
iškepiau kalakutienos vyniotinį su slyvomis. Nuo slyvų gavos kiek saldokas, tačiau skanus. Šeimyna dar neparagovo, bet turėtų patikti

Elizabeht, smagu, kad keksas patiko
Aš ir rašiau, kad jis gavo ne per saldus
O glazūrą darei? Manau su glazūra keksas būtų gerokai saldesnis...
Varškė galėjo atsiskirti, jeigu buvo labai liesa...
Violax, o padažas buvo skystas jau iškepus pyragui?
Nes visgi kiaušiniai turėjo jį sutirštinti... Gal naudojai gana skystą geriamą jogurtą? Kitą kartą tiesiog mėgink su tirštesniu jogurtu...
babouziuke, aš karštai naudoju vanilės esenciją (ji būna štai tokiuose ar mažesniuose buteliukuose
),
o kai jos neturiu - tiesiog įberiu šaukštelį vanilinio cukraus
jurginėli, tikiuosi vyniotinis patiks ir šeimynai


Varškė galėjo atsiskirti, jeigu buvo labai liesa...
Violax, o padažas buvo skystas jau iškepus pyragui?


babouziuke, aš karštai naudoju vanilės esenciją (ji būna štai tokiuose ar mažesniuose buteliukuose

o kai jos neturiu - tiesiog įberiu šaukštelį vanilinio cukraus

jurginėli, tikiuosi vyniotinis patiks ir šeimynai

as vakar dariau jau antra karta varskini tingini, tik ka paragavom... SKANUMELIS
gavosi tikrai geriau nei pirmas kartas, nes dejau maziau sviesto... galima rasyti 10 balu
beveik puse ir beliko
sonatina aciu uz receptuka



sonatina aciu uz receptuka

labas dienas
ka tik iskeptas garuoja labai labai skanus mmmmmmmmm

kiausiniu farso viniotinis
dar kepu apkeptus kalafijorus cia sau
ir vakare kepsiu keptus varsketukus
nu vien zodz sonatina tu auksas musu aciu uz tokius skanius receptus
siulau tau medali skirt

ka tik iskeptas garuoja labai labai skanus mmmmmmmmm



kiausiniu farso viniotinis
dar kepu apkeptus kalafijorus cia sau


ir vakare kepsiu keptus varsketukus
nu vien zodz sonatina tu auksas musu aciu uz tokius skanius receptus



Mes šiandien valgysim kepenis karališkai
kotletukai jau iškepti, daržovės irgi apkeptos, laukiu kol grįš vyras namo, tada šausiu į orkaitę
o vakar dariau tuos kriauklinius makaronus - irgi labai skanu
ir keksiukų jau krūvą išbandžiau
Sonatina, ačiū tau


o vakar dariau tuos kriauklinius makaronus - irgi labai skanu

ir keksiukų jau krūvą išbandžiau

Sonatina, ačiū tau

O aš eilinį kartą įsitikinau, kad esu visiška nevykėlė keksų kepime
Šiandien bandžiau Keksą su kriaušėmis iš šokoladu, tikėjausi į svečius nusinešti, ir gavosi tik namie vartojamas tešlos kratinys
Nors vyras sakė, kad visai skanu, bet jam ir nekepta tešla skani būna
Vienžo, ne man keksus kepti
Aš geriau ir toliau gaminsiu Sonatinos siūlomus antrus patiekalus
Tie tai visada pavyksta
Nors daugelį gaminu improvizuodama, bet labai daug gerų idėjų pagrindui randu čia





Aš geriau ir toliau gaminsiu Sonatinos siūlomus antrus patiekalus




QUOTE(Letta @ 2006 09 16, 15:57)
O aš eilinį kartą įsitikinau, kad esu visiška nevykėlė keksų kepime
Šiandien bandžiau Keksą su kriaušėmis iš šokoladu, tikėjausi į svečius nusinešti, ir gavosi tik namie vartojamas tešlos kratinys
Nors vyras sakė, kad visai skanu, bet jam ir nekepta tešla skani būna
Vienžo, ne man keksus kepti





o as nesuprantu kaip gali keksas nesigaut?


as galvoju kriausiu su sokoladu keksa daryt


QUOTE(garbane @ 2006 09 16, 15:23)
o as nesuprantu kaip gali keksas nesigaut?
o viska darei pg recepta? gal per anksti is formos isemei (nes reikia atausint, kitaip subyres)? o gal nevisai iskepes buvo (as visada peili kysteliu paziuret)?


Va būtent, kad viską pagal receptą dariau... Iš formos išėmiau dar šiek tiek šiltą, bet man pats keksas gavosi toks košinis





QUOTE(Letta @ 2006 09 16, 16:28)
Va būtent, kad viską pagal receptą dariau... Iš formos išėmiau dar šiek tiek šiltą, bet man pats keksas gavosi toks košinis
Kepiau apie valandą 175lapsn. temp. (sakau, gal karštesnėj reikėjo
) O kriaušės visos sukrito į dugną ir manau jos ir davė tą šlapumą
Pagal receptą reikia dėti 2a.š. kepimo miltelių, tai jau apsidžiaugiau, kad gal pagaliau gausis purus keksas, bet nė velnio... Niekaip nesekas man su keksais
Tai per sausi gaunasi, tai per šlapi 





hm.. keista labai kad sukrito i dugna.. man ne sykio nesukrito.. gal labai skysta tesla gavosi? Nes sitas keksas tikrai ne sausas, bet kad labai slapias butu irgi nepasakyciau.. gal tikrai ilgiau pakept reikejo..?

QUOTE(Sonatina @ 2006 09 12, 21:08)
Šiandien ir vėl valgėme paukštieną...

Viščiukas marokietiškai su abrikosais ir obuoliais
1 viščiukas (1 - 1, 2 kg)
1/ 2 a. š. kurkumos
1/ 2 a. š. maltos kalendros
1/2 a. š. šafrano
250 g džiovintų abrikosų
3 v. š. sviesto ar aliejaus
1/ 2 a. š. tarkuoto imbiero
1 a. š. maltos paprikos
1 didelė svogūno galva
1 didelis obuolys (Granny Smith)
druska, juodieji pipirai, lauro lapas, petražolės, mėtos
Viščiuką supjaustyti nedideliais gabalais, nuimti odą.
Abrikosus užpilti verdančiu vandeniu (250 ml) ir pavirti ant nedidelės ugnies 5 min.
Svieste ar aliejuje apkepinti pusžiedžiais supjaustytą svogūną, kol suminkštės, suberti kurkumą, papriką, imbierą, kalendrą ir šafraną.
Viską gerai išmaišyti, sudėti vištieną. Apkepti iš abiejų pusių, kol nebebus rausva.
Sudėti abrikosus kartu su vandeniu, supilti 300 ml vandens ar sultinio, įberti druskos, pipirų, uždengti dangčiu ir troškinti ant nedidelės ugnies 15 20 min.
Obuolį nulupti ir supjaustyti skiltelėmis. Sudėti į vištieną, uždengti ir dar troškinti 10 min.
Patiekti su kuskusu, pabarsčius kapotomis petražolėmis ir mėtomis.
P. S. labai skanus patiekalas...
Kurkumos, šafrano ir imbiero nedėjau, bet įdėjau šaukštą prieskonių mišinio Garam Masala. Dariau iš kalakutienos guliašo


Viščiukas marokietiškai su abrikosais ir obuoliais
1 viščiukas (1 - 1, 2 kg)
1/ 2 a. š. kurkumos
1/ 2 a. š. maltos kalendros
1/2 a. š. šafrano
250 g džiovintų abrikosų
3 v. š. sviesto ar aliejaus
1/ 2 a. š. tarkuoto imbiero
1 a. š. maltos paprikos
1 didelė svogūno galva
1 didelis obuolys (Granny Smith)
druska, juodieji pipirai, lauro lapas, petražolės, mėtos
Viščiuką supjaustyti nedideliais gabalais, nuimti odą.
Abrikosus užpilti verdančiu vandeniu (250 ml) ir pavirti ant nedidelės ugnies 5 min.
Svieste ar aliejuje apkepinti pusžiedžiais supjaustytą svogūną, kol suminkštės, suberti kurkumą, papriką, imbierą, kalendrą ir šafraną.
Viską gerai išmaišyti, sudėti vištieną. Apkepti iš abiejų pusių, kol nebebus rausva.
Sudėti abrikosus kartu su vandeniu, supilti 300 ml vandens ar sultinio, įberti druskos, pipirų, uždengti dangčiu ir troškinti ant nedidelės ugnies 15 20 min.
Obuolį nulupti ir supjaustyti skiltelėmis. Sudėti į vištieną, uždengti ir dar troškinti 10 min.
Patiekti su kuskusu, pabarsčius kapotomis petražolėmis ir mėtomis.
P. S. labai skanus patiekalas...


Sonatina arba kitos padekit

noriu dabar sita pasidaryt, bet neradau tokios prieskonio misinio


QUOTE(naaringiux @ 2006 09 16, 17:12)
Sonatina arba kitos padekit
noriu dabar sita pasidaryt, bet neradau tokios prieskonio misinio
ka vietoj jo galeciau det 

noriu dabar sita pasidaryt, bet neradau tokios prieskonio misinio


Parasyta juk recepte - kurkumos, safrano ir imbiero

As uz kad Sonatinai skirti medaliu
Sonatina siandien kepiau kiausinio-farso viniotini,nu skonis nerealus,visiems labai patiko,o jau kad mano vaikams itikti visalaika sunku buna,net darzelije ir mokykloje skundziasi kad mano vaikai nieko nevalgo:ta nemegsta,ana ir neskanu
O cia stebuklas patiko
Mano vyras pasake kad nors naudos yra kad tiek laiko praleidziu supermama forume,labai skaniai ir ivairiai pradejai gamynti valgit.Aciu tau!!!



Sonatina siandien kepiau kiausinio-farso viniotini,nu skonis nerealus,visiems labai patiko,o jau kad mano vaikams itikti visalaika sunku buna,net darzelije ir mokykloje skundziasi kad mano vaikai nieko nevalgo:ta nemegsta,ana ir neskanu




