Įkraunama...
Įkraunama...

AUTOKĖDUČIŲ SAUGUMAS

na, iurint koks tas vaikas bus wink.gif jei labai maziukas, gali dirzas ,,smaugt" o jei su posikniuku gerai bus - tai aisku pakaks smile.gif
as tai kedute 9-36 kg pirkus, bet nesitikiu kad iki 12 m vaikas joje bus - abejoju kad tilps smile.gif tai bent iki kokiu 5m, tada posikniuka imsim smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*Rita* @ 2007 08 12, 23:45)
kaip manot, jeigu vaikas kėdėj sėdės iki maždaug 3 metų (jeigu iki tiek tilps), ar po to reikės pirkti tą didesnę kėdę ar užteks tik "paaukštinimo"?

patarciau vis gi pirkti. 2-3 grupes gera kede galima iki 4 simtu rasti.
Papildyta:
QUOTE(ruta_vyshnia @ 2007 08 13, 21:41)
na, iurint koks tas vaikas bus wink.gif jei labai maziukas, gali dirzas ,,smaugt" o jei su posikniuku gerai bus - tai aisku pakaks smile.gif
as tai kedute 9-36 kg pirkus, bet nesitikiu kad iki 12 m vaikas joje bus - abejoju kad tilps smile.gif tai bent iki kokiu 5m, tada posikniuka imsim smile.gif

tai teisingai ir sakot - iki 12 metu vaikas neturetu tilpti i ta kede, nebent maziukas toks yra. Bet, kaip rasot, 15-36 kg kedes - tai 2-3 grupe. Ka tai reiskia? 2 grupe - tai kede, kur vaikas sedi, kol tenais telpa, 3 grupe - tai vadinamasis "paaukstinimas" - aukstesniems ir vyresniems vaikams. taigi normali 2-3 grupes kede turi ir gali buti isardyta i dvi dalis - atlosa ir posikniuka. pabandykit isardyti savo kede - nieko nereikes pirkti.
update: pamaciau, kad turit 1-2-3 grupe, jos nevisos issiardo, sorry
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jelenka: 14 rugpjūčio 2007 - 23:26
QUOTE(Jelenka @ 2007 08 15, 00:24)
patarciau vis gi pirkti. 2-3 grupes gera kede galima iki 4 simtu rasti.
Papildyta:

tai teisingai ir sakot - iki 12 metu vaikas neturetu tilpti i ta kede, nebent maziukas toks yra. Bet, kaip rasot, 15-36 kg kedes - tai 2-3 grupe. Ka tai reiskia? 2 grupe - tai kede, kur vaikas sedi, kol tenais telpa, 3 grupe - tai vadinamasis "paaukstinimas" - aukstesniems ir vyresniems vaikams. taigi normali 2-3 grupes kede turi ir gali buti isardyta i dvi dalis - atlosa ir posikniuka. pabandykit isardyti savo kede - nieko nereikes pirkti.
update: pamaciau, kad turit 1-2-3 grupe, jos nevisos issiardo, sorry

tai va kad musu kiek ziurejau nesiardo. bet vis didesne nei 9-18 kg. tai su ta tendencija pirkom, kad posikniuka pirksim smile.gif
bet gi ne karve kainuoj smile.gif
Atsakyti
Mes planuojam pirkti nuo 9kg ax.gif Dar neišsirinkom, bet mėnesio bėgy reikės būtinai įsigyti...Ir būtinai būtinai lipdukas ant mašinos VAIKAS AUTOMOBILYJE.Nes kiek tenka važinėti, tokių "atmarozkų" yra doh.gif doh.gif doh.gif o kai pamato kad su vaiku, tai jau bando visokiom minom atsiprašinėti cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Linokas @ 2007 08 16, 23:30)
Mes planuojam pirkti nuo 9kg  ax.gif Dar neišsirinkom, bet mėnesio bėgy reikės būtinai įsigyti...Ir būtinai būtinai lipdukas ant mašinos VAIKAS AUTOMOBILYJE.Nes kiek tenka važinėti, tokių "atmarozkų" yra  doh.gif  doh.gif  doh.gif o kai pamato kad su vaiku, tai jau bando visokiom minom atsiprašinėti  cool.gif

Nepadės tas lipdukas verysad.gif Pas tuos "asus" smegenų juk nerasta doh.gif Karas keliuose net nežada baigtis...
Atsakyti
QUOTE(Jelenka @ 2007 08 10, 12:43)
turiu lausimuka - gal kas mate jau laisvojoje prekyboje Maxi Cosi Rodi XP - ji jau turetu buti babycentre, taciau pati kazin kada ten nuvaziuot galesiu. Klausimas yra vien del kainos.

dar prie to paties - kur Vilniuje imanoma (ir ar imanoma) apziureti-paciupineti Concord ir Rómer kedutes - buciau labai deinga uz patarimus.

Maxi cosi Rodi XP jau yra senesnis modelis, dabar yra atsiradęs dar naujesnis XR mirksiukas.gif . Pati domiuosi, tai tikrai mačiau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(byne @ 2007 08 20, 19:49)
Maxi cosi Rodi XP jau yra senesnis modelis, dabar yra atsiradęs dar naujesnis XR mirksiukas.gif . Pati domiuosi, tai tikrai mačiau ax.gif

gerai. tedu buna XR smile.gif o kur matet?

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jelenka: 21 rugpjūčio 2007 - 20:45
Jelenka, Romer užvežė ką tik Kotryna, tai yra joje, ir mačiau "Vaikų mieste". Nu ką....gal aš ir kuku, bet nupirkau šiandien būtent Romer safefix plus. Tokią turėjo tik vieną. Net nenoriu sakyt, kiek kainavo, bet aš tiesiog įdėjau vaiką į visas kėdes (ne tik ROmer) ir neliko klausimų. Galima tvirtint ją su ISOFIX, o galima diržais, abiem atvejais dar atsilenkia tokia kojelė, kuri labai sumažina kėdutės judėjimą staigiai stabdant ar avarijos atveju. Man ta kėdelė - labai atrodo saugi, o vaikas joje šypsojosi ir krykštavo, tikrai matėsi, kad ergonomiška ji. Tik ta kaina - tikra bėda. Ir nežinau, kaip eksploatacija, na, bet tai paaiškės tik pavažinėjus....

beje, Romer yra ir pigesnių variantų, man jie irgi visai patiko.
Atsakyti
QUOTE(InRed @ 2007 09 05, 16:51)
Jelenka, Romer užvežė ką tik Kotryna, tai yra joje, ir mačiau "Vaikų mieste". Nu ką....gal aš ir kuku, bet nupirkau šiandien būtent Romer safefix plus. Tokią turėjo tik vieną. Net nenoriu sakyt, kiek kainavo, bet aš tiesiog įdėjau vaiką į visas kėdes (ne tik ROmer) ir neliko klausimų. Galima tvirtint ją su ISOFIX, o galima diržais, abiem atvejais dar atsilenkia tokia kojelė, kuri labai sumažina kėdutės judėjimą staigiai stabdant ar avarijos atveju. Man ta kėdelė - labai atrodo saugi, o vaikas joje šypsojosi ir krykštavo, tikrai  matėsi, kad ergonomiška ji. Tik ta kaina - tikra bėda. Ir nežinau, kaip eksploatacija, na, bet tai paaiškės tik pavažinėjus....

kas yra ergonomiska?
Atsakyti
konkrečiai aš turėjau omeny, kad palyginusi vaiko sedėjimą įvairiose kėdutėse pastebėjau, kad ši labiausiai pritaikyta prie kūno, na jis ten tarsi "įlimpa", ir matosi, jam viskas patogu, viskas vietoje, kėdė pritaikyta žmogaus fiziologijai, kad būtų kuo patogiau, teisinga kūno linijų prasme. Be abejo, tai tik subjektyvi nuomonė. Gink Dieve, niekam nieko neperšu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo InRed: 05 rugsėjo 2007 - 22:59
QUOTE(InRed @ 2007 09 05, 23:56)
konkrečiai aš turėjau omeny, kad palyginusi vaiko sedėjimą įvairiose kėdutėse pastebėjau, kad ši labiausiai pritaikyta prie kūno, na jis ten tarsi "įlimpa", ir matosi, jam viskas patogu, viskas vietoje, kėdė pritaikyta žmogaus fiziologijai, kad būtų kuo patogiau, teisinga kūno linijų prasme. Be abejo, tai tik subjektyvi nuomonė. Gink Dieve, niekam nieko neperšu 4u.gif

aaa wink.gif mes ir savo pirkom, ismatavom parduotuvej, nuglostem :)irgi kazkaip radom ir vaikui ir mum patinkancia smile.gif
Atsakyti
QUOTE(InRed @ 2007 09 05, 16:51)
Jelenka, Romer užvežė ką tik Kotryna, tai yra joje, ir mačiau "Vaikų mieste". Nu ką....gal aš ir kuku, bet nupirkau šiandien būtent Romer safefix plus. Tokią turėjo tik vieną. Net nenoriu sakyt, kiek kainavo, bet aš tiesiog įdėjau vaiką į visas kėdes (ne tik ROmer) ir neliko klausimų. Galima tvirtint ją su ISOFIX, o galima diržais, abiem atvejais dar atsilenkia tokia kojelė, kuri labai sumažina kėdutės judėjimą staigiai stabdant ar avarijos atveju. Man ta kėdelė - labai atrodo saugi, o vaikas joje šypsojosi ir krykštavo, tikrai  matėsi, kad ergonomiška ji. Tik ta kaina - tikra bėda. Ir nežinau, kaip eksploatacija, na, bet tai paaiškės tik pavažinėjus....

as ieskau Romer Duo, kiek skaiciau, tai geriausiai vertinama kedute. leksiu ryt i Vaiku miesta ziuret smile.gif gal gali savo kaina i AZ mestelt mirksiukas.gif
Atsakyti