jo, skaitau,ir as seilejuosi ,baisiai uzsimaniau.As kepdavau dar pjaustytas grezineliais, gerai nuplautas bulves ,sudelioji i skarda viena prie kitos(storis apie 1cm) ir ant kiekvieno grezinelio barstau prieskoniu,druskos ,kmynu ir po nedideli gabaleli sviesto.
As tai darau taip : Svariai nuplautas bulves su lupenom ivinioju i folija ir kepu orkaitej (nuo bulves dydzio priklauso kiek kepti). Padazui sutrinu varske, siek tiek sviesto, cesnako ir druskos. Keptuveje pakepinu rukyto kumpio gabaleliu. Iskepusias bulves reikia ipjauti, i tarpa deti varskes padaza, o ant virsaus, kepinto kumpio. Na mano vyreliui tai labai liuks
Man irgi.
Dar galima tokias bulves skaninti grietine ir ikrais irgi labai

Dar galima tokias bulves skaninti grietine ir ikrais irgi labai

Tokia bulvė labai skanu:
1.užpilta su chili ir lydytu sūriu.
2.apvirti, pasmulkinti brokoliai ir užpilta lydytu sūriu.
3. užpilta lydytu sūriu ir apiberta smulkiais, kepintais lašinukais.
4. paprastai su grietine, sviestu, krapais
Skanaus, ir nepamirškit, kad tai labai riebu
1.užpilta su chili ir lydytu sūriu.
2.apvirti, pasmulkinti brokoliai ir užpilta lydytu sūriu.
3. užpilta lydytu sūriu ir apiberta smulkiais, kepintais lašinukais.
4. paprastai su grietine, sviestu, krapais
Skanaus, ir nepamirškit, kad tai labai riebu

Šakės, kaip užsinorėjau
as tai bulve perpjaunu ir i vidu sviesto idedu ir butinai apvolioju prieskoniuose ir i vidu dar prieskoniu butinai iberiu, kepu suvyniota folijoje
labai tinka tokios bulves prie keptos lasisos, beje tokias kepeme ir saslykinej zarijose irgi labai skanu buvo


aš šiandien kepsiu bulvę suviniota į foliją. bet darysiu pagal šį receptą:
Folijoje keptos bulvės
Bulves gerai nuplauname ir išverdame pasūdytame vandenyje.Išvirusias bulves suvyniojame į foliją ir kepame ant grilio grotelių 20-25 min.Svogūną, česnaką, papriką susmulkiname ir pakepiname svieste.Pomidorus supjaustome kubeliais, suberiame ant svogūnų ir 2 min. pakepiname.Pupeles nusunkiame, sumaišome su pomidorų padažu, cukrumi, prieskoniais ir sudedame ant daržovių.Patroškiname dar 5 min.Pagardiname prieskoniais. Atvyniojame foliją, bulvę įpjauname, išimame truputį minkštimo.Į pjūvio vietą įdedame įdaro.
P.S tik įdarą šiek tiek pakoreguosiu
Folijoje keptos bulvės
Bulves gerai nuplauname ir išverdame pasūdytame vandenyje.Išvirusias bulves suvyniojame į foliją ir kepame ant grilio grotelių 20-25 min.Svogūną, česnaką, papriką susmulkiname ir pakepiname svieste.Pomidorus supjaustome kubeliais, suberiame ant svogūnų ir 2 min. pakepiname.Pupeles nusunkiame, sumaišome su pomidorų padažu, cukrumi, prieskoniais ir sudedame ant daržovių.Patroškiname dar 5 min.Pagardiname prieskoniais. Atvyniojame foliją, bulvę įpjauname, išimame truputį minkštimo.Į pjūvio vietą įdedame įdaro.
P.S tik įdarą šiek tiek pakoreguosiu

Niam niam kaip skanu, reiks rytoj gamint su lasinukais

Sveikutes, gal kartais esate buvusios kuri Sventojoje "Parselio rojuje" ? Ir valgiusios "Parselio roju" ? Ten tokia bulvyte folijoje su dieviso skonio padazu ... Sakau, gal kuri zinotu kaip ta padaza paruosti ?





"Saslykines" bulves:Perpjaunu pusiau pridedu visko ,kas po ranka(visi likuciai) neuzmirstu ir pjaustyto svoguno.Bulve suspaudziu ,apvynioju folija ir i zarijas.Pries valgant uzdedam dar lydyto surelio.
"Orkaitines"bulves:Imu labai dideles bulves,nuplaunu,subadau su sakute,aptepu aliejumi,susuku i folija. Baigus kepti ipjaunu skersai ir issilgai,idedu sviestuko gabaliuka,pjaustyto "hamo" ir daug tarkuoto fermentinio surio,pašaunu dar kelioms minutems ,kad gražiai pagelstu fermentinis suris(su tunu-smulkintas tunas,smulkiai pjaustyti svogunai ir nemazai majonezo,dedama ant jau galutinai iskepusios bulves) .Viskas.Skanaus.
"Orkaitines"bulves:Imu labai dideles bulves,nuplaunu,subadau su sakute,aptepu aliejumi,susuku i folija. Baigus kepti ipjaunu skersai ir issilgai,idedu sviestuko gabaliuka,pjaustyto "hamo" ir daug tarkuoto fermentinio surio,pašaunu dar kelioms minutems ,kad gražiai pagelstu fermentinis suris(su tunu-smulkintas tunas,smulkiai pjaustyti svogunai ir nemazai majonezo,dedama ant jau galutinai iskepusios bulves) .Viskas.Skanaus.
QUOTE(burbanti @ 2009 07 05, 18:02)
"Saslykines" bulves:Perpjaunu pusiau pridedu visko ,kas po ranka(visi likuciai) neuzmirstu ir pjaustyto svoguno.Bulve suspaudziu ,apvynioju folija ir i zarijas.Pries valgant uzdedam dar lydyto surelio.
Labai skanu tos "Šašlykinės" bulvės



labai skanu kai bulves majonezu aptepi, vegeta, krienais ir pridedi lasinuku tada i lauza ir 30 min


