Šiandien ir vėl valgėme paukštieną...
Viščiukas marokietiškai su abrikosais ir obuoliais1 viščiukas (1 - 1, 2 kg)
1/ 2 a. š. kurkumos
1/ 2 a. š. maltos kalendros
1/2 a. š. šafrano
250 g džiovintų abrikosų
3 v. š. sviesto ar aliejaus
1/ 2 a. š. tarkuoto imbiero
1 a. š. maltos paprikos
1 didelė svogūno galva
1 didelis obuolys (Granny Smith)
druska, juodieji pipirai, lauro lapas, petražolės, mėtos
Viščiuką supjaustyti nedideliais gabalais, nuimti odą.
Abrikosus užpilti verdančiu vandeniu (250 ml) ir pavirti ant nedidelės ugnies 5 min.
Svieste ar aliejuje apkepinti pusžiedžiais supjaustytą svogūną, kol suminkštės, suberti kurkumą, papriką, imbierą, kalendrą ir šafraną.
Viską gerai išmaišyti, sudėti vištieną. Apkepti iš abiejų pusių, kol nebebus rausva.
Sudėti abrikosus kartu su vandeniu, supilti 300 ml vandens ar sultinio, įberti druskos, pipirų, uždengti dangčiu ir troškinti ant nedidelės ugnies 15 20 min.
Obuolį nulupti ir supjaustyti skiltelėmis. Sudėti į vištieną, uždengti ir dar troškinti 10 min.
Patiekti su kuskusu, pabarsčius kapotomis petražolėmis ir mėtomis.
P. S. labai skanus patiekalas...
Kurkumos, šafrano ir imbiero nedėjau, bet įdėjau šaukštą prieskonių mišinio Garam Masala. Dariau iš kalakutienos guliašo