Įkraunama...
Įkraunama...

AUTOKĖDUČIŲ SAUGUMAS

Gal kas turite autokėdutę CYBEX SOLIUTIONS X? g.gif
gerai įvertinta testais, bet Lietuvoje nėra, tai galvoju tarp šitos ir BBC MOBY?
va tokia kėdutė
Atsakyti
QUOTE(Ditele @ 2008 07 01, 21:19)
Sveikos mamikes,
norejau pasiteirauti del autokeduciu 15-36 kg - lyg ir issirinkom Concord Lift evo PT,bet cia paskaiciau ir vel pasimeciau-gal Maxicosi Rodi XR,bet man,kaip ir Melitukei,ji siauroka pasirode.O sakykit pas mus BC Moby yra pirkti kazkaip niekur neaptikau?Beje,kokie atsiliepimai apie mineta Concord ir gal kas zino,kur pigiau ju butu galima isigyti?Is anksto aciu uz info! rolleyes.gif

Mes irgi dar vis neapsisprendziam. BC Moby yra tindi rindi akropolyje, buvom apziureti, pardavejos normalios informacijos suteikt negalejo. Kazkuo ji panasi i maxi cosi, tik buvom be dukros, tai tik apziurejom. Man kol kas normaliausios maxi cosi, Concord lift evo, nes mes ja ziurinejom, tik sonai laisvoki kazkokie. Dar nieko pasirode vaikams.eu renolux, dukra gerai tilpo. Bet apie ja atsiliepimu jokiu nemaciau, saugumo testu nera. Tai pasimete visiskai, nes kainos visu panasios. g.gif blink.gif
Papildyta:
QUOTE(eziukai @ 2008 07 03, 12:26)
Gal kas turite autokėdutę CYBEX SOLIUTIONS X? g.gif
gerai įvertinta testais, bet Lietuvoje nėra, tai galvoju tarp šitos ir BBC MOBY?
va tokia kėdutė

Mane irgi sita sudomino cybex, tik kur rast paziuret, ar bent atsiliepimus. doh.gif unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Melitukas @ 2008 07 04, 10:56)
Mes irgi dar vis neapsisprendziam. BC Moby yra tindi rindi akropolyje, buvom apziureti, pardavejos normalios informacijos suteikt negalejo. Kazkuo ji panasi i maxi cosi, tik buvom be dukros, tai tik apziurejom. Man kol kas normaliausios maxi cosi, Concord lift evo, nes mes ja ziurinejom, tik sonai laisvoki kazkokie. Dar nieko pasirode vaikams.eu renolux, dukra gerai tilpo. Bet apie ja atsiliepimu jokiu nemaciau, saugumo testu nera. Tai pasimete visiskai, nes kainos visu panasios. g.gif  blink.gif
Papildyta:

Mane irgi sita sudomino cybex, tik kur rast paziuret, ar bent atsiliepimus. doh.gif  unsure.gif

Na,pagaliau po ilgu galvos skausmu ax.gif isigijom kede -l.norejau Concord lift evo (nors jos nemacius ir nezinau,kaip gyvai atrodo,bet marketingas issuktas pas vokiecius,tai man ir kirto galvon ax.gif )pirkt,bet norejom siek tiek pigiau nei 600 Lt nusipirkt,bet pardavejas truputuka pavede schmoll.gif ,tai teko isigyt BC Moby.Beje,o kur Jus Concord radot pirkt?Jo,pardavejosTINDI RINDI,tai ne ka apie kedes pasakyt gali-zodz,marketingas prastas pas TINDIRINDZIUS,bet as paziurejau 2008 m. ADAC testus,tai si kede 1 vietoj,atitinka jau naujesnius ECE R44/04 standartus ir kaina normali 459(Concord as radau pas mus uz 620-630),o jei nuolaida turit,tai ir dar pigiau,pasiskaiciau internete-atsiliepimai geri.Keturmete mergina musu ne is mazuju,tai tilpo normaliai,sake,kad patogu,grizo namo kedej patenkinta.Si kede siek tiek atsilosia,kas patogu,jei vaikiuks miega, stabiliai prisisega,soniniai galvos laikikliai netrukdo dairytis (va,pas Maxicosius man pasirode vaikas truputuka ispraustas ir l.tie sonai ties galva ispusti),aukstis reguliuojasi pgl. vaiko ugi,plotis kedutes ties nugara taip pat reguliuojasi, laikikliai dirzams yra,tai vaikiukui dirzai visada bus prisegti teisingai.Labiausiai,tai mane vyras itikino,nes renkantis kedes,tai jam tas netiko,tai kitas,jam kede patiko (ypac kainos ir kokybes santykis biggrin.gif ) ir sake,ko as dar cia noriu-juk nupirkom vaikui Europos Nr.1.Beje, kazkaip simet Concord lift evo PT nebuvo testuotos ...Taigi,kol kas esam patenkinti ir galim rekomenduot thumbup.gif ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ditele: 04 liepos 2008 - 10:33
Beje,BC Moby medziaga, taip pat kaip ir Concord Lift evo,yra "kvepuojanti".
Atsakyti
:quote=Ditele,2008 07 04, 10:24]
Na,pagaliau po ilgu galvos skausmu ax.gif isigijom kede -l.norejau Concord lift evo (nors jos nemacius ir nezinau,kaip gyvai atrodo,bet marketingas issuktas pas vokiecius,tai man ir kirto galvon ax.gif )pirkt,bet norejom siek tiek pigiau nei 600 Lt nusipirkt,bet pardavejas truputuka pavede schmoll.gif ,tai teko isigyt BC Moby.Beje,o kur Jus Concord radot pirkt?Jo,pardavejosTINDI RINDI,tai ne ka apie kedes pasakyt gali-zodz,marketingas prastas pas TINDIRINDZIUS,bet as paziurejau 2008 m. ADAC testus,tai si kede 1 vietoj,atitinka jau naujesnius ECE R44/04 standartus ir kaina normali 459(Concord as radau pas mus uz 620-630),o jei nuolaida turit,tai ir dar pigiau,pasiskaiciau internete-atsiliepimai geri.Keturmete mergina musu ne is mazuju,tai tilpo normaliai,sake,kad patogu,grizo namo kedej patenkinta.Si kede siek tiek atsilosia,kas patogu,jei vaikiuks miega, stabiliai prisisega,soniniai galvos laikikliai netrukdo dairytis (va,pas Maxicosius man pasirode vaikas truputuka ispraustas ir l.tie sonai ties galva ispusti),aukstis reguliuojasi pgl. vaiko ugi,plotis kedutes ties nugara taip pat reguliuojasi, laikikliai dirzams yra,tai vaikiukui dirzai visada bus prisegti teisingai.Labiausiai,tai mane vyras itikino,nes renkantis kedes,tai jam tas netiko,tai kitas,jam kede patiko (ypac kainos ir kokybes santykis biggrin.gif ) ir sake,ko as dar cia noriu-juk nupirkom vaikui Europos Nr.1.Beje, kazkaip simet Concord lift evo PT nebuvo testuotos ...Taigi,kol kas esam patenkinti ir galim rekomenduot thumbup.gif ...
[/quote]
O mes dar vis neapsisprendziam.verysad: blush2.gif Del Concord, tai cia viena mama pardavinejo 440 kainavo, tai buvo atveze paziuret, man patiko, o vyrui nepatiko, kad sonai judantys, nestabilus. Reikia ir man prispaust vyra greiciau, kad apsisprestu. cool.gif
Atsakyti

[/quote]
O mes dar vis neapsisprendziam.verysad: blush2.gif Del Concord, tai cia viena mama pardavinejo 440 kainavoJ, tai buvo atveze paziuret, man patiko, o vyrui nepatiko, kad sonai judantys, nestabilus. Reikia ir man prispaust vyra greiciau, kad apsisprestu.
[/quote]
Jo,su tais pirkiniais,kai uzsivedi,tai paskui ir galva pameti ir jau nebezinai,ko nori ir ko reikia 4u.gif Tai ta pacia kede ir as norejau pirkt,bet su ta mamike nepavyko susisiekt kazkaip,todel del tos kedutes su kokiu tais ne visai konkreciu vyriskiu kalbejau schmoll.gif O,zinokit,mano mergicka va jau kelinta diena BC Moby vazineja ir patenkinta,sako,kad patogu sedet,nors siaip tai tokia ji tikra moteriske - bet ko jai "nepragrusi",pvz. i Maxicosi Rodi neisodinom parduotuvej -kazkas va netiko panelei:geda2: Kas man patinka sioj BC kedej,kad vaikas tikrai stabiliai ir nesuspaustai,bet ir ne per erdviai, sedi...Tai va jau ir as,zinokit,pradedu dziaugtis pirkiniu,nes is pradziu baisiai buvau uzsiskiedus Concord ir krimtaus del nepavykusio sandorio -jau ir uz tuos 600 ruosiaus pirkt:unsure: Dabar kelioms dienelems vaziuosim toleliau,tai paziuresim kaip ilgesnese kelionese ir parasysim atsiliepimus... mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ditele: 06 liepos 2008 - 10:19
[quote=Ditele,2008 07 06, 10:16]
[/quote]
O mes dar vis neapsisprendziam.verysad: blush2.gif Del Concord, tai cia viena mama pardavinejo 440 kainavoJ, tai buvo atveze paziuret, man patiko, o vyrui nepatiko, kad sonai judantys, nestabilus. Reikia ir man prispaust vyra greiciau, kad apsisprestu.
[/quote]
Jo,su tais pirkiniais,kai uzsivedi,tai paskui ir galva pameti ir jau nebezinai,ko nori ir ko reikia 4u.gif Tai ta pacia kede ir as norejau pirkt,bet su ta mamike nepavyko susisiekt kazkaip,todel del tos kedutes su kokiu tais ne visai konkreciu vyriskiu kalbejau schmoll.gif O,zinokit,mano mergicka va jau kelinta diena BC Moby vazineja ir patenkinta,sako,kad patogu sedet,nors siaip tai tokia ji tikra moteriske - bet ko jai "nepragrusi",pvz. i Maxicosi Rodi neisodinom parduotuvej -kazkas va netiko panelei:geda2: Kas man patinka sioj BC kedej,kad vaikas tikrai stabiliai ir nesuspaustai,bet ir ne per erdviai, sedi...Tai va jau ir as,zinokit,pradedu dziaugtis pirkiniu,nes is pradziu baisiai buvau uzsiskiedus Concord ir krimtaus del nepavykusio sandorio -jau ir uz tuos 600 ruosiaus pirkt:unsure: Dabar kelioms dienelems vaziuosim toleliau,tai paziuresim kaip ilgesnese kelionese ir parasysim atsiliepimus... mirksiukas.gif
[/quote]
Labai lauksiu atsiliepimu, nes mano merginai viskas patinka, viska jai pirk tiktai. thumbup.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
[/quote]
Labai lauksiu atsiliepimu, nes mano merginai viskas patinka, viska jai pirk tiktai. thumbup.gif lotuliukas.gif
[/quote]
Ketvirtadieni busim grize,tai butinai parasysiu - man ir paciai idomu,kaip ten vaikuciui bus su ta kede,kai jis miega ax.gif ,nes ant tos vadinamos pakylos,kai sedi ir uzmiega,tai gaila i vaika ziuret unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ditele: 06 liepos 2008 - 12:47
QUOTE(baltė @ 2008 06 27, 13:55)
Kitas klausimas, kur jų gauti? Vakar buvau Čipoline (akropolyje) ir Vaikų mieste (Savanorių pr.), tai pasirinkimu labai nusivyliau verysad.gif . Čipoline iš viso tik Chicco, Ferrari ir dar iš N raidės kažkokios. Vaikų mieste tik viena vienintele kėdutė Maxi Cosi firmos - Priori XP - ir ta salotinė ryški. Likusios irgi ne ką geresnės, siauros ir sintetinės (Chicco, Romer, Bebe comfort...) Patiko dar Chicco viena platesnė, bet ta su defektu buvo, audinys transportavimo metu pasitrynęs. Apie spalvų pasirinkimą iš viso nekalbu.
Babycenter'io Kaune nėra, tai kur pirkti dabar tą kėdutę? g.gif
Papildyta:
Aprašymai šių dviejų kėdučių:

Priori XP
• tinka vaikams nuo 9 kg iki 18 kg (9 mėn. -3,5 m.)
• optimali apsauga nuo šoninių smūgių (S.P.S.)
• lengvai tvirtinamas 3-jų taškų saugos diržo pagalba
• lengva reguliuoti diržus pagal vaiko ūgį
• lengvai reguliuojamas sėdinės atsilošimas
• nuimamas kėdutės užvalkalas, kurį galima skalbti
• galimi priedai: vasarinis užvalkalas, lavinamasis žaislas, puodelio laikiklis, pagalvėlė

Tobi
• vaikams nuo 9 iki 18 kg. (9 mėn. -3,5 m.)
• galvos atlošo reguliavimas (7 pozicijos)
• 5-ių taškų saugos diržai
• dėl patobulintos tvirtinimo sistemos vaiką kėdutėje prisegsite itin greitai
• optimalaus saugos diržų įtempimo indikatorius
• saugos diržų aukštis reguliuojamas kartu su galvos atlošu
• lengva pritvirtinti automobilyje su 3-jų taškų saugos diržu
• galimi priedai: vasarinis užvalkalas, lavinamasis žaislas, puodelio laikiklis

Man jos labai panašios.  g.gif Kame tas Tobi privalumas? Saugos diržų taškuose, galvytės atlošo reguliavime?

nu nuvaziuok i babycenter parduotuveje kuri randasi banginyje,tau ten labai graziai viska paaiskins mirksiukas.gif o ir kainytes ten kur kas mazesnes 4u.gif
Atsakyti
Kaip išsirinkti automobilio kėdutę
Automobilio saugos kėdučių pasiūla vis didėja ir vis sunkiau tampa išsirinkti pačią tinkamiausią.

Visos automobilio kėdutės yra skirstomos į 5 grupes:
Grupė vaiko svoris vaiko amžius
0 Iki 10 kg Nuo gimimo iki 9 mėn.
0+ Iki 13 kg Nuo gimimo iki 18 mėn.
1 9 – 18 kg Nuo 8 mėn. iki 4 metų
2 15 – 25 kg Nuo 3 iki 7 metų
3 22 – 35 kg Nuo 6 iki 12 metų

Būna ir automobilio kėdučių, augančių kartu su vaiku – sujungiančių kelias grupes. Šiose kėdutėse reguliuojami ne tik diržai, bet ir atlošo aukštis, porankiai, šoninės apsaugos. Tai gerokai padidina saugos kėdutės kainą, tačiau ji tarnauja ilgiau.

Į ką reikia atkreipti dėmesį, renkantis automobilio kėdutę
Automobilio kėdutė turi tikti jūsų automobiliui. Ją turi būti lengva sumontuoti ir išmontuoti, kėdutė turėtų neklibėti. Automobilio saugos diržas turi būti pakankamai ilgas, kad būtų galima tvirtai įmontuoti kėdutę transporto priemonės viduje. Jei automobilio kėdutę planuojate naudoti ne viename, o keliuose automobiliuose, įsitikinkite jos tinkamumu visiems automobiliams. Jei ketinate dažnai keisti kėdutės buvimo vietą, tikslinga pirkti lengvesnę. Prieš pirkdami kėdutę, išbandykite ją savo automobilyje. Jei tokios galimybės pardavėjas nesuteikia, susitarkite, kad galėsite kėdutę grąžinti, jeigu ji netiks.
Paprašykite pardavėjo jūsų akivaizdoje sumontuoti ir išmontuoti kėdutę. Perskaitykite naudojimo instrukciją. Iškilus bet kokioms abejonėms ar klausimams, drąsiai juos išsakykite pardavėjui.
Rinkdamiesi automobilio kėdutę, pasiimkite ir savo kūdikį. Sėdėdamas kėdutėje jis turėtų jaustis patogiai. Net pati geriausia kėdutė nebus tinkama, jei vaikui ji nepatiks. Galiausiai leiskite savo atžalai išsirinkti kėdutės apmušalą, tuomet jis didžiuosis, pats išsirinkęs sau kėdutę.
Būkite atidūs „akcijos” pasiūlymams! Dažnai tai būna neaiškios kilmės, pasenę arba nepopuliarūs modeliai.
Kėdutės sėdynė neturėtų būti visiškai plokščia, kad vaikučiui būtų patogu sėdėti.
Atkreipkite dėmesį į atlošą – jis turi būti aukščiau už vaiko galvą.
Kuo platesnis ir gaubtesnis atlošas, tuo geriau ir saugiau jūsų vaikelis jausis posūkiuose.
Automobilio kėdutės saugos dirželių sagtys turėtų būti padengtos minkšta medžiaga, kad nespaustų vaikučio.
Jei kėdutę automobilyje reikia fiksuoti saugos diržais, svarbu, kad užsegimas užtikrintų, jog kėdutė neslidinėtų išilgai automobilio saugos diržo.

Į ką turėtumėte atkreipti dėmesį kasdien naudodami automobilinę kėdutę
Nemontuokite automobilio kėdutės priekinėje sėdynėje, šalia vairuotojo, jei ten nėra atjungtos oro pagalvės, kurios netikėtai gali suveikti. Suveikusios oro pagalvės su didele jėga priblokš mažylį, ir traumų neišvengsite.
Saugiausia vieta automobilio kėdutei - automobilio užpakalinėje sėdynėje, per vidurį, jei ten yra įrengtas trečias saugos diržas. Jei gale numatytos 2 sėdimosios vietos, saugiau vaikui bus automobilio dešinėje, šalia durelių, atsidarančių į šaligatvio pusę.
Naudokite automobilinę kėdutę net ir važiuodami trumpiausiais atstumais.
Visuomet užrakinkite dureles, šalia kurių sėdi vaikas.

Dažniausios klaidos
Neteisingai naudojamas diržas. Atidžiai perskaitykite instrukciją ir nesiremkite vien tik patarimais, nes visos kėdutės skirtingos.
Diržo sagtis per aukštai, ant vaiko krūtinės – pavojus išslysti.
Blogai pritvirtinta. Automobilinės kėdutės diržas turi būti tinkamai užsegtas – ne per laisvai, bet ir ne per tvirtai. Po diržu dar turi tilpti ir suaugusiojo ranka. Visada sureguliuokite diržą pagal vaikelio drabužius (pvz., kelionę vaikelis pradeda su storu kombinezonu, kuris kelionės metu nurengiamas).
Automobilio kėdutė per laisvai pritvirtinta (ypač tie modeliai, kurie tvirtinami automobilio saugos diržais).

Patarimai
Gulima kėdutės padėtis turėtų būti naudojama tik išskirtiniais atvejais, nes sėdima padėtis saugesnė. Pasistenkite neplanuoti ilgų kelionių naktimis.
Kadangi, vaikučiui užmigus, jo galva gali nusvirti, ant kaklo uždėkite V formos pagalvę.
Vaikai iki 4 savaičių apskritai dar neturėtų važiuoti automobiliu. Jei tai neišvengiama, vežkite gulintį lopšyje.

Kaip tvirtinti kėdutę – veidu į eismą ar prieš eismą?
Tai priklauso tik nuo vaiko amžiaus. Mažyliai iki 1 metų turėtų važiuoti pusiau gulomis ir prieš eismą. Jei mažą vaikelį pasodinsime veidu į priekį, silpnas jo kakliukas nesugebės tvirtai išlaikyti sąlyginai sunkios galvutės netgi nestaigiai stabdant. Kėdutę apsukti veidu į priekį reikėtų tada, kai vaiko kojos ima remtis į sėdynės atlošą (paprastai tai atsitinka, kai vaikui sueina 1,5-2 metai). Tokio amžiaus vaikučių kaklo raumenys jau pakankamai tvirti. Nuo 3 metų vaikus be jokių baimių sodinkite veidu į priekį.

Ką turite išsiaiškinti parduotuvėje prieš sumokėdami pinigus
Ar yra šios kėdutės testų įvertinimai?
Ar automobilyje kėdutė bus montuojama transporto priemonės diržais?
Ar kėdutėje vaikas jaučiasi patogiai?
Ar kėdutę bus lengva įmontuoti į mūsų automobilį?
Ar automobilyje ji laikosi tvirtai?
Ar šalia įmontuotos kėdutės keliaujantiems keleiviams lieka pakankamai vietos?
Ar lengva nuimti kėdutės apmušalus?
Ar paprasta reguliuoti kėdutę, vaikui augant?
Ar siūlomi kokie nors priedai perkant šią kėdutę?
Ar yra dar kažkas, ką turėčiau nusipirkti tam, kad užtikrinčiau vaiko saugumą?
Ar pridedama instrukcija ir ar ji suprantama?
Atliktų tyrimų metu (buvo tiriamos kelios automobilio kėdutės su vaiko manekenais) paaiškėjo, kad pati saugiausia kėdutė yra „Bebe confort“ firmos modelis ISIOS (Lietuvoje jos kainuoja nuo 700 Lt). Avarijos smūgio metu labiausiai apsaugoma galva, krūtinė, kojos (labai aukštas apsaugos lygis). Vidutinis apsaugos lygis teko kaklui ir pėdoms. Antrą vietą pagal saugumą užėmė ekonomiškesnis ir labiau prieinamesnis variantas „MaxiCosi“ PRIORI. (Aukštas apsaugos lygis teko galvytei ir kojoms, vidutinis – krūtinei, kaliukui ir pėdoms). Trečioje liko „Chicco“ SHUTTLE, kaip ir „Bebe confort” kėdutė, labiausiai apsauganti galvytę, kojas ir krūtinę.
Parengė Rūta Giedraitienė
,,Mamos žurnalas”, 2005 m., Nr.3

Atsakyti
QUOTE(Melitukas @ 2008 07 04, 09:56)

Mane irgi sita sudomino cybex, tik kur rast paziuret, ar bent atsiliepimus. doh.gif  unsure.gif

Įvesk per googl ir išmes tinklapius kur galėsi paskaityti 4u.gif

QUOTE(Ditele @ 2008 07 04, 10:24)
Na,pagaliau po ilgu galvos skausmu ax.gif isigijom kede -l.norejau Concord lift evo (nors jos nemacius ir nezinau,kaip gyvai atrodo,bet marketingas issuktas pas vokiecius,tai man ir kirto galvon ax.gif )pirkt,bet norejom siek tiek pigiau nei 600 Lt nusipirkt,bet pardavejas truputuka pavede schmoll.gif ,tai teko isigyt  BC Moby.Beje,o kur Jus Concord radot pirkt?Jo,pardavejosTINDI RINDI,tai ne ka apie kedes pasakyt gali-zodz,marketingas prastas pas TINDIRINDZIUS,bet as paziurejau 2008 m. ADAC testus,tai si kede 1 vietoj,atitinka jau naujesnius ECE R44/04 standartus ir kaina normali 459(Concord as radau pas mus uz 620-630),o jei nuolaida turit,tai ir dar pigiau,pasiskaiciau internete-atsiliepimai geri.

Deja, bet Moby nėra pirmoj vietoj pagal ADAC testus, tik ji pirma parašyta biggrin.gif Ji gavo vieną pliusą, o geriausias įvertinimas yra du pliusai. Deja, bet tokioj kg. kategorijoje nei viena kėdutė neturi dviejų pliusų. Todėl BBC Moby, CYBEX ir Casulplay yra vienos iš saugiausių, nes turi po pliusą, kas atitinka įvertinimui gerai
testai.
Atsakyti
QUOTE(eziukai @ 2008 07 11, 15:45)
Įvesk per googl ir išmes tinklapius kur galėsi paskaityti 4u.gif
Deja, bet Moby nėra pirmoj vietoj pagal ADAC testus, tik ji pirma parašyta biggrin.gif Ji gavo vieną pliusą, o geriausias įvertinimas yra du pliusai. Deja, bet tokioj kg. kategorijoje nei viena kėdutė neturi dviejų pliusų. Todėl BBC Moby, CYBEX ir Casulplay yra vienos iš saugiausių, nes turi po pliusą, kas atitinka įvertinimui gerai
testai.

Na,tai as suprantu,kad geriausia du pliusai drinks_cheers.gif : ,bet kadangi jais neivertinta nei viena kedute,tai tenka pripazinti,jog siuo metu saugiausios yra kedutes su vienu pliusu ax.gif .Kadangi as rinkausi is Maxi Cosi Rodi,Concord lift evo ir BC Moby,tai tik i siu keduciu vertinimus ir ziurejau,o Moby simet is ju ivertinta geriausiai....doh.gif Beje,esam ja patenkinti ir po musu ilgesnes isvykos-mergina sedejo joje puikiai,nezirze,kad nepatogu ar dar kas nors ne taip mirksiukas.gif .Deja,uzmigti neuzmigo,nors baisiai knietejo suzinot,kaip miegasi kedej,bet atsiremus i sonus snuduriavo,tai galvike patogiai pasidejus ten buvo,nesvirinejo smile.gif .Ir dar del erdvumo,tai isitikinom kede tikrai pakankamai erdvi,nes netiketai pamatem keturiolikini pusbroli mieste ir teko ji pavezet,o vietos masinoj nebuvo - vaiku tuscios kedes visa galine sedyne praktiskai uzeme,tai teko jam braskintis i Moby,tai tilpo jaunuolis thumbup.gif Beje,tik va dar neissiaiskinau,kaip ten tiksliai su tuo atlenkimu kedes-ar ten turi fiksuotis ta padetis,ar ne g.gif ?Siaip tai viskas thumbup.gif ir,manau,kai vaikeliuks didesnis,tai ir tas atsilenkimas ne l.butinas-svarbu,kad galvai butu kur sonan atsiremt,jog ji nesvirinetu,ir pati kede butu siek tiek gaubta tongue.gif
Atsakyti