Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštukių mityba

Lawanda, na, tu šaunuolė, maitiniesi kaip reikia thumbup.gif Taip dėl mažiuko reikia stengtis... Aš taip pat stengiuosi sveikai ir taip, kad būtų daugiau baltymų, o ne riebalų ar angliavandenių. Baltymai - satybinė medžiaga labai reikialinga mažuliukams. Labai džiaugiuosi, kad šalia darbovietės esanti kavinė irgi skaniai ir sveikai gamina... Juk visokių valgyklėlių pasitaiko, o čia visuomet šviežia ir saknu
smile.gif
Atsakyti
Sveikos mergytes, as cia dar tik naujoke bet tikiuosi kad priimsite i savo gretas ir pasidalinsite savo patirtimi ir patarimais 4u.gif Mums dar tik 9.5sav nestuke.gif, ir iskilo klausimelis del mitybos: as labai megstu sudyta arba salto rukymo lasisa, ar galima? Diena jauciuosi labai mieguista ar nepakenktu leliukui 1 puodelis Lattes per diena? Ar galima valgyti kietai virta arba kepta kiausini? ar galima valgyti marinuota ar kitaip paruosta silke? ar galima valgyti fermentinius ir minkstus (ty to kius kaip Bourjour) surius? Viena mama buvo minejusi kad nevalgo salto rukymo mesos, tai vadinasi negalima ir kumpio ir saliamio?
Labai aciu uz jusu pagalba is anksto 4u.gif , kadangi gyvenu ne Lt tai pas mus tokios pagalbos is daktaru nesulauksi, nes tave pirma karta apziuri tik po 12sav blink.gif
Papildyta:
QUOTE(rozinee @ 2006 10 06, 21:05)
negirdejau, kad fetos negalima  g.gif  tai juk tas pats, kas ozkos pieno suris, o varskes surius galima ir reikia gi valgyt

Dar norejau paklausti gal kuri tiksliai \ino ar Fetos suri galima valgyti, o kaip del mozzarelos surio, nes as juos labai megstu, ypac feta su alyvuogem blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(BaltairJuoda @ 2006 10 10, 13:57)
... del kavos yra tokia be kofeino, bet nesu bandziusi, tik zinau, kad nescios ja geria, gal kuri ragavot, kuo skiriasi nuo eilines kavos?

Na man ta decafe kava tai labai patinka (nes tarp lates visai nesijaucia skirtumo) bet kol kas as bijau ja gerti, nes skaiciau kad merginos sake kad bealkoholiniai gerimai dar labaiu kenkia, tai bijau kad nebutu tas pats su sia kava. Idomu butu suzinoti kaip ten yra is tikruju. Siaip jei ne juoda geriate tai nejausite didelio skirtumo.
Atsakyti
QUOTE(rozinee @ 2006 10 06, 22:05)
negirdejau, kad fetos negalima  g.gif  tai juk tas pats, kas ozkos pieno suris, o varskes surius galima ir reikia gi valgyt

Ožkos ir avies pieno ir jo produktų negalima. Nežinau kodėl, bet knygoje taip rašo. g.gif

QUOTE(zlatavlaska @ 2006 10 12, 12:23)
jau porą naktų atsibundu ir obuoliukus valgau. Nes kažkaip tai visai nepykinanuo jų tongue.gif

O obuoliukus tai patartina lupti, nes tada nepučia vidurių. Ir dar reikia atsimint, kad jie sukelia rūgštį skrandyje. rolleyes.gif
Atsakyti
o man obuoliai nekelia rugsciu thumbup.gif , as juos taip megstu ir taip daug valgau, kad turbut organizmas priprates prie obuoliuku ir nereaguoja biggrin.gif , jau 30 sav. bet visai nekyla rugstys thumbup.gif
Atsakyti
Sveikutes, nestukes,
as dar ka tik "iskepta" nestuke.gif vos menesiukas.. Bet jau noriu viska zinoti.. mityba taip pat.. Kiek paskaiciau, tai tik del citrusiniu vaisiu sunerimau, ar isvis ju negalima, ar galima per diena pvz., viena citrina/greifurta?? blush2.gif
Ir dar klausimelis, ar nieko gerti pirkties sultis?? Na, ne namie spaustas? Neturiu sulciaspaudes verysad.gif O tos pirktines labai nepatikimai atrodo. net nezinau.. gal geriau negerti ju? g.gif
aciu uz pagalba biggrin.gif
Atsakyti
[quote=giedre777,2006 10 21, 20:18]
Sveikutės,
kažkas klausė apie valgymą po metimo rūkyt... Aš pvz irgi rūkiau cir nemažai, kol nesužinojau, kad laukiuosi. O sužinojau paprastai - pradėjo pykint smile.gif šiaip man gin. patarė, kad galiu valgyt viską, bet po truputį. Tik reiktų atsisakyti kavos (jos niekad negėriau), alkoholio (visai nebetraukia), žalios mėsos ir žuvies, nevalyti katino dežutės turinio. Šokolado šiaip pataria mažint todėl, kad jis labai apkrauna kepenis. Dėl morkų - sakę niekad turbūt nesugebėsiu suvalgyt tiek, kad būtų viršyta dozė.

sveikutes 4u.gif as irgi sunerimau del svorio blush2.gif nors trecios laukiu siandien sloga prikibo ir dar kodel negalima valyti turinio kaciu [tiesa as turiu toiterjere ]bet ji nykstukine ir daro namie ant laikrascio papilus kates kraiko ir ka pakeiciu nusiplaunu rankas ir negi tai blogai a g.gif
Atsakyti
QUOTE(jolitag @ 2006 11 11, 17:56)
Kačių šūdukų valyt negalima,kad neužsikrėstum toksaplazmoze.Nuo tos ligos gali būti nesivystantis,man būtent taip ir buvo atsitikę verysad.gif O dėl slogos tai gali būti dėl hormoninių pokyčių.

SVEIKUTES 4u.gif O KODEL NEREKOMENDUOJAMA GERT ZALIOS ARBATOS g.gif .AS JA NAKCIAI GERIU NESALDINTA IR LABAI PUIKIAI JAUCIUOSI thumbup.gif .PARASYKIT KA ZINOT A blush2.gif GAL SAVO MAZYLE KAMUOJU TA ARBATA doh.gif
Atsakyti
QUOTE(MALUMA @ 2006 11 12, 11:14)
SVEIKUTES  4u.gif  O KODEL NEREKOMENDUOJAMA GERT ZALIOS ARBATOS  g.gif  .AS JA NAKCIAI GERIU NESALDINTA IR LABAI PUIKIAI JAUCIUOSI  thumbup.gif  .PARASYKIT KA ZINOT A blush2.gif  GAL SAVO MAZYLE KAMUOJU TA ARBATA  doh.gif

na as tiksliai nezinau, pati ka tik nestuke.gif iskepta, bet zalios arbatos ir siaip nerekomenduojama gerti vakarais, nes ji yra labai tonizuojanti, gali trikdyti miega. As ja labai megstu gerti rytais, manau, kad nepakenks ir bunant nestuke.gif
Atsakyti
QUOTE(Rudaakė @ 2006 11 12, 14:56)
na as tiksliai nezinau, pati ka tik  nestuke.gif  iskepta, bet zalios arbatos ir siaip nerekomenduojama gerti vakarais, nes ji yra labai tonizuojanti, gali trikdyti miega. As ja labai megstu gerti rytais, manau, kad nepakenks ir bunant  nestuke.gif

Nu siaip girdejau,kad zalioje arbatoje yra tokiu medziagu kaip ir kavoje,tai gi geriausia gerti vaisine arbata.
Atsakyti
O raudona arbata jauciu galima? Nes kiek zinau ji ten jokiu stipriu savybiu neturi smile.gif
Atsakyti
O mane domintu capucino kava, anksciau nemegau , bet i bestumo pabaiga vel traukia, kazin ar nieko blogo puodelis per diena? g.gif
Atsakyti
na manau, kad capucino tikrai nieko blogo. Na cia mano, dar ka tik iskeptos nestuke.gif nuomone. smile.gif
O kaip yra su lasisa kazi g.gif va valgau dabar ir galvoju 4u.gif
Atsakyti