Įkraunama...
Įkraunama...

Antras vaikutis po neįgalaus

Aš visuomet norėjau mažų mažiausiai dviejų vaikų, bet kai pirmoji gimė su negalia, nežinau ar ryšiuosi antram verysad.gif

ypač, kai su mažąją tiek laiko praleidžiam ligoninėse, matau, kaip ji kenčia, matau, kaip jai skauda.... verysad.gif ir kodėl ji turi kentėti???? nenoriu...

nenoriu, matyti, kaip kenčia mano vaikai... pačiai širdis dėl to plyšta verysad.gif

Atsakyti
Labas vakaras. Mano sūnui jau 26 metai(tikriausiai tiek ar panašiai ir daugeliui iš Jūsų), jis gimė su spina bifida. Ir geriausia, ką aš galėjau jam duoti-tai sesė. Gimdžiau vėl greitai ir aišku tais laikais be jokių tyrimų(tik echoskopiją susikombinavau onkologijos ligoninėj) ir vėl aišku kaip ir pirmąjį-su Cezariu.Tarp mano vaikų 2,2 metų skirtumas, gal todėl tarp jų buvo o ir liko labai tamprus ryšys. Maži jie žaisdavo kartu, o kai užaugo žino visas vienas kito paslaptis, padeda vienas kitam net diplominius rašyti. Sūnus dėl sesės padarytų viską (man net neleidžiama jos kritikuoti), o kai aš jau nebeįveikiu biggrin.gif , savo senbernio-tai užtenka pasakyti, kad sesei paskųsiu. Jis ja labai didžiuojasi, vis kviečiasi pas save į pajūrį (ten dirba treneriu), o man tai aišku, vis "vietų nėra" smile.gif .
Dukrai brolio liga irgi turėjo įtakos ir charakteriui ir specialybės pasirinkimui (logopedija). Ji jo netingi pakritikuoti, bet suprantu, kad nori, kad jos brolis būtų pats šauniausias. "Broliukas"-taip jos mobiliajame įrašytas sūnaus nr. ir jos vestuvėse jis buvo pirmuoju pabroliu...
Tai va, mielosios, taip ir jūs mąstysit po kokių 20 metų. Jei tik, aišku, nepabijosit surizikuoti dar kartą.
Atsakyti
Sveikutes, cia vel as smile.gif Kauno klin su manim gulejo mamyte, pas kuria 3 vaikas su negalia blink.gif verysad.gif Pirmas mire 3 metuku, antram 14 metu, Sunkus VCP ir dar kruva visokiu ligu. Dare visokiausius tyrimus ir po 13 metu ryzosi dar vienam. Viskas buvo gerai, o kai gime, isaiskejo, kad yra osteoporoze (atrodo taip) Na vienu zodziu, mergytei buvo apie 7 menesius, visalaik su langetem ir dare kojyciu operacija (nemeluosiu kokia, bet po to sugipsavo abi kojytes) Dar isvarzos stuburo unsure.gif Tai vienu zodziu, tikrai pagalvoji, kai tau sako, na kita kart viskas bus gerai verysad.gif Ir tikrai po to NEGALI negalvot, o jei ir vel ... cray.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alincia: 29 rugpjūčio 2009 - 16:11
O jeigu ne. Nepabandysi-nesužinosi.
Atsakyti
Pirmasis gimė prieš 18 metų... Jam visiška negalia... Bet dabar džiaugiuosi, kad tada paklausiau gydytojų, kurie patarė nesustoti, ir dabar aš turiu dar du sūnus: 12 ir 3 metų. Aišku, nieks nesako, kad lengva, bet gyventi vien su neįgaliu... Taigi mūsų su vyru dienos dabar būtų kaip juoda naktis, vien sielvartas...
Papildyta:
Pamiršau parašyti, kad abu jaunesnieji kol kas visiškai sveiki smile.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes,as taip pat pirma sunu pagimdziau pries 20 metu ir jis pas mane neigalus(Dauniukas),bet man net nebuvo minties kad daugiau netureti vaiku....susilaukiau dar sunaus ir jau budama 40ties susilaukiau dukrytes ,abu sveikuciai vaikuciai thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Aisku man budamai tokiu metu ypac daug rizikos buvo pagimdyti vel su DS ,bet juk dabar daro genetinius tyrimus ir pasako apie apsigimima.
Mamytes nebijokite gimdyti,neapsistokite prie vieno vaikucio-o jeigu ji pasisauks dievulis,rasite kituose vaikuose paguoda....
Atsakyti
QUOTE(izabele111 @ 2009 09 03, 11:18)
Sveikos mamytes,as taip pat pirma sunu pagimdziau pries 20 metu ir jis pas mane neigalus(Dauniukas),bet man net nebuvo minties kad daugiau netureti vaiku....susilaukiau dar sunaus ir jau budama 40ties susilaukiau dukrytes ,abu sveikuciai vaikuciai thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif Aisku man budamai tokiu metu ypac daug rizikos buvo pagimdyti vel su DS ,bet juk dabar daro genetinius tyrimus ir pasako apie apsigimima.
Mamytes nebijokite gimdyti,neapsistokite prie vieno vaikucio-o jeigu ji pasisauks dievulis,rasite kituose vaikuose paguoda....

thumbup.gif tikrai pritariu. Trečiadienį mano vargšą vyresnėlį pasišaukė dievulis (kai rašiau aną žinutę, dar nieko net neįtarėm, net nesirgo). Su vyru atgaivą randam tik janesniuosiuose vaikuose... Dviese išprotėtumėm...
Atsakyti
QUOTE(gruode12 @ 2009 09 07, 15:30)
thumbup.gif tikrai pritariu. Trečiadienį mano vargšą vyresnėlį pasišaukė dievulis (kai rašiau aną žinutę, dar nieko net neįtarėm, net nesirgo). Su vyru atgaivą randam tik janesniuosiuose vaikuose... Dviese išprotėtumėm...

Labai uzjauciu del netekties cray.gif O kas nutiko vaikeliui?
Atsakyti
QUOTE(izabele111 @ 2009 09 07, 15:37)
Labai uzjauciu del netekties cray.gif O kas nutiko vaikeliui?

Cerebrinis nuo gimimo, nuo 10 m. labai stiprūs epilepsijos priepuoliai... Nors šiais metais beveik nesirgo, bet jau buvo iškankintas, mirė nuo visai silpno priepuolio.... Kai mes visai nesitikėjom, nes išsikapstė (pernai prieš naujuosius, ir anksčiau) iš labai sunkios epilepsinės būsenos...
Atsakyti
QUOTE(gruode12 @ 2009 09 07, 15:42)
Cerebrinis nuo gimimo, nuo 10 m. labai stiprūs epilepsijos priepuoliai... Nors šiais metais beveik nesirgo, bet jau buvo iškankintas, mirė nuo visai silpno priepuolio.... Kai mes visai nesitikėjom, nes išsikapstė (pernai prieš naujuosius, ir anksčiau) iš labai sunkios epilepsinės būsenos...

Tikrai ,patikek,labai uzjauciu....nes ir as kartais pagalvoju,jeigu dievulis sugalvos pasiimti mano sunu,nezinau stringa asaros gerkleje...Laikykites,bukite stiprus,juk ne vieni esate,o su leliukais ,kurie neleis liudeti....Sekmes!
Atsakyti
Gruode 12, labai užjaučiam visą šeimą, sunku net rašyti. Verkiu. Raskit paguodą vaikuose.
Atsakyti
Ačiū už užuojautą. Sunku labai, kankina kaltės jausmas kad kažką ne taip padarei... Matyt, reikia laiko, kad praeitų...
Atsakyti