Įkraunama...
Įkraunama...

Bulvė kepta folijoje

Viena karta kavineje valgiau folgoje kepta bulve su idaru... Na LABAI skanu buvo. Gal kas zinote kaip tokias bulves paruosti? Koki padaziuka dedate?
Atsakyti
na paprasčiausiai, paimi bulves su lupenom, švariai nuplauni, sudedi i foliją ir kepi orkaitėje (nžnau kiek tiesą sakant, na reik patikrint). padažui: mūsų švelnioji liesa varškytė sumaišyta perpus su grietine, druskytės, pipirų ir daug žalių žolyčių: krapų, petražolių, gelsvės.
Atsakyti
Gerai nuplautas bulves dedi i folija,prie jos sudytu lasinuku ir susuki.Sudedi i orkaite ir kepi. Padazo nezinau,bet labai skanu su HELMANS,melynu dangteliu,majonezu(kitoks netinka).SUPER!
Atsakyti
yra padažų visokių, kurie tiktų ir varškė su žalumynais, ir gatavas kastinys parduodamas, ir bulvių padažas stikliniam inde, ir agurkų padažas baltas, galima tiesiog keptas bulves įpjaut per vidurį, užbert spec. keptų bulvių ar kmynų, ar česnakinės druskos, ar kt. prieskonių,arba tik su kefyriuku, aš kavinėj valgiau įpjautą bulvę su lupenom, o į tą įpjovimą įdėta silkutės salotų su pomidorais, niam niam, galiam ten įdėt, ko nori, ir marinuotų grybų ir pan..Mes ryt kepsim bulves folijoje grilyje, riebalų jokių nedėsiu.
Atsakyti
Lengvute o tai kiek laiko mazdaug kepti? Nors gi galima patikrint vis ar iskepe ar ne, oj kai paminejai kastini tai ir seile nutyso biggrin.gif
Atsakyti
o as jau prisikepiau su lasinukais rolleyes.gif kepiau 50min. ir gerai iskepe smile.gif
Atsakyti
Bulve folijoj galima kepti orkaitej arba barbekiu. Ilgai ten ji kepa, ypac jeigu didesne - gal ir tikrai apie 50 minuciu. Bebaigiant kepti, bulve ipjaunam ir pagardinam idaru/padazu. Mes i vidu dedam dazniausiai tarkuoto fermentinio surio, dar konservuotu kukuruzu. Dar kartais dedam rugscios grietines arba tuno su majonezu. Tikrai, kad tas "idaras" priklauso nuo skonio.

Atsakyti
O man labai skanu iškeptą bulvę perpjauti ir uždėti ant viršaus kąstynio porą šaukštų... rolleyes.gif ne ne porą šakštų, galima visą dežutę... tongue.gif skanu labai.. thumbup.gif
Atsakyti
Prie folijoje keptos bulves labai tinka silkes salotos. kavineje labai skanias ragavau! thumbup.gif Tiksliai sudeties nepamenu, bet tikrai buvo: rauginti agurkai, porai, konservuoti ananasai, dar kazkas na ir zinoma silke+ majonezas. O ta bulve pateikta praluptoje folijoje ir uzdeta juostele sviesto kuris tirpo ir bulve buvo labai skani! clap_1.gif
O patikrint bulve ar ji iskepe labai nesunku- tiesiog per folija ismeigti peili ir jei lengvai lenda reiskia iskepe! wink.gif
Papildyta @ [mergetime]1095060368[/mergetime]
Bulves Sveicariskai

[MOVE] Dideles bulves nuskusti ir virti apie 20 min pasudytame vandenyje (pervirti negalima!!! ). Nupilti vandeni ir leisti truputi atvesti.
Idarui:
300 g varskes,
2 saukstai aliejaus,
5 alyvuoges,
50 g paprikos,
1 marinuotas agurkas,
150 g surio,
2 saukstai sviesto,
druskos, pipiru.

Sumaisyti varske ir alieju. Darzoves susmulkinti ir imaisyti i varske. Pasudyti ir pabarstyti pipirais.
Bulves perpjauti isilgai pusiau. Kiekvienoje puseleje padaryti idubas, uzpildyti idaru ir suklijuoti.
Bulves atsargiai sudeti i skarda, pabarstyti tarkuotu suriu, ant virsaus uzdeti gabaleli svisto. kepti kol suris igaus aukso spalva.
Gaunasi laaaaaabai skani bulve!!! thumbup.gif
Atsakyti
Maskvoje (o gal ir visoje rusijoje) tai labai populiarios tokios bulvytes, ten daug tokiu kaip kioskeliu, kurie parduoda keptas bulvytes su visokiais idarais. buvau, maciau bet nepirkau wink.gif Gamino mano mama- labai skanu, kaip jau minejot, su silke, tik daroma taip- iskepta bulve susmulkinam sakute su sviestu ir tarkuotu suriu (neiemus is lupenos) ir tada ant virsaus smulkiai pjaustytos silkes gabaliuku thumbup.gif nu man tai apsivalgymas buvo kaip skanu clap.gif thumbup.gif
Atsakyti
ikepiau ir ash tu bulvychiu, pirma karta bandau, tikiuosi pavyks tongue.gif
Atsakyti
reiks ir man ryt poryt issikepti thumbup.gif bet tai kai pakepi apie 50min. tada istraukt ir ideti padaziuko, o tada vel kept? ar taip? g.gif
Atsakyti