Pagrindas:
120 g sviesto,
200 g biskvitiniu sausainiu
Kremas:
16 g zelatinos,
2 citrinos,
500 g mascarpone surio,
250 g vanilinio jogurto,
120 g cukraus,
400 ml grietineles
pagrindui sausainius sutrupinti, o sviesta islydyti. Isardoma forma iskloti kepimo popieriumi ir sudeti sausainius sumaisytus su sviestu. Pavirsiu islyginti ir paspausti. Atsaldyti 30 min.
Zelatina uzpilti nedideliu kiekiu salto vandens ir isbrinkinti. Citrinas nuplauti, nutarkuoti zievele, o sultis isspausti. Ismaisyti suri, jogurta, citrinos sultis, tarkuota zievele ir cukru. Zelatina pasildyti kol issileis. Maisant jogurto mase plona srovele supilti zelatina. Kai tik tortas prades stingti imaisyti standziai isplakta grietinele. Mase supilti ant sausainiu ir idet i saldytuva. Kai mase jau bus apstingus sakute susiausti pavirsiu (nepadaryti to per velai, nes gausis isdraskymai, o ne pasiausimas ) kai pilnai po 3 val sustings apdeti uogomis ir lengvai apsijoti cukraus pudra. Viskas!
Na, pasidalinsiu ir as savo patirtimi. Kadangi skriaga esu nereali, ir braskiu turejau atliekamu, tai dariau taip: Vietoj maskarponės nusipirkau 4 pakelius po 125 g. homogenizuotos varskes su braškėmis (po 1,19ct), jogurta paemiau braskini,(kiekis toks pats), o Optima Linijos zelatinos idejau 40g. Citrinu nedejau isvis. Visa kita pagal recepta. Papuosiau braskemis. Ir darba ir namie visi labai gire, tikrai isejo labai skaniai. Torto kaina isejo apie 12 Lt. Skanaus. Nors cia ne visai i tema, nes maskarpones cia ne kvapo, o ir spalva tokia grazi , svelniai rozine gavosi. Dabar bus vysniu, darysiu toki pati tik su vysniu varske ir vysniu jogurtu