, ir kad bernų neatsiginčiau.... Tai arba ne toj vietoj laikau, arba man neveikia - kai tik pasikabinau bernų pritraukėją iš viso visi dingo sad.gif
Bet vat kad pinigėliai šiaurės rytų kampe veikia - faktas kaip blynas thumbup.gif Kai pasidėjau, nu netrūksta jų pas mane, nors tu ką tongue.gif Ne perteklius, bet ir ne trūkumas...
Atsakyti
Gal as cia nelabai kaip paaiskinau , bet ten kur pinigai ,jausmai , protas ,tai cia apie lygi ziurint nuo grindu link lubu (pvz. lubu aukstis yra 2.40 m. tai reiskia kad 1 zona yra nuo grindu iki 0.8 m; antra nuo 0.8m iki 1.6m; ir trecia nuo 1.6m iki 2.4m).
bendros zonos bagua kortoje yra:
1- vandens zona; visko pradzia
2- zemes zona; moteriskos energijos koncentracija
3- vyresniuju zona
4- vejo zona; harmonija seimoje ir versle
6- dangaus zona; vyriska energija
7- isminties ir meiles zona
8- kalnu zona; zinios
9- ugnies zona; slove ir karjera
5- bendrosios energijos zona; ismintis, tiek kiek esu vertas ir turiu isminties.

Taigi kambarys skirstosi i pagrindines 9 zonas, ir dar aukstis i pagalbines 3 (tie 3 lygiai galioja visiem simboliam kurie kabinasi ant sienu ar statosi ivairiuose lygiuose)

manau kad dabar bus aiskiau
Atsakyti
Na bet su tom zonom irgi sudetinga, mat dar tik dvi feng-shui knygeles pastudijavau, tai dalinimai busto tokie ivairus bei skirtingi, tas pacias bagua zonas irgi ne visi vienodai vadina, priklauso nuo mokyklos, mano shemos ne 100% atitinka *MAGIC*... kazkada bandziau dvi skirtingas schemas ant savo namo plano braizyti, tai toks meniskas sedevras gavosi! laugh.gif

Siaip megejiskai pazaisti galima, bet perdem isigilinti i siaura sriti, kaip pvz koki konkretu skirstyma zonomis nera reikalo, nes feng-shui yra taip pat ir derinimo menas, energijos tekejimas ir t.t. Nes paskui uztenka kiek praplesti sioje srityje zinias (o knygos Lietuvoje irgi labai jau megejiskos ir nesutampa ju info) ir visas supratimas subyra - tenka isivaizdavima statyti is naujo g.gif

Svarbu prisiminti, kad namuose energija turi teketi netrukdoma ir ne taip, kad 'pro viena gala iejo, pro kita isejo' biggrin.gif , reikia, kad ji patektu i visas zonas, o kokie uzgriozdinti kampai slopina geraja energija. Ai, nieko nesvarbu prisiminti.... nes viena rasau, kitas dalykas jau mintyse... Aisku, kiekvienas turi sau atsirinkti.
Sudetinga tema rolleyes.gif
Atsakyti
Laikiau pakabinusi ant laukuju duru rankenos tris raudonu kaspineliu suvertas monetas,dar pinigineje nesiojuosi mazesnes tokias monetas.Beje,viena is ant laukuju duru kabanciu monetu nei sio ne is to perluzo,palaikiau tai blogu zenklu ir nuemiau jas visai. beje,tada tikrai turejom finansiniu sunkumu.
Dar turiu nefritine vezlio statulele,bet nelabai zinau,kur tiksliai reikia ja laikyti.Ai,pilna pas mane visokiu pribombasu,knygu apie Feng-Shui irgi turiu,reikia tik atidziau pastudijuoti,bet man ten viskas gana sudetinga blink.gif .
O jus man paaiskinkit,ka reiskia du delfinai? Turiu tokia figurele,bet matyt laikau netinkamoje vietoje g.gif .
Milabra,o ka tu ten laikai siaures rytu kampe,ar tas suristas monetas?Ir kaip nustatai ta siaures rytu kampa,cia kambario ar viso buto atzvilgiu?Kazkada laksciau po buta su kompasu ir braiziau zonas,bet pastebejau,kad daugelio reikalavimu neimanoma igyvendinti huh.gif .
Atsakyti
Vai vai kaip įdomu.. g.gif huh.gif
Vyras aišku nesuprastų tokių bajerių, bet man patiko, net bandžiau savo kambarį paanalizuoti.. wink.gif tongue.gif
Nieko naujo nepridursiu, bet vis paskaitysiu šią temelę wink.gif rolleyes.gif
Atsakyti
Tuoj rulete i rankas ir begsiu tu zonu nustatineti biggrin.gif . *MAGIC*,butu idomu suzinoti daugiau,pvz.kaip sustiprinti viena ar kita zona smile.gif
Beje,delfinus jau persistaciau i antra zona savo miegamajame.Tik man iskilo klausimelis,kodel i antra,o ne i septina g.gif .
Na jau dabar kai uzsiimsiu,nebus galo doh.gif .
Atsakyti
Taip, is tikruju yra keletas zonu nustatymo budu. pagrindiniai yra pagal pasaulio salis ir bagua korta. dazniausiai naudojama Bagua korta, nes jei ziurime pagal pasaulio salis, tai kartais reikia persukti visa nama smile.gif
Lilian Too knygos yra normaliausios, nes labai daug informacijos Lietuvoje yra prastai isversta arba visiskai neteisingai isversta.
keletas pastebejimu: viskas ka raso Feng shui pildosi, taciau yra vienas bet.... galbut kai kuriems reikia daugiau laiko, o kai kuriems maziau. manau kad reikia tiesiog stengtis gyventi pagal tai ir viskas bus puikiai.Du delfinai yra draugystes biciulystes simbolis , todel geriausia jei tai yra delfinu porele, juos reikia padeti taip , kad jie neziuretu i duris , o moteriskoj zonoj todel , kad mot. zonoj dedasi visi poriniai daiktai (2 vienodi). Kas del rankenu , tai idealu , kai ju forma buna i gala platejanti ir kylanti i virsu (bet kilti turi tik i virsu , o ne i apacia , o paskui aukstyn)tada yra nestabdoma ieinanti geroji energija . Tarp kitko isvertus Feng Shui reiskia formos mokykla . Ir dar kuo zmogus maziau uzsiterses (energetiniu poziuriu) tuo geriau jis intuityviai jaucia kas kur yra gerai.
Ir keisti namuose vien del mados ar idomumo tikrai neverta . Tik kai atsiranda kokiu tai problemeliu , gali atitinkamas zonas suaktyvinti .
Siaip namuose nereiketu kabinti kryziu ( ne tik namuose , bet ir ant kaklo)
Oi as cia kaip pradejau skaityti vyro uzrasus (jis lanke kursus apie Feng Shui ) tai kuo toliau i miska - tuo daugiau medziu .
Jei kas konkreciai domina - klauskite , nes apie simbolika as turiu sioki toki supratima...
O siaip tai linkiu , kad visu namai butu jaukus , kad santykiai seimoje butu puikus ir kad pacios butumete Laimingos is didziosios raides!
Atsakyti