Labai mėgstu lašišą
Man labai skanu toks žalios lašišos užkandėlis, kurį visos laisvai spėsite pagaminti savo brangiausiems ryt Valentino pusryčiams

.
ŽALIOS LAŠIŠOS DELIKATESAS
0,5 kg. lašisos file su odele
1 šaukštas druskos
1 arb. šaukštelis cukraus arba medaus (kas nealergiškas)
1 arb. šaukštelis viskio (nebūtinai, bet skonį pagerina)
0,5 citrinos sulčių
Visu tuo , kas išvardinta, apibarstome ir apipilame lašišą (jei dedate medų, tai pirma jį išmaišyti citrinos sultyse, o tada supilti ant lašišos, jei cukrų, tai tiesiog pabarstote, tirpinti nereikia), įdedame į indelį su dangteliu, o ryte - jau galite valgyti.
Geriausia padaryti sumuštinius uždedant
ant tosteryje pakepintos baltos duonos , tada jokio sviesto nereikia
Arba galite supjaustyti kubeliais, sumaišyti su krapais ir šaukšteliu garstyčių ir irgi ant tosteryje kepintos baltos duonos uždėti - dar pikantiškiau
Bet maniškis tai labai vertina pirmą variantą.
O dar , kai būna geras

, palepinu
GARINTA LAŠIŠA su ŽALIUOJU PADAŽU
Lašišą papipirinti, padruskinti (jokių kitų prieskonių- šiukštu negalima dėti) ir garpuodyje ant garų pavirti ne ilgiau, kaip 15 min. O į stalą patiekti su virtais Basmati ryžiais, pakepta cukinija ir "žaliu padažu".
"Žalias padažas" daromas taip - špinatus ( kokį 100 gr. - atrodys dayg, bet pakaitinti sukrenta) nuplauname ir šlapius sudedam į puodą, kurį uždengiame dangčiu. Pašutimane kokias 3 min. ( jokiu būdu nepilkite daugiau vandens !). Tada karštus špinatus sudedame į blenderį, įpilame 100 gr riebios grietinėlės, druskos ant peilio galo ir suplakame.
Tada visą masę atgal į puodą, kur šutinome špinatus ir užverdame. Viskas. Labai paprasta. Ir labai labai skanu. Ir įspūdinga - raudona lašiša tokiam žaliam padaže...
Jei vyras mėgsta žuvį, didelė tikimybė, kad labai patiks...
Bėda ta , kad mūsų vyrams lietuviams dažnai labiau patinka jautienos steikas pipirinis