Neatsispyriau pagundai ir as sita torta padaryti, nes labai jau megstu maximos torta su mascarpone
Bet turiu pasakyti, kad sitas, nors ir labai skanus, bet nei is tolo nepanasus i originala, nebent as kazka ne aip padariau
Bet regis viska pagal recepta dariau. Kaip ir daug kas minejo, tikrai per daug citrinos, o ir grietinele turetu buti dedama ant mascarpones kremo, o ne imaisoma kartu. Nezinau, ga reiketu deti daugiau mascarpones, kad jis gautusi toks, kaip maximoj? Labai nenusivyliau, bet pasikartosiu, tai ne tas pats tortas. Maximos toks svelnutis, o sitam net mascarpones nesijaucia, nes citrina viska uzgozia, o ir per riebus
Aš irgi pabandžiau pasidaryti, bet nelabai kas gavosi, pirmiausia per rūgštus, nes daugiau nei pusė stiklinės sulčių gavosi, žievelių nedėjau, nes nepatinka, o želatinos dėjau dvigubą normą ir vistiek nelaikė, išgriuvo visas tortas
sustingti sustingo, bet išėmus iš šaldytuvo ir iš formos ilgai nelaikė. Žodžiu manau reikia tobulinti receptą.
na ka, as irgi pasiryzau padaryti si tortuka ir apsalau savo kulinariniais sugebejimais
aciu labai, merginos, uz receptus
kaip visada, viska dariau is akies ir improvizavau
padariau ji braskini, t.y. i mase dejau braskiu su cukrumi, kurias saldau ziemai ir taip skanu, kad net saldu prisiminti - niam...
Tiesa, dejau maziau grietineles ir citrinu, daugiau jogurto ir zelatinos - viskas gavosi ciki
laaabai gaivus ir skanus - sveciai klause, ar uzsakymu nepriimu
P.S. Kaip daugelis minejo, sis skiriasi nuo Maximinio, bet naminis man daaaaug skanesnis
P.S. Kaip daugelis minejo, sis skiriasi nuo Maximinio, bet naminis man daaaaug skanesnis
QUOTE(Niki @ 2006 09 01, 10:20)
Aš irgi pabandžiau pasidaryti, bet nelabai kas gavosi, pirmiausia per rūgštus, nes daugiau nei pusė stiklinės sulčių gavosi, žievelių nedėjau, nes nepatinka, o želatinos dėjau dvigubą normą ir vistiek nelaikė, išgriuvo visas tortas
sustingti sustingo, bet išėmus iš šaldytuvo ir iš formos ilgai nelaikė. Žodžiu manau reikia tobulinti receptą.
Receptas tvarkoje, tobulinti reikia konditerinius sugebejimus
As ji daznai darau. Nebuvo nei karto kad nepavyktu. Va tik man nepatinka pagrindas, mastau apie biskvita...
Na tai jeigu jau tokia asė esi konditerijoje, tai gal pamokytum kaip teisingai daryti? Gal ką ir ne taip darau, bet skonis tai tikrai iš maniškių niekam nepatiko - per rūgštus, tokių būna ir parduotuvėje, kai daug rūgštelės prikrauna, tik niekaip nesuprantu kam
Martini irgi patvirtino, kad mažiau dėjo citrinų ir daugiau želatinos - vadinasi ne man vienai skonis netinka, tik kad apsigavau tiek sulčių prikrovusi ir tiek.
Martini irgi patvirtino, kad mažiau dėjo citrinų ir daugiau želatinos - vadinasi ne man vienai skonis netinka, tik kad apsigavau tiek sulčių prikrovusi ir tiek.
QUOTE(Niki @ 2006 12 31, 18:51)
Na tai jeigu jau tokia asė esi konditerijoje, tai gal pamokytum kaip teisingai daryti? Gal ką ir ne taip darau, bet skonis tai tikrai iš maniškių niekam nepatiko - per rūgštus, tokių būna ir parduotuvėje, kai daug rūgštelės prikrauna, tik niekaip nesuprantu kam
Martini irgi patvirtino, kad mažiau dėjo citrinų ir daugiau želatinos - vadinasi ne man vienai skonis netinka, tik kad apsigavau tiek sulčių prikrovusi ir tiek.
Martini irgi patvirtino, kad mažiau dėjo citrinų ir daugiau želatinos - vadinasi ne man vienai skonis netinka, tik kad apsigavau tiek sulčių prikrovusi ir tiek.
Nei as ase nei ka
O mokymas tai va toks - 100gr cukraus - 100ml citrinu sulciu. Plaktos grietineles dedu daugiau ir butinai (pabreziu butinai) reikia laukti kol prades suris su jogurtu stingti, nes kitaip gausis eiline zele. Kai sumaisai plakta grietinele su pradejusia stingti mase, tai net ir tu raizymu su sakute nebereikia daryti. Gaunasi tiesiog bangos
Taigi sekmes ir jei ka neaiskiau parasiau tai klausk - su mielu noru pasidalinsiu patirtim
Ačiū užpaaiškinimus, viskas kaip ir aišku, bet žinok darau tai kaip ir taip, bet gal produktai kiti, tai ir nelabai kas gaunasi, citrinos sulčių tai aš vistiek mažinsiu, o vat žėlę tai reikės imti kaip ir sakei tą kur užplikai ir ištirpini, gal ta manoji jau buvo nebegera, nes ją reikia išbrinkinti. Nesuprantu iš tikro kodėl nesigavo, nes tortus jau nuo mokyklos kaip ir darau, o vat šis ėmė ir nesigavo. Senatvė
QUOTE(Niki @ 2007 01 02, 12:11)
Ačiū užpaaiškinimus, viskas kaip ir aišku, bet žinok darau tai kaip ir taip, bet gal produktai kiti, tai ir nelabai kas gaunasi, citrinos sulčių tai aš vistiek mažinsiu, o vat žėlę tai reikės imti kaip ir sakei tą kur užplikai ir ištirpini, gal ta manoji jau buvo nebegera, nes ją reikia išbrinkinti. Nesuprantu iš tikro kodėl nesigavo, nes tortus jau nuo mokyklos kaip ir darau, o vat šis ėmė ir nesigavo. Senatvė 
As tai neesu labai patyrus tortu srityje
Va sita torta meginsiu tupdydi ant biskvito. Jo neesu dar gyvenime kepus, bet ismeginsiu. Vyro gimtadienis arteja, tai kaip tik proga ismeginti
O tau sekmes
Kalėdoms ruošiau "Mary Berry avietinį sūrio tortą" pagal bea
Pasaka... Tik ėmiau Ricotta
Bandysiu ir čia giriamą tortą daryt
Pasaka... Tik ėmiau Ricotta
Bandysiu ir čia giriamą tortą daryt
QUOTE(Ikulia @ 2007 01 08, 13:39)
kaip megstu si torta
bet pati turbut nepajegciau pagaminti, nes kulinariniai sugebejimai = 0 ...
patikek, nieko sudetingo
Papildyta:
cia maniskis-gamintas pries kokius metus...
oj kaip as kaifuoju del sito torto
reiks pabandyt kada, ale su tokiais gabumais tai kazi ar kas valgys.. nors su meile daryta bus, tai teks seimai valgyt





