Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuvos pilietybės suteikimas

ODE - tai nevaziuokit i LT. Likit cia thumbup.gif O jei rimtai, tai visai nejuokinga situacija.

Atsakyti
QUOTE(Rutti @ 2006 11 26, 10:31)
ODE - tai nevaziuokit i LT. Likit cia  thumbup.gif  O jei rimtai, tai visai nejuokinga situacija.

Garsiai nesakyk, bo tai mano vyras išgirs ir tikrai pasiliksim. biggrin.gif
Važiuosim, o po to žiūrėsim - jei tikrai ten reikės per galvą ir ne tik verstis, kad vaikas būtų LT pilietis ir galėtų visateisiškai gyventi tėvynėje, tai gal ir spjausim. Bet tuomet gal kur į Europą trauktumėm...
Ale myliu aš tą Lietuvą. Norėčiau, kad viskas išsispręstų 'neskausmingai'... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Titia @ 2006 11 26, 15:03)
Nemokamas gydymas priklauso vaikams iki 18 metu, ar as klystu  g.gif Bet jei tarkim as gristu i LT su savo vaiku, kuris yra JAV pilietis, jam tas nepriklauso, nors as dirbsiu ir mokesiu visus mokescius LT g.gif 
Kol kas gristi nesiruosiu, bet kas zino  biggrin.gif

Nesigincysiu, nes tiksliai nezinau. Bet pvz. Vokietijoje nera jokio nemokamo gydymo jos pilieciams. Vaika turi apdrausti (valstybiniame arba privaciame draudime),- yra begale visokiu niuansu. Tai kodel Lietuvoje turetu buti kitaip g.gif

O vaikui, neturinciam LR pilietybes, galima prasyti leidimo gyventi neribotam laikui. Pvz. as esu LR piliete, gyvenu Vokietijoje ir turiu leidima gyventi neribota laika. Kazkas panasaus yra tikrai imanoma ir Lietuvoje.
Atsakyti
QUOTE(Schnecke @ 2006 11 26, 16:20)
Nesigincysiu, nes tiksliai nezinau. Bet pvz. Vokietijoje nera jokio nemokamo gydymo jos pilieciams. Vaika turi apdrausti (valstybiniame arba privaciame draudime),- yra begale visokiu niuansu. Tai kodel Lietuvoje turetu buti kitaip g.gif

Nezinau kaip Vokietijoje, bet LT vaikam (Lt pilieciam) priklauso nemokama medicina smile.gif TAi jei kitiems priklauso, kodel tai turetu nepriklausyti mano vaikui ? Cia tuo atveju jei as gristu gyventi i LT smile.gif
Atsakyti
tai gal tevai kurie turi nepilnamecius vaikus gali patvirtinti parasu(Lietuvoj),kad atsisako(pvz. USA) pilietybes ir pasirenka LT pilietybe.ar cia tik pats vaikas gali apsispresti?

vat ir planuok ka nors doh.gif .pats gyvenimas salygas diktuoja.

bet paaiskinkit man,kokia is to istatymo nauda?ta lietuvele su visais gyventojais lashas juroj,o jie dar rushiuoja?nepagaunu as kazko?
Atsakyti
F. RENUNCIATION FOR MINOR CHILDREN

Parents cannot renounce U.S. citizenship on behalf of their minor children. Before an oath of renunciation will be administered under Section 349(a)(5) of the INA, a person under the age of eighteen must convince a U.S. diplomatic or consular officer that he/she fully understands the nature and consequences of the oath of renunciation and is voluntarily seeking to renounce his/her U.S. citizenship. United States common law establishes an arbitrary limit of age fourteen under which a child’s understanding must be established by substantial evidence.

Pilietybės gali atsisakyti tik pats žmogus, kai jis pilnai suvokia, ką daro. Kaip suprantu, JAV leidžia tai daryti 14-mečiams. Tame ir visas absurdas. Kai pagalvoji, net jei neišsiimi JAV paso, juk vis tiek vaikas jau turi JAV pilietybę pagal gimimo vietą, todėl net per konsulatą neišeitų LT pilietybės susitvarkyt... doh.gif (o gal? nenustebčiau - su jų absurdiškumu - kad tai būtų įmanoma... biggrin.gif )

OTA, racijos visame šitame net nebandyk ieškoti, nes protas pavažiuos. biggrin.gif Man tai kol kas tik juoką kelia, nes vis tiek nieko negaliu pakeisti. O kai teks su tuo susidurti akis į akį tada ir žiūrėsim. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ode: 27 lapkričio 2006 - 02:35
vaje juokas pro asharas lotuliukas.gif .taigi gaunasi,kad USA negaliu gyventi,nes nesu jos piliete ir t.t. o Lietuvoj ,mano vaikai (amerikonai) vietos neras. g.gif

jooo,cia kaip toj reklamoj "i have no place to go" thumbup.gif
Atsakyti
ot kur as atsilikusi nuo tokiu naujienu blush2.gif tik vakar apie tai suzinojau... bet geriau veliau nei niekada... piktina ir mane toks istatymas, nes nesutvarkem vaikui LT pilietybes, as dar nesu gavus savo naujo paso ir negalejau priduoti dokumentu jo pilietybei tvarkyti, o dabar jau per velu... doh.gif bet kadangi dar nesiruosiam vaziuoti i LT, nepradesiu panikuot.. kaip bus, taip.. gyvenimas kazkaip ispres tokius dalykus, tikiuosi... ax.gif man tik pikta, kad tie istatymai yra keiciami kieno nors naudai, nes jei teisingai pamenu, seniau nebuvo galima turet dvigubos LT pilietybes, bet tas pasikeite kada paciam Adamkui uzsireike dvigubos.. susitvarke, sutvarke draugams, giminems ir pazistamiems ir nusprende kad jau gana... pikta ir tiek... ir dar labiau laikau zlasti ant LT.... blush2.gif nebenoriu ten grizti visai... schmoll.gif tik tevai ir gimines primena tai, kad kazkada teks...
Atsakyti
QUOTE(wicked @ 2006 11 26, 21:48)
... seniau nebuvo galima turet dvigubos LT pilietybes, bet tas pasikeite kada paciam Adamkui uzsireike dvigubos.. susitvarke, sutvarke draugams, giminems ir pazistamiems ir nusprende kad jau gana...

Tai kad Adamkus neturi dvigubos - jis gi atsisakė JAV pilietybės tam, kad taptų prezidentu. Ir, jei gerai pamenu, bet kuris asmuo, dirbantis valstybės tarnyboje, niekada negalėjo turėti dvigubos pilietybės.

Dar juokinga tai, kad viskas prasidėjo nuo to, kad keli seimūnai susiginčijo dėl žodžio 'repatrijavo' reikšmės. Tai va Konstitucinis teismas ir išsprenė jų ginčą - pastebėdamas neatitikimą tarp Pilietybės įstatymo ir Konstitucijos (lyg ankščiau jo nebūtų buvę... lotuliukas.gif ).
Pagal visas politologijos 'taisykles' Konstitucija yra neginčijama, o LR konstucijoje būtent ir sakoma, kad LR pilietis negali būti kitos valstybės piliečiu. Tam, kad būtų pakeista ši nuostata, reikia referendumo...
Atsakyti
QUOTE(Ode @ 2006 11 26, 22:43)
Tai kad Adamkus neturi dvigubos - jis gi atsisakė JAV pilietybės tam, kad taptų prezidentu. Ir, jei gerai pamenu, bet kuris asmuo, dirbantis valstybės tarnyboje, niekada negalėjo turėti dvigubos pilietybės.

tai as tada susimaisiau blush2.gif nes lyg kazkur skaiciau kaip tik sitom dienom, kad jis vistik turi dviguba pilietybe.. g.gif na tada nesvarbu... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Ode @ 2006 11 27, 07:43)

Dar juokinga tai, kad viskas prasidėjo nuo to, kad keli seimūnai susiginčijo dėl žodžio 'repatrijavo' reikšmės. Tai va Konstitucinis teismas ir išsprenė jų ginčą - pastebėdamas neatitikimą tarp Pilietybės įstatymo ir Konstitucijos (lyg ankščiau jo nebūtų buvę...  lotuliukas.gif ).
Pagal visas politologijos 'taisykles' Konstitucija yra neginčijama, o LR konstucijoje būtent ir sakoma, kad LR pilietis negali būti kitos valstybės piliečiu. Tam, kad būtų pakeista ši nuostata, reikia referendumo...

va va,maniskis ir sako:kadangi jus brangioji repatrijavot,neburnokit ant tevynes(joke) biggrin.gif
.man tas "repatrijavo" aplamai karo laikus primena.o gal net "shveiko" knyga.

vien zo,bredai...tikiuosi kazko protingesnio.
Atsakyti
QUOTE(OTA @ 2006 11 26, 23:06)
vien zo,bredai...tikiuosi kazko protingesnio.

as tai netikiu, kad pakeis istatymus, nebent kazkam patogu bus, gal tada.... bet kad del eiliniu zmoniu, tai netikiu... g.gif
Atsakyti