Įkraunama...
Įkraunama...

Dideli (-ės), bet nelankome darželio

QUOTE(Kolibriukė @ 2009 07 19, 11:16)
Nesinori lįsti į tuščias kalbas - aš prisijungiau prie šito skyrelio norėdama paklausti, kokias alternatyvas darželiui renkatės - ar auklė vienintelė išeitis, ar dar vedate vaikus į kokias mokyklėles, kad žaistų ir pratintųsi prie kitų vaikų. Aš labai gerai žinau, ko noriu paklaust, o ką pasirinksiu lems laikas ir aplinkybės.

Sveiki, labai aktuali man šiuo metu tema. Dukrai penki metai ir sugalvojau nei iš šio, nei iš to, kad eis i darželį (nors namie būti yra visos galimybės). Nuėjom pirmą kartą į polikliniką , nes paskutinį kartą buvom prieš keturis metus, kai paskutinį kartą skiepijo, tai dukra nunešė gėlių ir susipažino su savo gydytoja. Dabar sėdžiu ir galvoju, koks šišas man su tuo daržu užėjo? Lanko du kart per savaitę dailę, yamahos muzikos mokyklą ir du kart per savaitę baseiną, bet man vis tiek atrodo, kad kažko trūksta. Visų pažįstamų vaikai eina, labai džiaugiasi, galvoju gal maniškė nuskriausta? Žodžiu dviprasmiškas jausmas, ir nebežinau kaip čia geriau pasielgti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Miuzetė @ 2009 07 29, 13:16)
Sveiki, labai aktuali man šiuo metu tema. Dukrai penki metai ir sugalvojau nei iš šio, nei iš to, kad eis i darželį (nors namie būti yra visos galimybės). Nuėjom pirmą kartą į polikliniką , nes paskutinį kartą buvom prieš keturis metus, kai paskutinį kartą skiepijo, tai dukra nunešė gėlių ir susipažino su savo gydytoja. Dabar sėdžiu ir galvoju, koks šišas man su tuo daržu užėjo? Lanko du kart per savaitę dailę, yamahos muzikos mokyklą  ir du kart per savaitę baseiną, bet man vis tiek atrodo, kad kažko trūksta. Visų pažįstamų vaikai eina, labai džiaugiasi, galvoju gal maniškė nuskriausta? Žodžiu dviprasmiškas jausmas, ir nebežinau kaip čia geriau pasielgti  g.gif

Tikrai,kad "sisas".Tai tiesiog visuomenes spaudimas,kuriam nereikia pasiduoti.Lygiai kaip spaudziama vartoti ir vartoti iki beprotybes.Joks darzelis neduos tiek silumos ir naudos,kiek mama
Atsakyti
QUOTE(daugvaikuciu @ 2009 07 29, 13:44)
Joks darzelis neduos tiek silumos ir naudos,kiek mama

sutinku. Dukrelę pirmą auginau iki 3 metukų, 3,5 pradėjo lankyti darželį ir ką galiu pasakyti - mergytė labai patenkinta, nors visada įsivaizdavau, kad ji "maminė". Vaikui labiausiai reikia mamos iki 3 metukų. Paskui jam atsiranda poreikis bendrauti su bendraamžiais 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sauadsa: 29 liepos 2009 - 14:20
Sveikos ar yra mamyciu is Vilniaus auginanciu savo vaikus name? Mum 6 metukai noretume susipazinti... lankome muzikos mokykla, sporto bureli , sestadienine mokyklele bet vis tiek truksta bendravimo darbo dienomis ... smile.gif
Atsakyti
Sveikos,
as gal truputi poster_offtopic.gif , bet neradau tiksliai tokios temos, tad norejau paklausti jusu nuomones, kokio amziaus vaika geriausia leisti i darzeli?Kad nebutu per mazas, kad nesijaustu kazkur paliktas..?As uz tai, kad geriausia vaikui augti ir lavintis namie, kartu su mama, bet visgi...
Atsakyti
Mano dukrytė nelanko darželio. Kai dukrai sukaako 2, nuėjo 3 dienom, po jų prasidėjo ligos. Tad samdom auklę. Mes negavome valstybinio darželio, o privačiam, jeigu vaikutis serga, mokesčio niekas negrąžina. Tad auklė+mokestis už darželį - tiek aš nė neuždirbu. Pasirinkom auklę, kuriai atiduodu didžiąją dalį savo uždarbio. Tačiau aš labai tikiu, kad tiek uždirbu šiandien, viskas prieš akis. Dukra, kaip ir dauguma vaikučių labai nori draugauti su kitais vaikais. Kol buvo geras oras, vaikutis bendravimo poreikį patenkindavo Sereikiškių parke, skverelyje prie Kotrynos, skverelyje prie Dr. Šabado skulptūros (kaip vadinasi ten?). Dabar, atšalus orams, nebe taip dažnai galim išeiti pabūti su vaikais. Lankom yamaha mokyklėlę, bet ten tik kartą per savaitę ir laiko mažokai. Auklė nevairuoja, tad nelabai daugiau kas Vilniaus senamiestyje ir yra.

SIŪLAU - susiburti toms, kurios norėtų, kad vaikučiai porą kartų per savaitę po valandą dvi tiesiog kartu pažaistų, pabūtų. Kartu ateitų ir auklės ar nedirbančios mamos. Galbūt galėtume išsinuomoti tam patalpas (pvz. yamahos mokyklėlėje ar kokiuose mokytojų namuose, o gal kur yra žaidimų kambarys senamiestyje, nes mano auklė nevairuoja kur būtų kilimas ir šilta - čia tik pasiūlymas, reikėtų ieškoti jei norinčių atsirastų. Suprantama, žiūrėtume kuo pigiau.). Įsivaizduoju viską paprastai - groja muzikėlė, vaikučiai atsineša saugių žaisliukų ir žaidžia kartu. Darželis-ne darželis. Tiesiog, kad patenkinti vaikučių bendravimo poreikius. Veiksmas vyktų vidury dienos, kad vaikai pamiegoję ir pavalgę. Ką manot? Labai laukiu nuomonių, pasiūlymų ir mažųjų draugų savo dukrytei.
Atsakyti
QUOTE(Dryžuota @ 2011 09 29, 07:23)
Mano dukrytė nelanko darželio. Kai dukrai sukaako 2, nuėjo 3 dienom, po jų prasidėjo ligos. Tad samdom auklę. Mes negavome valstybinio darželio, o privačiam, jeigu vaikutis serga, mokesčio niekas negrąžina. Tad auklė+mokestis už darželį - tiek aš nė neuždirbu. Pasirinkom auklę, kuriai atiduodu didžiąją dalį savo uždarbio. Tačiau aš labai tikiu, kad tiek uždirbu šiandien, viskas prieš akis. Dukra, kaip ir dauguma vaikučių labai nori draugauti su kitais vaikais.  Kol buvo geras oras, vaikutis bendravimo poreikį patenkindavo Sereikiškių parke, skverelyje prie Kotrynos, skverelyje prie Dr. Šabado skulptūros (kaip vadinasi ten?). Dabar, atšalus orams, nebe taip dažnai galim išeiti pabūti su vaikais. Lankom yamaha mokyklėlę, bet ten tik kartą per savaitę ir laiko mažokai. Auklė nevairuoja, tad nelabai daugiau kas Vilniaus senamiestyje ir yra.

SIŪLAU - susiburti toms, kurios norėtų, kad vaikučiai porą kartų per savaitę po valandą dvi tiesiog kartu pažaistų, pabūtų. Kartu ateitų ir auklės ar nedirbančios mamos. Galbūt galėtume išsinuomoti tam patalpas (pvz. yamahos mokyklėlėje ar kokiuose mokytojų namuose, o gal kur yra žaidimų kambarys senamiestyje, nes mano auklė nevairuoja kur būtų kilimas ir šilta - čia tik pasiūlymas, reikėtų ieškoti jei norinčių atsirastų. Suprantama, žiūrėtume kuo pigiau.). Įsivaizduoju viską paprastai - groja muzikėlė, vaikučiai atsineša saugių žaisliukų ir žaidžia kartu. Darželis-ne darželis. Tiesiog, kad patenkinti vaikučių bendravimo poreikius. Veiksmas vyktų vidury dienos, kad vaikai pamiegoję ir pavalgę. Ką manot? Labai laukiu nuomonių, pasiūlymų ir mažųjų draugų savo dukrytei.

o kiek metuku jusu dukrytei? 2 ? mes abiem rankom " uz " - bet mum jau 6 , tad turbut jam bus nelabai idomu... bet jei dar atsiras norinciu ir bus daugiau vaiku, kodel ne smile.gif
Atsakyti