Įkraunama...
Įkraunama...

Bulvė kepta folijoje

dar skanu su burokeliais , varske ir krienais thumbup.gif bulves nuplaut (su lupenom), pradurt, apvoliot druskoj, alyvuogiu aliejuje ir rozmarinuose, sudet i kepimo skarda , nenulupta cesnaka sulauzyti skiltelem ir uzdet ant bulviu. orkaitej kept apie 50min. visa kita patiekti garnyrui. labai liux. (vienas is oliverio receptu)
Atsakyti
QUOTE(juleta @ 2005 11 20, 15:09)
as bulves darau taip smile.gif  bulves nuskutu iskaptoti vidu i  skarda pilti truputi alyvuogiu aliejaus,deti bulves.I darui keptuveje pakepinti sonine su svogunais ir su paprika,baigiant kepti ideti grietines.Visa idara deti i bulves,as dar tos likucius kur isskaptuoju nuo bulviu uzdedu ant virsaus,dar ant virsaus deti sviesto ir kepti mazdag 40-50min.Baigiant kepti uzdedu tarkuoto surio,krapu.Valgyt su kastiniu thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  SKONIS.REIK PARAGAUT TIK TADA SUPRASI doh.gif

gaminau sita, tikrai super, visi kas ragavo pirstus laize thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Papugele @ 2009 07 17, 11:34)
Yra speciali  folija mikroangems mirksiukas.gif Kepa su ja- thumbup.gif



ir buna kazkur parasyta, kad ji speciali ?
Atsakyti
niekur nerandu tos specialios folijos mikrobangems sad.gif
Atsakyti
pasiskaiciau sia tema, tai viskas - einu kepti bulviu folijoj bigsmile.gif net seiles tysta blush2.gif
mes vasara zarijose paprastai labai kepam - bulve nuplaunam, perpjaunam pusiau, i vidu idedam sonine gabaliuka ir viska susukam i folija.
begu kepti mirksiukas.gif
Atsakyti
As kepu ir be folijos.
Bulves su lupinemis gerai nuplaunu, nusausinu ir perpiaunu pusiau. Dedu i skarda ir kepu orkaiteje. Iskepa gan greitai - apie 20min. Tada prieskoninu megstamais bulviu prieskoniais ir patiekiu prie mesisku patiekalu arba su silke.
Labai skanu tiesiog su sviestu ir prieskoniais. Taip pat galima su ivairiaqusiais cia jau minetais padazais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo donnabona: 18 spalio 2009 - 11:56
Aš,bulves kepu,paprastai,nuplaunu,perpjaunu per pusę ,renkuosi disesnes bulves.
Kiek būna bulvių puselių,tiek paruošiu rūkytos šoninės,arba kumpelio su lašinukais{gabaliukų}
Dedu į skardą tą mėsytę ir su mediniu iešmeliu prismegiu bulvės puselę
Skardą,uždengiu folija,kol užkempa gerai,poto ją nuimu.
Dar bulves apibarstau druskos+kmynų misiniu.
Valgome su raugintais kopūstais. 4u.gif
Atsakyti
del padaziuko,tai nieko ypatingo,kai bulve iskepa pabarstai fermentinio tarkuoto surio su cesnaku ir sviesto truputi,man taip skaniausia smile.gif
Atsakyti
Aš,bulves kepu folijoje ir be folijos.
Renkuosiu didesnes bulves,nupjaunu patį viršų,vidų išgremžiu bulvių skustuku.
Pačias bulves aptepu alyvų aliejumi,apibarstau druskytės +baltųjų pipirų mišiniu.
Įdarus aš,darau įvairius:
varškė+česnalaiškiai+lašiša[sūdyta}+sviestas.,
varškė+šoninės gabaliukai +svogūno laiškai+krapai.
O,kartais į varškę dedu sviestą+kmynus{sugrūdu}
Bulvės likučius sudedu į foliją apibarstau svogūnlaiškiais,krapais+sviesto šaukštelis,iriškepu.
O,įdarytas bulves uždengiu ta bulves nupjauta kepurėle suvynioju į folią ir dedu kiekvieną į keptuvę su lizdeliais.
Valgau su jogurtu gamintu namuose
Kai į bulvę dedame lašinukus ar šoninę jų kepti nereikia,tuomet ,kepant lašinukai išskirdami riebaliukus ir jie susigeria į bulvę,gerai idėti svogūnlaiskių.
Skanių bulvių 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
kelis kartus esu valgiusi folijoje kepta bulve "pas Juoza" su tokia cesnakine varskyte.nu suuuuper skonis.ziauriai skanu,bet nelabai zinociau,kaip reiktu pasigaminti tokia ax.gif
Atsakyti
Sėdžiu apsiseilėjusi biggrin.gif
Pamenu vaikystės laikus,kai per bulviakasį kepdavome lauže bulves thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Vanilė @ 2010 06 30, 11:41)
Sėdžiu apsiseilėjusi  biggrin.gif
Pamenu vaikystės laikus,kai per bulviakasį kepdavome lauže bulves  thumbup.gif

oi,negaliu,nenustoju juoktis lotuliukas.gif "sedziu apsiseilejusi" lotuliukas.gif
Atsakyti