Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštukių mityba

QUOTE(Smulkmena @ 2007 01 10, 09:03)
Aš jau kažkur čia forume rašiau, kad mano ginė vietoj saldumynų liepė hematogeną valgyti. Dėl jame esančios geležies  biggrin.gif Daugiau tokių skanių paliepimų būtų  clap.gif

A tai as tavo gines patarimu ir pasinaudojau lotuliukas.gif

dar nestukems negalima valgyti pastetu g.gif Nevalgau dabar ju, bet kazkaip net nebuciau pagalvojus, kad jie negerai.

Tuoj issitrauksiu is rankines hematogena tongue.gif
Atsakyti
Turiu "nestumo biblija" tai nieks negerai, kas per daug, aisku skysti kiausai ir pastetai tai nuodas, suriai irgi negerai ir dar visokiu dalykeliu prirasyta smile.gif
Atsakyti
Ojetau, o as kaip tik skystus kiausiniu pusryciams tik ir kapoju, nes nieko kito nenoriu.... Tikrai sito nezinojau... blush2.gif O kietai virtu - kiausu... tai nea! schmoll.gif
Is tikruju - tai visai nenoriu jokiu picu, kugeliu ar cepelinu. Bet tiesa pasakius ir darzoviu visai nenoriu. Nors paprastai labai jas megstu. O siaip dabar esu gyva kosemis - niugis sveikai matinuosi! ax.gif O vaisiai tai tik nedaugeli valgau - pvz vynuoges - turi labai daug cukraus, taigis susilaikau nuo ju! Citrusiniu ir siiap nepadauginti, tai va tik ananasus ir obuolius...
Atsakyti
Tai va, man pradzioje labai bulviniu patiekalu norejosi, dabar nebezinau, kaip diena taip nauji norai.... bet gal kai baigsis pykinimas, baigsis ir tokie nesamoningipotraukiai smile.gif
o vynuoges sako kaip tik labai gerai, nes stiprina krauja smile.gif
Atsakyti
Del vynuogiu - is kurios puses paziuresi, kiek kur teko skaityt, tai labiausiai chemikalais uzterstas vaisius! nes jos pakankamai lepios ir reik labai daug purskaliuku, kad kuo ilgiau issilaikytu.. kaip ir braskem ar melynem. ir valgomos jos su skurelem, citrusiniai ar pvz bananai bent nulupami mirksiukas.gif gerai, kad niekad vynuogiu megeja nebuvau, nera dabar sunku susilaikyt.
Atsakyti
QUOTE(Aurėja @ 2006 10 26, 09:39)
Sveikos mielos nėštukės  nestuke.gif ,

Primename Jums, kam skirta ši tema, ir ko čia neturėtų būti:

1. dalijamės naudinga informacija (sužinota jūsų gydytojų konsultacijose, perskaityta leidiniuose, skirtuose nėštukėms) - ko negalima, nepatariama valgyti nėščiosioms ir kaip reikėtų sveikai maitintis besilaukiančiai mamai.

2. klauskite konkrečių patarimų apie maisto produktus, patiekalus.

3. Šioje temoje neplepama apie tai, ką jūs labiausiai mėgstate/nemėgstate, ar šiandien valgėte. Palikime čia tik pačią svarbiausią ir vertingiausią informaciją apie mitybą, kuri būtų aktuali ilgą laiką ir greit pasiekiama toms besilaukiančioms, kurios trokšta žinių ir taupo savo laiką.
Bet kokie pasiplepėjimai ne į temą yra laikomi šiukšlėmis ir trinami be įspėjimo.

4. čia nekalbama apie nėščiosioms skirtus vitaminus bei maisto papildus, gėrimus - tam turime atskiras temas, todėl nedubliuokime patarimų.
Ačiū.

Moderatorė Aurėja

neužsimirškit mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ieva-Pieva @ 2007 01 15, 21:41)
neužsimirškit  mirksiukas.gif

Stengiames biggrin.gif
Atsakyti
Gal kuriai pravers pasiskaityti apie nestukiu mityba mirksiukas.gif
Atsakyti
O kazin ar ne cia skaiciau, kad citrusiniu vaisiu grieztai negalima valgyti nesciosioms? Pasidalinkit savo patirtim, kas ka zinote 4u.gif

O as pirmo vizito pas gydytoja metu paklausiau, kaip sumaistu. Ji man atsake ypatingu apribojimu nera, reikia valgyti sveika, visaverty maista, nepadauginant ir viskas bus gerai. Ypatingu pastabu ko negalima ji man nepasake. Bet dabar suprask, cia pagal jus as jau prisivalgiau aibes netinkamu nesciosioms maisto produktu: pastetas, vynuoges, o galiausiai suris. Mano kiekvienas rytas prasideda suriu doh.gif Siaubas, taip iseina kad paskutinius du menesius valgiau tik bloga maista doh.gif Sakes doh.gif Dabar tai jau neramu pasidare blink.gif
Atsakyti
man irgi sakė maitintis kaip maitinausi, nieko neuždraudė, tik stengtis valgyt daugiau vaisių, daržovių, gerti spaustų sulčių ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Pasimetusi @ 2007 01 17, 16:22)
kad dar nepakeistas ax.gif
Papildyta:
Neryte tave su jubiliejine 40 savaitele 4u.gif

as irgi visa nestuma maitinaisu kaip ir maitinausi, nieko neribojau... neatsisakiau nei braskiu, nei sokolado, vynuogiu ar suriu su pelesiu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerytė @ 2007 01 17, 15:55)
as irgi visa nestuma maitinaisu kaip ir maitinausi, nieko neribojau... neatsisakiau nei braskiu, nei sokolado, vynuogiu ar suriu su pelesiu  blush2.gif

va merginos, as siandien pas daktara buvau, tai kaip tik apie maista kabejomes. sake jog pagrinde valgyti tai ka ir valgeme pries nestuma, tik vaisius nuplauti sodos vandeniu, kiausiniai virti kietai, vosokiu desryciu ir kumpiuku geriau butu atsisakyt (zinoma rukytu ar sudytu), geriausia viska virti, o ne kepti. na tik tiek paminejo..... smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ginta28: 17 sausio 2007 - 20:02