Įkraunama...
Įkraunama...

Pokalbiai su Kolibriuke

tai jau rytoj vaziuoju i kauna. gal net gerai kad tik siandien suzinojau o rytoj jau vis tiek ka nors ten pamatys arba ne jei viskas gerai wink.gif o to ir tikiuosi (maziau kankinsiuos)
na su galvos skausmais tai tikrai skauda, bet galvoju kad po tos operacijos, nes butent tik tada ir prasidejo. nu matyti tai jau seniai be ziuronu nieko neizvelgiu, taigi gal viskas gerai. o pas tuos endokrinologus kreiptis jei rytoj pasakys kad viskas gerai? ta prasme supratau kad skydliauke? ar ne taip?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ricija: 19 spalio 2004 - 18:51
QUOTE (ricija @ 2004 10 19, 19:51)
tai jau rytoj vaziuoju i kauna. gal net gerai kad tik siandien suzinojau o rytoj jau vis tiek ka nors ten pamatys arba ne jei viskas gerai wink.gif o to ir tikiuosi (maziau kankinsiuos)
na su galvos skausmais tai tikrai skauda, bet galvoju kad po tos operacijos, nes butent tik tada ir prasidejo. nu matyti tai jau seniai be ziuronu nieko neizvelgiu, taigi gal viskas gerai. o pas tuos endokrinologus kreiptis jei rytoj pasakys kad viskas gerai? ta prasme supratau kad skydliauke? ar ne taip?

Ne - prolaktinoma yra ne skydliaukės liga.

Prolaktiną sintetina galvos smegenų dalis hipofizė. Tai yra viena svarbiausių žmogaus hormonus sintezuojančių liaukų. Todėl prolaktinoma iš esmės yra endokrininis galvos smegenų auglys. Tačiau jis yra NEPIKTYBINIS.
Būtent todėl ir rekomendavau atlikti galvos KT arba MRT.

Tačiau dar pakartosiu, kad yra nemažai jau išvadintų prolaktino padidėjimo priežasčių. Negalvok iškart apie blogiausia. heart.gif
Atsakyti
labai aciu , kolibiruke, uz atsakyma rolleyes.gif
Atsakyti
na matai as labiau linkusi pagalvoti apie blogiausia o paskui tiketis geriausio.
na bent paskui nebuna staigmena wink.gif
o siaip tai manau kad viskas bus gerai.
labai dekui uz toki nuteikima smile.gif
Atsakyti
QUOTE (ricija @ 2004 10 19, 20:05)
na matai as labiau linkusi pagalvoti apie blogiausia o paskui tiketis geriausio.
na bent paskui nebuna staigmena wink.gif
o siaip tai manau kad viskas bus gerai.
labai dekui uz toki nuteikima smile.gif

Ricija,

prolaktinomos santykinai retos.

Galų gale gydymas vistiek iš pradžių bus tik vaistukais. Niekas nepuola jos šalint - operacijos daryt.

Ramiai, per anksti dar apie tai kalbėt.

Esu tikra, kad tai eilinis prolaktino padidėjimas. juk forumo mergaitėms irgi randa didelius padidėjimus ir ką - ------ nieko, vaistų pageria ir viskas susitvarko rolleyes.gif
Atsakyti
nu ir gerai rolleyes.gif
bent jau galiu tai kaltinti del ko nepastoju biggrin.gif
Atsakyti
Na ir as turiu toki klausimeli,net nezinojau kuriam cia skyrelyje parasyti
Gal Kolibriuke zinai, ar kas zinot,del kokiu priezasciu buna pakilusi kuno temperatura,ji jau beveik 2men virs 37,ankciau lyg ir itare inkstu ir slapimo pusles uzdegima,tyrimai buvo siektiek nukrype nuo normos,sugeriau antibijotikus,o dabar tyrimai visi geri,nezinau ir ka galvoti,dabar dar eisiu pas inkstu gydytoja,nors ir geras slapimo tyrimas,nes lyg paskaudena nugara inkstu sriti(bet gal jau isikalbejau,kad skauda)
Dar gydytoja sako,gali buti del skydliaukes,bet pas mane tiroiditas jau daug metu,bet temperatura niekada nesilaikydavo 2men.Nesloguoju,negripuoju,tai kas man yra????????,tepinelis irgi geras(neseniai buvo grybelis-issigydziau)
Kokiais atvejais buna teperatura?Sesute poliklinikoj pasiule pasikapstyti "giliau",paklausiau pas ja,gal tai vezys(cia aplink visiem tik diagnozuoja,bet ji tik patylejo ir viskas,tai ka ji turejo omeny,kaip man surasti priezasti?
Atsakyti
QUOTE (paiduke @ 2004 10 19, 20:50)
Na ir as turiu toki klausimeli,net nezinojau kuriam cia skyrelyje parasyti
Gal Kolibriuke zinai, ar kas zinot,del kokiu priezasciu buna pakilusi kuno temperatura,ji jau beveik 2men virs 37,ankciau lyg ir itare inkstu ir slapimo pusles uzdegima,tyrimai buvo siektiek nukrype nuo normos,sugeriau antibijotikus,o dabar tyrimai visi geri,nezinau ir ka galvoti,dabar dar eisiu pas inkstu gydytoja,nors ir geras slapimo tyrimas,nes lyg paskaudena nugara inkstu sriti(bet gal jau isikalbejau,kad skauda)
Dar gydytoja sako,gali buti del skydliaukes,bet pas mane tiroiditas jau daug metu,bet temperatura niekada nesilaikydavo 2men.Nesloguoju,negripuoju,tai kas man yra????????,tepinelis irgi geras(neseniai buvo grybelis-issigydziau)
Kokiais atvejais buna teperatura?Sesute poliklinikoj pasiule pasikapstyti "giliau",paklausiau pas ja,gal tai vezys(cia aplink visiem tik diagnozuoja,bet ji tik patylejo ir viskas,tai ka ji turejo omeny,kaip man surasti priezasti?

Paiduke,

yra milijonas karščiavimo priežasčių. Galėčiau rašyti daug.
Bet tavo atveju - manau, kad visgi neišgydytas inkstų uždegimas. Jeigu kitos priežasties nelabai yra. Nebūtinai turi būti pakitimų primityviame šlapimo tyrime, kad inkstuose ar šlapimo pūslėj žydėtų uždegimas.
Galėčiau parašyti tyrimus, kuriuos pradžiai reiktų pasidaryti, bet kibernetiniu diagnozavimu ir gydymu aš neužsiimsiu, juolab kaip mėgstat minėti, aš esu tik neurologė tongue.gif
Atsakyti
QUOTE (Kolibriukė @ 2004 10 19, 21:15)
Galėčiau parašyti tyrimus, kuriuos pradžiai reiktų pasidaryti,

Pati pasiprasiau,kad padarytu tyrimus,kurie rodytu kazkoki inkstu ar kieno kito uzdegima,sakiau gal Tavo siulyta lygtais reaktyvu baltyma C padarytu,ar kazka panasaus,tai sake jis neinformatyvus,o pasidariau Urea ir Kretinino tyrimus(mokami),viskas normos ribose ir dar sakei ENG pasidaryti,tai ji dare kartu su bendru kraujo tyrimu,jis geras,taigi kas dar belieka??
Atsakyti
QUOTE (paiduke @ 2004 10 19, 21:24)
Pati pasiprasiau,kad padarytu tyrimus,kurie rodytu kazkoki inkstu ar kieno kito uzdegima,sakiau gal Tavo siulyta lygtais reaktyvu baltyma C padarytu,ar kazka panasaus,tai sake jis neinformatyvus,o pasidariau Urea ir Kretinino tyrimus(mokami),viskas normos ribose ir dar sakei ENG pasidaryti,tai ji dare kartu su bendru kraujo tyrimu,jis geras,taigi kas dar belieka??

C-reaktyvus baltymas yra vienas tiksliausių uždegimo žymenų. Jau jeigu jis neinformatyvus įrodant uždegimą, tai aš namo kampas.
Jeigu prašei, kad padarytų baltymą C (kaip rašei) - tada tai jau tikrai neinformatyvus, nes rodo vieną iš krešėjimo grandžių. laugh.gif
C-REAKTYVUS BALTYMAS (CRB) - taip jis vadinasi iš tikrųjų

Urea ir kreatininas rodo inkstų funkciją. Tačiau esant nežymiam uždegimui inkstų funkcija gali būti absoliučiai normali.

Reikia kartoti inkstų echoskopiją.

Jeigu inkstų priežastis bus atmesta - tada ieškot kitos priežasties.
Atsakyti
QUOTE (Kolibriukė @ 2004 10 19, 21:29)

C-reaktyvus baltymas yra vienas tiksliausių uždegimo žymenų. Jau jeigu jis neinformatyvus įrodant uždegimą, tai aš namo kampas.
Jeigu prašei, kad padarytų baltymą C (kaip rašei) - tada tai jau tikrai neinformatyvus, nes rodo vieną iš krešėjimo grandžių. laugh.gif
C-REAKTYVUS BALTYMAS (CRB) - taip jis vadinasi iš tikrųjų

Urea ir kreatininas rodo inkstų funkciją. Tačiau esant nežymiam uždegimui inkstų funkcija gali būti absoliučiai normali.

Reikia kartoti inkstų echoskopiją.

Jeigu inkstų priežastis bus atmesta - tada ieškot kitos priežasties.

Dekui uz atsakymus
Pasidarysiu ta C-reaktyvu baltyma privaciai,o pas inkstu gydytoja tik po dvieju savaiciu,anksciau nera talonu mad.gif
Galvoju gal pasidaryti inkstu echoskopija privaciai g.gif ,kur ir praita karta dare,bet ten mane nuvede urologas,o jei pati nueisiu ir pasiulysiu padaryti uz pinigus,gal neisvarys unsure.gif Man praita karta echoskopuotoja liepe pripildyti pusle,kad geriau matytu,(o poto pasake,kad geldeles issiplete gali buti del perpilnos slapimo pusle)tai ar tikrai reikia pripildyti pusle?
Atsakyti
QUOTE (Kolibriukė @ 2004 10 19, 21:29)

Tai jei tie tyrimai geri,tai gal tikrai nelabai stiprus uzdegimas.O ar gydoma kokiais kitais vaistais ar kuo nors inkstu uzdegimas,nes man nuo tu antibijotiku vis grybelis atsiranda,kad ir priesgrybelines zvakutes naudoju
Atsakyti