Įkraunama...
Įkraunama...

Viniaus prancūzų pradinė mokykla

QUOTE(bazilika @ 2009 06 12, 13:05)
Sakykite mamytes o kaip siam darzelyje su lauku? mes domejomes, tai pasake kad vaikai buna lauke per diena tik puse valandos, nes ''jiems ten nera kas veikti''.tas mane nuliudino.o su maistu tai jie jau pakeite tvarka.neduoda jokiu bulkuciu, nes tevai isreiske nepasitenkinima. kaip ten is tikruju? nes turime apsispresti ar vesti ten savo atzala?


Įdomu, kas taip pasakė apie buvimą lauke? Vaikai kieme būna du kartus per dieną, jiems akivaizdžiai leidžiama išsibėgioti (sprendžiant pagal drabužių būklę po buvimo kieme ir vasarą, ir žiemą).
Dėl pavakarių - tikrai tvarka pasikeitė, būna ir košių, ir jogurtų, ir vaisių.
Tačiau esmė yra kitur, mano nuomone. Jeigu vaikui pasiseks adaptuotis toje aplinkoje, mokymo lygis tikrai yra aukštas.
Atsakyti
Pries pora metu i lauka eidavo 2 kartus. Vienakart papietave (jei geras oras) pusvalandziui, o veliau po pamoku.
Bet dabar jauciu daug kas pasikeite.
Atsakyti
Ar yra čia mamyčių kurios veda šiemet vaikus į vidurinį pogrupi darželyje? Mas nuo rugsėjo pirmos žygiuosim į šį darželį nes esam metus atlankę tokią mokyklą Prancūzijoj tai tęsim toliau savo prancūziškus mokslus smile.gif
Atsakyti
Maniškis bandys eiti smile.gif Labiausiai neraminantis klausimas - pietų miegas. Namuose būdamas su aukle tvarkingai miegodavo, aišku su mumis niekad pietų nemiega, tai gal kaip nors pratemps dieną be miegučio, anksčiau vakare eis miegoti.
Atsakyti
Nepergyvenk dėl miego viskas bus gerai, bent jau Prancūzijoj tai būdavo tokia trumpas pogulis gal kokią valandą, tai mano vaikinukas retai kada miegodavo, bet užtat puse devynių vakare jau snausdavo smile.gif
Tai tikiuosi daznai matysimes mirksiukas.gif
Atsakyti
Atsiliepkite, kas vedate į šį darželį vaikus. Pastatas naujas, bet kiemo visiškai nėra. Kur tie vaikai žaidžia? Maistas kaip? Vežamas po senovei iš kažkur kitur ir šildomas ar patiekiamas apyšaltis? Priešpiečius kaip ir seniau reikia įdėti į dėžutę? Pusryčių vaikai negauna?
Ar patys mažiausieji miega? Kaip auklėtojos?

Jeigu tiesiai šviesiai, man pradžioje be galo patiko koncepcija šio daželio ir pan. Tačiau iš tų laikų kai sūnus jį lankė liko daug blogų prisiminimų. Mums šis darželis labai patogus, vaikas vaikui nelygus ir auklėtoja auklėtojai nelygi, situacija skirtinga. Bet tikrai nenorėčiau jeigu ir dukrytė apkliūtų į tokią pat atmosferą kaip buvo sūnaus grupėje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo skruzdeda: 06 kovo 2011 - 14:25
Svieki,
Mano vyresnėlis eina į šią mokyklą jau antrus metus kol kas didelių nusiskundimų neturiu. Manau prieš vedant vaiką į šią mokyklą aplamai reikia susitaikyti, kad joje yra taikoma prancūziška sistema kuri kartais lietuviams atrodo keistoka smile.gif Kadangi mes prieš tai gyvenom keletą metų Prancūzijoj tai man sistema priimtina.
Dėl kiemo tai kaip ir mažas kiemas yra už mokyklos tai ten ir žaidžia. Maisto tiekėjai šiuo metu yra nauji, maistas tikrai skanesnis ir geresnis. Yra didelė valgykla. Su maistu problemos tikrai išsisprendė. Pusryčių vaikai negauna, nes tai skaitosi mokykla:) o ne tradicinis darželis. Priešpiečius reikia įdėti, bet tame problemos jokios nematau. Dėl mažiausiųjų miego nežinau, bent jau kai maniškis praeitais metais buvo Moyenne Section tai buvo sakyta, kad jei vaikas nori miegoti pietų miego gali tai daryti kartu su mažiukais, todėl manau kad mažiukai miega. Su mokytojom (auklėtojom) mano akim žiūrint viskas gerai.
Atsakyti
QUOTE(nercep @ 2011 03 08, 10:23)
Svieki,
Mano vyresnėlis eina į šią mokyklą jau antrus metus kol kas didelių nusiskundimų neturiu. Manau prieš vedant vaiką į šią mokyklą aplamai reikia susitaikyti, kad joje yra taikoma prancūziška sistema kuri kartais lietuviams atrodo keistoka smile.gif Kadangi mes prieš tai gyvenom keletą metų Prancūzijoj tai man sistema priimtina.
Dėl kiemo tai kaip ir mažas kiemas yra už mokyklos tai ten ir žaidžia. Maisto tiekėjai šiuo metu yra nauji, maistas tikrai skanesnis ir geresnis. Yra didelė valgykla. Su maistu problemos tikrai išsisprendė. Pusryčių vaikai negauna, nes tai skaitosi mokykla:) o ne tradicinis darželis. Priešpiečius reikia įdėti, bet tame problemos jokios nematau. Dėl mažiausiųjų miego nežinau, bent jau kai maniškis praeitais metais buvo Moyenne Section tai buvo sakyta, kad jei vaikas nori miegoti pietų miego gali tai daryti kartu su mažiukais, todėl manau kad mažiukai miega. Su mokytojom (auklėtojom)  mano akim žiūrint viskas gerai.

kuo keista? g.gif 4u.gif
Atsakyti
ar dar yra lankančių? būtų idomu naujesni atsiliepimai
Atsakyti

Mane irgi domintu naujesni aptsiliepimai... gal kad pasidalins?

Atsakyti