Nusipirkau zarnas bet jos labai plonos,kaip desrom daryti,ar kazi galiu kepti vedarus ar pirkti kitas zarnas?
QUOTE(Dianaaa1215 @ 2010 12 11, 23:06)
Nusipirkau zarnas bet jos labai plonos,kaip desrom daryti,ar kazi galiu kepti vedarus ar pirkti kitas zarnas?
Man is plonu zarnu patys skaniausi vedarai buna

QUOTE(Evelincik @ 2010 12 12, 01:09)
Man ir tokie patys skaniausi. O kad lengviau pripildyti būtų, pasinaudokite piltuvėliu. Jei jo neturite, tiks nupjautas plastikinis butelis tam reikalui. Pjaunat per puse, kakliuką į žarnoką įkišat ir pilat. Labai greitai gaunasi ir patogu, nereik su šaukštu kokiu vargti...

QUOTE(Dianaaa1215 @ 2010 12 14, 17:12)
Vėdarai pasisekė,niekur neįtrūko,tik biški persūdžiau
Skaniai atrodo


Is plonu zarnu ir skalniau ir graziau,mano tetis visada vedarus darydavo,jo firmis patiekalas buvo
seip mama zarnas isplauna,ismirko per nakti po to dar cesnaku istrina...Norfoj kepavedarus,bet smarve kokia,visas noras praeina,butina gerai isplaut ir atmirkyt.
Bulves tarkuotas mama uzpliko karstu pienu,ideda lauro lapo,pipiru druskos,svoguno.Kepant reikia pabadyt smeigtuku ar sakute,kad nesprogtu.

Bulves tarkuotas mama uzpliko karstu pienu,ideda lauro lapo,pipiru druskos,svoguno.Kepant reikia pabadyt smeigtuku ar sakute,kad nesprogtu.
ir su "cielais" lauro lapais kepa?

QUOTE(Evelincik @ 2010 12 14, 16:25)
Skaniai atrodo
as ,kad nepersudyt,kai uzmaisau ta bulviu mase su viskuo,issikepu viena blyna keptuvej,tada ir zinau ar su druska viskas tvarkoj bus 


O čia gera mintis.

nemegau kraujiniu vedaru kol neparagavau sildytu piene
:


QUOTE(gresa @ 2011 01 11, 17:58)
o ka reiskia sildyti piene? ir idomu bulviai sildomi piene


dar bendrai visu norejau paklausti kaip skaniau pasildyti vedarus nes ryt planuoju kepti namie ir veztis pietums pas mama, o kol nuvaziuosim atves, kazin gal puode su spirguciais ir aliejum?
QUOTE(georgiana @ 2011 01 15, 17:22)
o ka reiskia sildyti piene? ir idomu bulviai sildomi piene



Turbūt, kad taip.
Aš tai vėdarus paprastus pakepinu, bet kugelį tai šildau su pienu. Į keptuvę įdedu gabalėlį sviesto ar truputį aliejaus, supjaustytą nestoromis riekelėmis kugelį. Truputį pakepu ir užpilu pienu. Pienas kepant sutirštėja, į kugelį įsigeria ir gaunasi toks kaip su padažu. Man skanu. Vėdarus įtariu taip pat panašiai kaip nors galima
