Rizikuoju susilaukti atgarsio į šį pasisakymą, tačiau vistiek negaliu patylėti

Iki praeitos savaitės maniau, kad Maximoje parduodami mascarponės tortai yra patys tikriausi itališki maskarponiai... O praeitą savaitę vienas tūlas šiaurės italas įrodė man, kad tai nėra taip

Jis padarė tikrąjį (jis taip tvirtino) itališkąjį mascarpone. Sudėtis maždaug tokia: daug spec. sausainių (ale katės liežuvėlių), sulaistytų kava ir brendžiu (o čia praverstų Renatos rinkinukas

) ir susluoksniuotų su mascarponės sūriu, kuris prieš tai išplaktas su mase, padaryta iš trinto su cukrumi kiaušinio trynio ir plakto baltymo. Žodžiu, kažkas tokioje dvasioje... Detalių italas man neatskleidė - tipo šeimos receptas ar kazkas panašaus.
Žmogus išryškėja iš veiksmų, o ne iš minčių, kad ir kokios kilnios jos būtų. T. Karlaitis