Įkraunama...
Įkraunama...

Skanaus! - 3

o as kepiau keksiukus su persikais bigsmile.gif bigsmile.gif labai skanu buvo essen.gif essen.gif essen.gif
Atsakyti
Vakar dariau kiausiniu-farso vyniotini. Gavosi skaniai ir graziai smile.gif , tik surokas, nors dejau grietines daugiau negu majonezo. Gal cia kaltas suris g.gif
Atsakyti
Vakar išbanžiau varškinį tinginįsmile.gif komplimentų milijonas thumbup.gif thumbup.gif
draugė sakė, kad skaniau už bet kokį tortąsmile.gif
Atsakyti
mmergyte, labai malonu, kad keksiukai gavosi tokie skanūs thumbup.gif

Elizabeht, smagu, kad vyniotinis patiko smile.gif Dėl sūrumo gali būti kaltas ir sūris... O ir apskritai kiekvieno supratimas apie sūrumą skirtingas 4u.gif

LIAN, ačiū smile.gif Tikrai labai šaunu, kad tinginys taip patiko rolleyes.gif
Atsakyti
Šiandien ir vėl valgėme paukštieną... smile.gif

user posted image

Viščiukas marokietiškai su abrikosais ir obuoliais

1 viščiukas (1 - 1, 2 kg)
1/ 2 a. š. kurkumos
1/ 2 a. š. maltos kalendros
1/2 a. š. šafrano
250 g džiovintų abrikosų
3 v. š. sviesto ar aliejaus
1/ 2 a. š. tarkuoto imbiero
1 a. š. maltos paprikos
1 didelė svogūno galva
1 didelis obuolys (Granny Smith)
druska, juodieji pipirai, lauro lapas, petražolės, mėtos

Viščiuką supjaustyti nedideliais gabalais, nuimti odą.
Abrikosus užpilti verdančiu vandeniu (250 ml) ir pavirti ant nedidelės ugnies 5 min.
Svieste ar aliejuje apkepinti pusžiedžiais supjaustytą svogūną, kol suminkštės, suberti kurkumą, papriką, imbierą, kalendrą ir šafraną.
Viską gerai išmaišyti, sudėti vištieną. Apkepti iš abiejų pusių, kol nebebus rausva.
Sudėti abrikosus kartu su vandeniu, supilti 300 ml vandens ar sultinio, įberti druskos, pipirų, uždengti dangčiu ir troškinti ant nedidelės ugnies 15 – 20 min.
Obuolį nulupti ir supjaustyti skiltelėmis. Sudėti į vištieną, uždengti ir dar troškinti 10 min.
Patiekti su kuskusu, pabarsčius kapotomis petražolėmis ir mėtomis.

P. S. labai skanus patiekalas... rolleyes.gif Kurkumos, šafrano ir imbiero nedėjau, bet įdėjau šaukštą prieskonių mišinio Garam Masala. Dariau iš kalakutienos guliašo smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sonatina: 12 rugsėjo 2006 - 20:12
Išmėginau receptą, labai panašų į Vapsvų lizdelių... Tik kremas čia gaunasi kur kas mažiau kaloringas ir nereikia specialių formelių... smile.gif

user posted image

Šokoladiniai momentai

400 g maltų sausainių
1 a. š. vanilinio cukraus
3 v. š. cukraus
3 v. š. kakavos
1/2- 3/4 puodelio vandens

Sumaišyti visus ingredientus ir palaipsniui pilti vandenį, kol gausis tešlą.

Kremas
1 skardinė virto saldaus kondensuoto pieno
1 indelis tepamo varškės sūrelio (kreminės varškės)
1 buteliukas (4 ml) romo esencijos

Mikseriu išplakti sūrelį ir nenustojant plakti sudėti po šaukštą kondensuotą pieną, supilti esenciją. Plakti, kol gausis vienalytė masė.

Tešlą padalinti į dvi dalis. Kiekvieną iškočioti ant kepimo popieriaus (arba tarp dviejų plėvelės lakštų), ant abiejų tešlos lakštų užtepti kremo. Standžiai susukti į vyniotinius padedant popieriumi ar plėvele ir padėti į šaldytuvą.

P. S. sausainius smulkinu blenderiu, tad gaunasi labai greitai... Į sausainių masę cukraus dėjau tik tris arbatinius šaukštelius, įpyliau porą šaukštų romo ir kelis šaukštus paruoštos tirpios kavos (galima masę paruošti pagal šį receptą. Manau, kad tokia tešla netgi būtų skaniau, tik cukraus pudros dėkite visiškai nedaug - kokius 3 a. š.). Vietoje vandens pyliau pieną.
Paskaičiau, kad kondensuotą pieną galima išvirti labai greitai, tad iškart ir pamėginau – reikia kondensuotą pieną supilti į puodą storu dugnu ir užvirinti ant silpnos ugnies nuolat maišant mediniu šaukštu. Pavirti apie 8 minutes. Iš esmės gavosi panašu į kondensuotą pieną, virtą su skardine apie valandą, bet nesigavo tokia sodri irisinė spalva. Bet jeigu norisi labai greitai pasigaminti skanėstą, galima pamėginti daryti ir taip. smile.gif Naudojau Mūsų tepamą varškės sūrelį. Vietoje romo esencijos įpyliau šaukštą tikro romo.
Žinoma, galima naudoti jau iškart virtą pirktinį kondensuotą pieną (Rududu), bet jo skonis vis tiek skiriasi nuo to, kuris gaunasi paprastą kondensuotą pavirus kelias valandas... rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sonatina: 13 rugsėjo 2006 - 09:37
Sonatina, klausimas iš paskutinio duoto recepto (skaniai atrodo essen.gif ):
1. kur dėti antrą tešlos dalį?
2. o jau pirktinis kondensuotas tirštas pienas netinka?
Atsakyti
vakar dariau balandėlių apkepą, tiesa man jis balandėlių nepriminė, bet šiaip geras patiekalas, pigūs, paprasta pagaminti ir atrodo nelabai kaloringa. tik jau kiekis blink.gif blink.gif blink.gif kai pasidariau daržovių mėsos masę, tai pusę atidėjau į šaldymo kamerą, o dariau iš likusios pusės ir vistiek gavosi kaip vestuvėms lotuliukas.gif nu nieko uz tai turesiu dabar pora dienu laisves nuo maisto gamybos mirksiukas.gif
Atsakyti
Kadangi dabar pats obuolių sezono įkarštis, siūlau išmėginti kelis pyragus su obuoliais... smile.gif

user posted image

Obuolių pyragas su jogurtu

Tešla
100 ml cukraus
200 ml miltų
1 a. š. kepimo miltelių
1/2 a. š. kardamono
100 g sviesto ar margarino
100 ml kefyro

Įdaras
3 - 4 obuoliai
1 v. š. cukraus

Jogurto padažas
300 ml vanilinio (arba kitokio) jogurto
2 kiaušiniai
1 v. š. cukraus
1/2 a. š. malto imbiero (1 a. š. šviežio)

Sumaišyti visus sausus ingredientus. Supilti ištirpintą ir atvėsintą sviestą ir kefyrą. Viską gerai išmaišyti ir užminkyti minkštą elastingą tešlą.
Formą patepti sviestu, sudėti tešlą ir rankomis suformuoti dugną ir sieneles.
Ant tešlos sudėti obuolius, supjaustytus plonomis riekutėmis. Pabarstyti cukrumi. Kepti iki 200° C įkaitintoje orkaitėje 15 min.
Išplakti jogurtą su kiaušiniais, cukrumi ir imbieru. Šią masę užpilti ant obuolių ir dar kepti 15 – 20 min. 200° C temperatūros orkaitėje.
Ataušinti pyragą formoje.

P. S. pyragas nepaprastai skanus... rolleyes.gif Vietoje kardamono į tešlą dėjau pusės citrinos tarkuotą žievelę. Obuolius prieš dedant galima išmirkyti rome... Vietoje imbiero naudojau cinamoną, kurį užbėriau iškart ant obuolių. Ant viršaus galima užberti migdolų plokštelių...
Tešla gavosi skystoka, tad dar bėriau miltų, kol praktiškai nebelipo prie rankų, bet buvo labai minkšta... Kitą kartą tešlą pamėginsiu daryti kitaip – pirmiausiai išplakti sviestą su cukrumi, supilti kefyrą, o tada suberti sausus ingredientus.


user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sonatina: 13 rugsėjo 2006 - 08:33
QUOTE(Sonatina @ 2006 09 12, 20:30)
Šokoladiniai momentai



Šį receptą galima būtų šiek tiek supaprastinti, jei vietoj paprasto kondensuoto pieno dėtume Rududu kremą. Jis parduodamas tokiose pat skardinėse ir yra jau išvirtas. Tik išėmus reiktų šiek tiek pakaitinti, kad suskystėtų 4u.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bea: 13 rugsėjo 2006 - 09:43
QUOTE(Sonatina @ 2006 09 12, 23:30)
Žinoma, galima naudoti jau iškart virtą pirktinį kondensuotą pieną (Rududu), bet jo skonis vis tiek skiriasi nuo to, kuris gaunasi paprastą kondensuotą pavirus kelias valandas... rolleyes.gif


Makarska, ir aš taip rašau, tik kad skonis gaunasi šiek tiek kitas smile.gif
Atsakyti
Na MAN pvz. tas RUDUDU virto kondensuoto pieno nei iš tolo neprimena.. schmoll.gif Nėra net ką lyginti su virtu kond. pienu.. dry.gif

Aš suprantu, jei NĖRA laiko virinėti tą pieną, tai IŠ BĖDOS gal ir galima tą Rududu pavartoti.. bet šiaip tai jau geriau pasidaryti normalų ir tikrai SKANŲ virtą kond. pienuką.. essen.gif rolleyes.gif wub.gif
Atsakyti