Radau toki sio torto varianta:
200 g sviestinių sausainių
80 g sviesto
30 g želatinos
350 g maskarponės sūrio (kaip grietinėlė, labai kaloringas ir gana brangus)
arba
350 g rikotos sūrio (primena varškės-grietinėkės kremą, pigesnis ir nekaloringas)
350 g jogurto su persikais
70 g cukraus
20 g vanilinio cukraus
5 šaukštai citrinų sulčių
4 persikai,
10 didelių aviečių (gali buti ir kitos uogos, puikiai tinka rūgščios, tinka ir šaldytos uogos)
* Į šaldymo maišelį subertus sausainius sutrupinti kočėlu. Trupinius sumaišyti su ištirpintu sviestu ir torto formoje iš gautos masės suspausti 0,5cm storio sluoksnį.
* Jogurtą išmaišyti su sūriu, suberti cukrų, vanilinį cukrų, citrinos sultis.
* nedideliame kieky vandens, išbrinkintą ir ant silpnos ugnies ištirpintą želatiną išmaišyti su 2 šaukštais kremo ir supilti į visą masę.
* Kremą tolygiai paskirstyti ant papločio, išlyginti viršų.
* Nuplautus ir supjaustytus skiltelėmis persikus bei uogas išdelioti ant sustingusio torto. Papuoštą tortą iškart patiekti.
* Kad torto viršus ilgiau išliktų gražus, jį galima aplieti drebutiniu užpilu.
Skanaus