Įkraunama...
Įkraunama...

Uždaroji akcinė bendrovė (UAB)

Vyras su draugais ruošia servisą, reiks užregistruot jau greitai.Maniškiui siūlo savo vardu steigt individualią įmonę.Bet kažką girdėję, kad nelabai gerai.Jei kokios bėdos-tfu tfu tfu-tai per kišenę mums, t.y.mūsų šeimai unsure.gif .Žerkit patarimų, pliusų-minusų, ką daryt?Įdomi bet kokia info apie krovininių mašinų(ar kaip ten jos vadinasi rolleyes.gif )verslą, remontą...
Atsakyti
Laurala pasiskaityk apie indvidualiu ir UAB pliusus ir minusus puslapyje
www.tax.lt forume
Atsakyti
Individualios imones savininkas atsako uz isipareigojimus savo turtu. Jeigu steigejas ne vienas, tada mayciau geriau butu steigti tikraja ukine bendrija, kur inesi tik savo dali ir ta dalimi tik ir atsakai uz isipareigojimus (labai panasu i UAB, tik stegimo islaidos mazesnes)
Apsakita siuo metu suvienodinta, jei anksciau UB ir PI teike tik pelno mokes2io deklaracija, tai uz 2004m. jau tures pateikti pilna balansa, kaip ir UAB, visos kitos deklaracijos yra vienodos.

I Sodra UB ir PI savininkai jei patys neturi uzimamu pareigu (oficialiai nedirba) imoneje per ketvirti turi sumoketi 258 Lt bazinej pensijai, I VMI po 16 Lt atordo sveikatos darudimo imoku. Tokios yra papildomos sanaudos savininkams.

Siuo metu skyriasi tik imoniu steigimas ir tas papildomas mokestis, o visa kita yra suvienodinta.

Tax.lt forume is tiesu yra labai nemazai info apie sias imones. Ir apskritai labai super forumukas thumbup.gif
Atsakyti
Dėkui vedeja ir Auges už info, duosiu dabar vyrui skaityti smartass.gif
Atsakyti
Maniškis registruoja IĮ,nes vienas kol kas darbuosis,o vėliau tai tikrai reiks keist,nes nenoriu visu menku turteliu rizikuot. wink.gif
Atsakyti
pala, o vyras ne savo turtu atsako uz veikla. Prie ko cia individuali vyro imone ir zmonos turtas?
Atsakyti
QUOTE (Silvute @ 2004 09 17, 08:28)
pala, o vyras ne savo turtu atsako uz veikla. Prie ko cia individuali vyro imone ir zmonos turtas?

Kažkada bandžiau aiškintis kaip čia būtų su ta atsakomybe ir bendrasantuokiniu turtu. Kiek paaiškino, tai jei nėra jokios sutarties (vedybinės arba turto padalinimo), tai atsakys jis visu bendrasantuokiniu turtu. Todėl norint kažkiek tai apriboti, reiktų sudaryti vedybinę sutartį, kurioje aiškiai nurodyti, kaip turtas yra skirstomas tarp sutuoktinių. O tada jau ta turto dalis, kuri pagal sutartį priklauso žmonai, bus kreditoriams nepasiekiama.
Atsakyti
unsure.gif Atsako visu turimu turtu unsure.gif TŪB geriau-mažesnės steigimosi išlaidos
Atsakyti
QUOTE (NERA @ 2004 09 20, 10:59)
unsure.gif Atsako visu turimu turtu unsure.gif TŪB geriau-mažesnės steigimosi išlaidos

TŪB-tai čia kas?
Atsakyti
QUOTE (laurala @ 2004 09 20, 11:05)
TŪB-tai čia kas?

TŪB - tikroji ūkinė bendrija
TŪB yra visiškos turtinės atsakomybės įmonė, jos turtas neatskirtas nuo jos narių turto. Pagal TŪB prievoles jos nariai atsako solidariai visu savo turtu. TŪB neatsako pagal savo narių prievoles, nesusijusias su bendrijos veikla.
Gali placiau pasiskaityt Ukiniu bendriju istatyme

Atsakyti
Laba diena, noriu išsakyti savo nuomonę apie individualias įmones. Individualios įmonės savininkas atsako visos šeimos turtu. Aš norėčiau aifai paprieštarauti. Rašote, kad sudarius vedybinę sutartį, kažkiek žmonos turtas gali būt kreditoriams apribotas. Nieko panašaus, aš turiu tokią karčią gyvenimo patirtį. Mano šeimoje vyras buvo užregistravęs individualią įmonę ir staiga jis mirė, paliko viskas ant mano pečių. Nesvarbu, yra įmonės su kuriomis sudaro pirkimo, pardavimo sutartį ir kreditoriai į tai nežiūri ar tavo turtas padalytas pusiau su vyru, ar nepadalytas yra dienos ir atiskaityk, jeigu ne sėdėsi gatvėje. Aš noriu patarti lauralai, įmonę gali atidaryti labai greitai, tačiau uždarant reikia nemažai įdėti pastangų, sveikatos. Aš galiu patari tiek, prieš įregistruojant įmonę apsitarkite šeimoje, sudėkite pliusus ir minusus, kas bus ateityje versle. Sėkmės.
Atsakyti
Dabar galima uzsiimti individualia veikla, netgi samdyti darbuotojus. Tai nei II, nei verslo liudijimas. Reiktu smulkiau pasidometi. O del bendro turto, tai kiek zinau dabar II privalo pasitvirtinti nuostatus, kuriuose bus nurodoma, kuriam is sutuoktiniu ji priklauso (kaip ir pelnas) tongue.gif O tuo atveju, kai sutuoktinis pripazistamas neveiksniu ar mirsta, tuomet atsako sutuoktinis. O siaip pasidarot vedybine ar povedybine sutarti ir prie ko cia sutuoktinio turtas blink.gif Juk tam tokios sutartys ir sudaromos.Dalinamas gali buti nebent toks turtas, kuris igyjamas po tokios sutarties.

O siaip aisku UAB geriau. Tik jeigu sugalvosite reorganizuoti UAB i II, tai uz savo pridarytus darbelius II savininkas atsakys dar 3 metus, nesvarbu, kad veikla bus peremus ir tes UAB mad.gif
Atsakyti